Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Uventet sejr til Hamilton

Formel 1 
29/04/18 

Drama til det sidste i Baku
Det var en afdæmpet Lewis Hamilton der lidt forsinket kunne kravle op på podiets øverste trin. Løbet havde været middelmådigt for den engelske verdensmester, men på de sidste omgange trillede appelsinerne ned i hans turban med pæn fart.
 

Hvis man skal pege på én årsag til Hamilton sejr, så skal man kigge til Holland og finde Max Verstappen. Den unge Red Bull kører var manden der satte gang i den dominoeffekt, der endte med at Hamilton vandt løbet og kom i front for VM.

Verstappen og den anden Red Bull kører, Daniel Ricciardo, havde løbet igennem haft et par tætte dueller. Et par gange havde Verstappen lukket døren for sin australske kollega. På et tidspunkt var det dog lykkedes for Ricciardo at smække en super overhaling ind - men glæden var kort. Efter deres pitstop var Verstappen igen den forreste - og den langsomste. På vej ned ad langsiden gik Ricciardo til angreb - først med et lille ryk mod højre, som Verstappen blokerede. Ricciardo havde dog styr på det og var klar til at rykke venstre om sin kollega - som dog blokerede igen. Ricciardo var magtesløs og ramte op i bagenden på Verstappen. Resultat: To udgåede Red Bull biler og sikkert noget internt ballade hos teamet.

Safety Car kom også på banen. For anden gang. Første gang var på første omgang hvor Ocon prøvede at ignorere Raikkonens eksistens og blev ramt af Ferrari'en. Mens den første SC periode altså var meget tidlig, så var den anden periode mod slutningen. Der var lige omkring ti omgange tilbage. Bilerne skulle bare væk og banen fejes lidt.

At der var en SC periode betød rabat på pitstop, en masse kørere fik friske dæk og vi havde så Bottas i front, foran Vettel, Hamilton og Raikkonen. Men, mens vi ventede på at løbet blev sluppet fri, tabte Grosjean sin racer og havde et frontalt sammenstød med barrieren. Franskmanden havde kørt og varmet sin dæk og var samtidig lidt optaget af, hvornår Ericsson skulle forbi ham, for at indhente en omgang. Så SC'en blev på banen, mens der blev fejet et nyt sted. Da løbet endelig blev givet frit var der fire omgange tilbage.

Valtteri Bottas kom godt afsted, mens både Vettel og Hamilton gik til angreb. Vettel kom faktisk foran, men bremsede så sent, at han sendte sig selv af banen og beskadigede dækkene. Vettel var nu på 4. pladsen, efter Raikkonen og forrest de to Mercedes biler. Men dramaet var ikke slut endnu - Bottas kørte over en kulfiber del, fra et af de mange uheld, punkterede og udgik. På den måde arvede Hamilton en sejr, der få omgange tidligere havde virket til at være en umulighed. Han havde ikke hverken Vettels eller Bottas' fart i dag.

Raikkonen blev nr. 2 og Perez udnyttede at Vettels dæk havde mistet evnerne og sluttede 3'er. Begge havde de ligget bag Red Bull'erne, en del efter, faktisk. Begge fik dermed det rigtig optimale ud af SC perioderne. Vettel fik på 4. pladen meget lidt ud af et løb han førte fra pole, og virkede til at have kontrol over. At Bottas var i front under SC skyldtes at Mercedes i den grad havde fået udnyttet dækkene på bilen - han havde som den eneste, ikke været i pit endnu, da de to røde tyre så rødt.

Sainz blev nr. 5, efter en dag der både havde budt på gode dueller med Red Bull og et par små sammenstød. Dagens overraskelse var Charles Leclerc. Den 20 årige monegasker endte på en 6. plads i sin Sauber. Det har været et par hårde løb her først i hans karriere, men talentet er ved at vænne sig til F1 og han lærer tilsyneladende hurtigt. Udover at være heldig med at Red Bull kørte hinanden af, var Leclerc den første der fik fordel af Grosjeans uheld. Franskmanden havde inden formået at køre sig fra nr. 20 til nr. 6.

Alonso blev en heldig 7'er. Han overlede en tidlig punktering - hvor Sainz klipper Sirotkin, der rammer Alonso. Spanieren var heldig, russeren måtte udgå. Lance Stroll på 8. pladsen og Vandoorne på 9. pladsen var også heldige med deres point. Ekstra heldig var Brandon Hartley. Efter den sidste SC periode var Magnussen på 10. pladsen, men han har problemer med sin bil, efter et uheld på første omgang, hvor han blev ramt af Ericsson. Så da løbet bliver givet frit får Magnussen problemer og det går ud over ham selv og Gasly. Begge faldt tilbage og det var så Hartleys held.

Efter fire løb fører Hamilton med 70 point mod Vettels 66. Næste løb er i Spanien om to uger.

Martin Møller-Thomsen

Læs mere om:
  • Baku
  • 29/04/18 - Baku - Formel 1 - FIA F1
  •