Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

12. maj arrangerer Kongelig Dansk Automobil Klub rally på de vestfynske veje

DM Rally 
05/05/18 

Ebberup er hovedkvarter for Anderup El Rally 2018, som er 3. afdeling af det Danske Mesterskab ”Autoplus Dansk Super Rally” og 2. afdeling af den populære Mini Rally Syd turnering.
Borgmester Søren Steen Andersen, Assens, sender kl. 12:00 de første deltagere afsted fra Ebberuphallen.
 

Fra lørdag morgen vil der være aktivitet ved Ebberuphallen. Alle deltagerne og deres serviceteams ankommer hertil, og hele området omkring hallen og skolen vil blive omdannet til en stor rally-service-plads.


Esben Hegelund og Karsten Isaksen er inden 3. afdeling af DM, førerposition i Autoplus Dansk Super Rally
(Foto: rallypics.dk - Viggo Johansen)

Alle deltagerne vil i løbet af formiddagen gennemkøre de vejstækninger, hvor der om eftermiddagen vil blive kørt rally. Om formiddagen foregår det stille og roligt mens en masse frivillige officials forbereder afspærring af de pågældende veje.

Hastighedsprøverne afvikles i 3 områder: Lige i Ebberups nordlige udkant køres ”Isuzu Assens Raceway”. ”Søbo” prøven køres lige øst for Jordløse mens den sidste prøvestrækning er henlagt til vejene omkring Håstrup.

Som tilskuer kan man på www.minirallysyd.dk eller www.KDAK.dk se, hvor der bliver kørt. På hjemmesiderne kan man finde både kort, tidsplan & deltagerliste. Man kan også komme helt tæt på alle rallybilerne og deres serviceteams ved Ebberuphallen, som er hovedkvarter og serviceplads for Anderup El Rally.


De regerende danske mestre, Ib Kragh og Freddy Pedersen stiller op i Anderup El Rally, for at forsvare deres mesterskab fra 2017
(Foto: rallypics.dk - Viggo Johansen)

Fra kl. 10.30 – 12 vil alle deltagerne være til stede på servicepladsen. Her kan man gå rundt og se både rallybiler og serviceteams – få en snak med deltagerne. Kongelig Dansk Automobil Klub, som er arrangør af rallyet, har tillige en grillbod på pladsen, hvor der kan købes pølser, sodavand og kaffe. Ved grillboden vil man tillige kunne erhverve sig et program for dagen.

Deltagerne starter kl. 12:00 ud på de 3 første hastighedsprøver og kommer derefter tilbage til Ebberup Hallen til en lille pause, inden de 3 hastighedsprøver køres endnu en gang. Til sidst, som den 9. prøve, køres ”Isuzu Assens Raceway”, lige uden for Ebberup endnu engang. Denne gang som en såkaldt ”powerstage” hvilket betyder at der køres om ekstra point til mesterskabet på netop denne prøve.

Bilerne kører i mål i Ebberup fra kl. 17:30, for så at slutte af i Ebberuphallen med præmieoverrækkelse og spisning kl. 19:00

Ved Anderup El rally er der deltagere fra hele Danmark – fra Tyskland – fra Norge. Esben Hegelund og Karsten Isaksen må regnes som favoritter til at vinde løbet i deres lynhurtige Skoda Fabia R5.

Hovedsponsoren ”Anderup El” deltager med tre teams, og set med lokale vestfynske øjne er der 2 teams vi skal holde øje med. I den ene lokale bil er Michael Nielsen fra Jordløse sammen med Allan Larsen fra Assens i en Ford Fiesta R1. Det andet lokale team er Casper Jensen / Jesper Rasmussen fra Haarby i en Opel Adam.

Kongelig Dansk Automobil Klub glæder sig til et godt race på Vestfyn.

Mini Rally Syd
www.minirallysyd.dk

Viggo Johansen
rallypics.dk


Læs mere om:
  • 12/05/18 - Fyn - DM Rally
  •  
     

    DM i Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: