Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Supertourisme

Fantastisk sæsonstart i superklassen

Supertourisme 
01/05/18 

What a race! Ikke mindst i duellerne mellem Kevin Rossel og Kevin Verner. OK MOBIL 1 DST fik en helt fantastisk sæsonstart på Padborg Park, hvor publikum virkelig fik noget for pengene, og tv-seerne på de regionale plus-kanaler kunne følge motorsport i topklasse.
 

Efter en 2017-sæsonen med mere nedtur end optur viste Kevin Rossel igen det talent, han har. Han var forrygende og har efter Åbningsløbet lagt sig i spidsen i mesterskabsserien. Det er dog en 1. plads, han må dele med en anden Kevin. Verner ser ud til at være endnu bedre i år end i debutsæsonen 2017, og både Rossel og Verner har sat 82 points ind på deres champkonti.

Ole Petersen sluttede 2017 som nr. 3 i DST. Efter Åbningsløbet indtager han samme position. Han har fortsat store problemer med tidtagningen. I Kvalifikation 2 sluttede sønderjyden som nr. 11 ud af de 12 deltagende biler. Senere viste han superfin racecraft.

Mikkel Bang Johnsen var noget anonym i 2017. Det vil han åbenbart ikke være i denne sæson. I sæsonåbningen var han bedre end nogensinde og er med i toppen. Michelle Gatting er ikke selv tilfreds med en placering som nr. 5, inden anden afdeling køres på Ring Djursland den første weekend i maj. Hun nåede dog at give flere prøver på det format, hun har som racerkører, men Michelle Gatting har også opdaget, at selv om hun kommer fra DTC som en kører, der også kunne vinde, så er der ingen foræringer i et stærkt DST-felt.

Da hun endelig var kommet i spidsen for feltet og lå til at vinde, kom en safetycar og en tvivlsom dommerkendelse hende på tværs og sendte hende ned på en 8. plads.

Nicolas Kiesa gjorde comeback på en dansk bane, og der er slet ingen tvivl om, at den tidligere Formel 1-kører og nuværende tv-ekspert i samme klasse har et godt tag i publikum. I øvrigt i lighed med Michelle Gatting.

Og Nicolas Kiesa nåede at give prøver på sine racedrifter i en bil, der dog ikke holdt den samme tekniske standard. I en racer uden gearkasseproblemer bliver han for alvor farlig for andre, der vil frem.

Forhåndsfavoritten Frederik Nymark fik ikke helt den sæsonstart, han havde håbet på. Han vandt suverænt et heat, men han nåede ikke topfarten under lørdagens tidtagning, og han kom slet ikke med i søndagens 2. heat på grund af teknisk defekt.

For det ene store team, Nymark Racing, med fire biler blev Åbnings-weekenden kun til en middelmådig karakter. Godt nok nåede Frederik Nymark med 58 points op på en 6. plads i den samlede stilling, men hverken Kristian Thorsen eller Lasse Poulsen kom i nærheden af top-10.

Positivt for DST var det, at de to tidligere Legend-topkørere, Anders Elkjær og Jonas Svensson, kom rigtig flot fra start i deres supertourisme-debut. En anden tidligere Legend-kører, Kenneth Jensen, viste sig også som en bedre kører end længe.

Og yngstemanden, den kun 17-årige Casper Røes, gav flere prøver på, at han virkelig er på vej frem.

For Martin Andersen endte en lys lørdag i en sort søndag. I lørdagens kvalifikation viste Martin Andersen sig som den hidtil hurtigste supertourisme-kører i en tidtagning, men allerede i søndagens 1. heat eksploderede hans motor, og resten af dagen holdt hans blå racer i et telt.

Om nogen er han opsat på at vise på Ring Djursland, at han er den hurtigste i det hidtil bedste felt i superklassen i dansk motorsport.

Danish Supertourisme


Læs mere om:
  • Padborg Park
  • 22/04/18 - Padborg Park - Supertourisme
  •