Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

Sejr til Hegelund og Isaksen i Nordtyskland

DM Rally 
25/04/18 

Det blev til sæsonens anden sejr, da Esben Hegelund og Karsten Isaksen i weekenden var til start i Cimbern Rallye, der trods sin placering i Nordtyskland var en afdeling af det danske mesterskab i rally.
 

”Vi vandt seks ud af seks hastighedsprøver, så det kunne ikke være meget bedre,” fortæller Esben Hegelund.


Det var den perfekte fødselsdagsgave, Esben Hegelund
(Foto: Jokum Tord Larsen)

”Det var et perfekt løb. Vi var godt klar over, at det ville være et utroligt teknisk krævende løb, for det plejer det ofte at være i det område, men vi havde fået lavet nogle gode noter. På den første hastighedsprøve havde vi dog en fornemmelse af, at vi havde valgt forkerte dæk, for det var så glat og bilen skred meget. I Tyskland salter man imidlertid ikke vejene om vinteren, men gruser dem, og det var i noget af det løse grus, at vi havde svært ved at stå fast.”

Den første hastighedsprøve vandt makkerparret med otte sekunder.

”Vi valgte ikke at reducere farten. Hvis man vælger at køre sikkert, kommer man ud af rytmen og begår fejl. På den sidste prøve tabte vi lidt tid, da vi indhentede en kører. Der var ikke plads til, at han kunne trække til siden, men senere gjorde han det, da han fandt et passende sted,” fortæller Esben Hegelund. ”Alt i alt var det et perfekt løb, og der skal lyde en kæmpe tak til den tyske løbsledelse, som sørgede for, at der ingen ventetid var og at alt klappede. Samtidigt var det også rart at se så mange tilskuere ude på prøverne.”

For chaufføren i den hvide Skoda Fabia R5 var sejren i Cimbern Rallye lidt speciel. Den kom nemlig på hans 45 års fødselsdag.

”Da Karsten og jeg for nogle år siden vandt i Juelsminde, havde Karsten fødselsdag, og da vi vandt DM1 i Horsens i påsken, var det min servicemand Hans Henrik, som fyldte år,” siger Esben Hegelund. ”Det er blevet en god tradition, så hvis der nogen, som kunne tænke sig at hjælpe med i teamet og har fødselsdag den 12. maj, hvor vi kører næste løb, må de gerne melde sig…”

Hegelund Motorsport


Læs mere om:
  • Schleswig
  • 21/04/18 - Schleswig - DM Rally
  •  
     

    DM i Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: