1600 Challenge

Solid start til Team Eilertsen Racing

24/04/18

Det blev til en solid start for Henrik Eilertsen, da Padborg Park Open var åbningsløbet for Yokohama 1600 Challenge 2018.
Den 50 årige racerkører fra Espergærde havde taget den lange tur med Team Eilertsen Racing til Padborg Park, for blot en anden gang. Det første besøg på banen var for 3 uger siden, da holdet havde en enkelt testdag, som mest af alt var præget af regnvejr.

Men de følte sig alligevel fortrøstningsfulde forud for weekenden, da den hvide Peugeot 207 med nummer 20 i sideruden var blevet gennemgået fra ende til anden.

(Foto: JJ Media)

Træningen startede på en lidt kold men trods alt solrig bane lørdag formiddag. Henrik fik kørt en masse omgange, men holdet havde ikke fået transponderen tilsluttet, så alle tiderne fra den første del af træningen blev ikke registeret. De fik den dog tilsluttet til sidst, og fik registreret en enkelt omgang, der rakte til 4. hurtigste tid i det 24 bils store felt.

Holdet valgte at justere lidt på bilens opsætning for at finde lidt mere fart til kvalifikationen. Det lykkedes til fulde, da der blev skåret næsten et sekund af træningstiden. Konkurrenterne havde dog heller ikke lagt på den lade side, så det blev til 5. startposition, men med mindre end 0,1 sekund til fjerdepladsen.

Men vigtigst af alt – suverænt hurtigste Oldboys kører.

Derefter skulle holdet blot vente til lørdag eftermiddag, hvor det første løb skulle køres.

Det blev til en fin start for Henrik, der kunne holde sig i top 5. Der blev kørt utroligt tæt og de forankørende var indenfor rækkevidde gennem hele løbet. Dog lavede han en lille kørefejl et par omgange får målflaget, som kostede nogle sekunder, men heldigvis blev målstregen passeret på en fin 5. plads, og ikke mindst en sejr i Oldboysmesterskabet og en andenplads i Rookiemesterskabet.

Holdet havde inden løbet forsøgt sig med en lidt anden opsætning af bilen, og det havde gjort den rigtig svær at køre, hvilket også var årsagen til den lille svipser mod slutningen af løbet. Derfor gik de tilbage til den kendte opsætning igen til søndagens løb.

Reglerne i Yokohama 1600 Challenge siger at man skal vende top 8, så derfor blev gårsdagens 5. plads til en 4. startplads i søndagens løb. Det blev til en rigtig god start, og han kørte igennem første sving som 3’er. I næste sving blev pladsen dog lidt for trang, da en anden kører forsøgte at dykke indenom. Det startede en domino effekt hvor Henrik og en anden kører røg af banen, og måtte vente på at hele feltet passerede forbi, inden at de kunne komme tilbage på asfalten.

Herefter startede en helt fænomenal jagt på de forankørende, og fra allersidste position, lykkedes det automekanikeren fra Espergærde at køre sig helt op på en samlet 9. plads. Imponerende med 14 overhalinger på 14 omgange i et så tæt felt.

Udover den generelle 9. plads, blev det til en andenplads i Oldboysmesterskabet og en fjerdeplads i Rookiemesterskabet.

Efter weekenden indtager Henrik dermed en delt føring i Oldboysmesterskabet, en 3. plads i Rookiemesterskabet, og ikke mindst, en 6. plads i DIF Danmarksmesterskabet.

Det næste løb skal køres om godt 2 uger på FDM Jyllandsringen, hvor der med sikkerhed skal jages pokaler igen.