Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Supertourisme

Casper Røes åbner sæsonen med sejr

Supertourisme 
24/04/18 

Publikum var mødt talstærkt op, da 2018 sæsonen i Danish Supertourisme skulle skydes i gang på Padborg Park i den netop overståede weekend. Feltets yngste kører, den 17-årige fynbo Casper Røes, havde masser af selvtillid efter nogle vellykkede pre-season testdage, og hans indsats på banen levede op til forventningerne, som primært handler om at vinde mesterskabet i AM kategorien.
 


(Foto: www.friesenbiker.de)

Kvalifikationen forløb ikke helt som ønsket, og med en startposition som nr. 11 i første heat var der blæst til angreb fra første færd.
I første heat kom Casper Røes godt fra start og pressede hårdt på for at avancere, men en påkørsel fra en konkurrent sendte den unge fynbo en tur i græsset, og her måtte han pænt lade hele feltet passere, før han kunne vende tilbage til asfalten. Det lykkedes at indhente og passere de bageste i feltet, og Casper Røes passerede målstregen som nr. 15. ”Det var langt fra en optimal start på sæsonen, men man kan aldrig gardere sig mod at blive kørt af. Vi kan ikke gøre noget ved det nu, så vi må videre og kigge fremad,” lød kommentaren umiddelbart efter første heat.


(Foto: www.friesenbiker.de)

I andet heat var startplaceringen vekslet til en 15. plads, og herfra leverede Casper Røes en fremragende indsats. Der blev overhalet både indenom og udenom, og resultatet blev en flot 10. plads. Et fejlfrit løb, hvor Casper Røes viste både modenhed og masser af fart.

I weekendens 3. og sidste heat skulle feltets yngste mand starte fra 12. pladsen, og igen kom han rigtig godt fra start. Han var fint i stand til at følge med de forreste, og ca. midtvejs i heatet lå han kortvarigt helt oppe som nr. 8. Igen blev han imidlertid påkørt af en konkurrent, som skubbede ham langt ud i Poetsch kurven, og således åbnede for en overhaling indenom. Casper Røes sluttede derfor løbet som 9’er generelt, men som bedste kører i AM kategorien.


(Foto: Casper Røes Presse)

Den hurtige fynbo åbnede således 2018 sæsonen med en tur på podiet, og han lægger samtidig ud med at tage føringen i AM mesterskabet. ”Alt i alt er det godkendt,” sagde han efter det sidste heat. ”Vi havde farten til endnu mere, men afkørslen i første heat kommer til at forfølge mig resten af dagen. Jeg er sikker på, at jeg uden afkørslen kunne have hentet endnu flere point til mesterskabet, for vi har haft god fart i bilen hele weekenden. Bilen fungerede perfekt, og det ærgrer mig lidt, at jeg ikke kunne omsætte det til endnu bedre resultater.”

Til trods for den ærgerlige afkørsel kan Casper Røes også tage masser af positive ting med sig fra weekenden på Padborg Park, når han ser frem mod resten af sæsonen. ”Det er altid fedt at komme i gang. Inden første løb ved man aldrig helt, hvor man ligger i forhold til resten af feltet, men nu har vi fået bekræftet, at vi kan køre med helt fremme. Jeg fører AM mesterskabet, bilen er rigtig god, der er en god og positiv stemning i teamet, og jeg har nogle super dygtige og dedikerede folk omkring mig. Det lover godt for resten af sæsonen, og der er masser af godt race forude.”


(Foto: Casper Røes Presse)

Næste løbsweekend løber af stablen d. 5/6. maj på Ring Djursland, og mon ikke Casper Røes også her vil være at finde forrest i feltet?

Casper Røes Presse
Jens Hvas


Læs mere om:
  • Casper Røes
  • Padborg Park
  • 22/04/18 - Padborg Park - Supertourisme
  •