Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Endurance Championship

RoLa Racing starter sæsonen på Djursland

Danish Endurance
Championship 

02/05/18 

DEC - Danish Endurance ChampionshipRoLa Racing starter sæsonen denne weekend, når den første afdeling af Danish Endurance Championship køres på Ring Djursland.
Teamet består af de to erfarende kørere Brian Mikkelsen og Kenneth Løndal.
 

Holdet stiller til start i en BMW E46 M3, som Brian allerede har kørt i gennem de seneste par sæsoner. Bilen er dog blevet optimeret, og har bl.a. fået sekventiel gearkasse, så den gerne skulle være endnu hurtigere i 2018 sæsonen.

Begge kørere har allerede erfaring med hensyn til at dele en bil. Mikkelsen har tidligere deltaget i DEC i det lange format, og var også med ved prøveløbet i oktober måned sidste år, som fulgte det nye format. Løndal har bl.a. været med i Dubai 24 timers løbet samt et 12 timers løb på Spa Francorchamps sidste år.


(Foto: JJ Media)

Hidtil har de to kørere været konkurrenter i YTCC, men nu har de fundet sammen i samme bil, for at dele deres fælles interesse for kraftfulde BMW racere. Der har primært været BMW logo på de racere som begge kørere at deltaget med gennem de seneste mange sæsoner.

DEC formatet skifter en del i år. Mens der tidligere blev kørt i 4 eller 6 timer, skal der nu i stedet køres to løb af en time hver. Halvvejs i løbet skal der skiftes kører, hvorefter denne så kører til målstregen.

Der er ikke nogen tankning, men ren sprint fra start til slut. Så det gælder om at bilen er perfekt forberedt fra mekanikerne, og at kørerne får sat nogle hurtige og stabile omgange ude på banen, på trods af overhalingen af de langsomkørende biler.

Den hvide, røde og blå BMW med nummer 303 på siden, kommer til at være blandt de allerhurtigste biler på banen, så der bliver en del trafik at se til.

Holdet har i år fået RoLa biler i Skanderborg, der handler med eksklusive biler, som titelsponsor. Derudover er transportvirksomheden 4J fra Mørke endnu en gang at finde på bilen, ligesom de var i foregående sæsoner for Brian Mikkelsen. 4J får nærmest racerløbet lige uden for trappestenen i denne weekend, da der ikke er mange minutters kørsel fra Mørke til Ring Djursland nær Tirstrup.


(Foto: JJ Media)

Teamet var ude at teste for godt en måned siden på Padborg Park, og selv om det var en regnvåd bane, fungerede alt som det skulle, og kørerne følte sig til rette i bilen.

RoLa Racing håber at en masse tilskuere vil tage turen til Ring Djursland, hvor der udover DEC også vil være bl.a. DST og Legend Cup

Tidsplanen for den kommende weekend er følgende (med forbehold for evt. ændringer):

Lørdag:
Tidtagning: 10.05 – 10.45
Løb 1: 14.50-15.50

Søndag:
Løb 2: 12.15-13.15

RoLa Racing

JJ Media


Læs mere om:
  • Ring Djursland
  • 06/05/18 - Ring Djursland - Danish Endurance Championship
  •