Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

SJ Rallying til Cimbern Rallye

DM Rally 
24/04/18 

Rally kan være en underlig størrelse, slutresultatet for Steen Johansen/Køge og Suna Schwaen/Sorring blev en samlet 14. plads generelt, samt fjerdepladsen i klassen, ud af over 80 startende mandskaber, det lyder jo som en godkendt placering, gode DM point med hjem, men Steen var ikke tilfreds, for det hele så lysere ud midtvejs i løbet.
 

Årets anden DM afdeling i det danske rallymesterskab, i serien - Autoplus Dansk Super Rally - var Cimbern Rallye i det nordlige Tyskland, med byen Satrup som samlingspunktet i rallyet. Derfra skulle køres tre udfordrende prøver, heraf to rundbaner og en gennemgående, særlige karaktertræk for dette rally er at prøverne har en høj teknisk sværhedsgrad, og at der i Tyskland ikke bliver kørt salt men sand ud om vinteren på vejene, og asfalten på prøverne var under første gennemkørsel ’belagt’ med dette, en vigtig detalje i høj fart.

Alt klappede for Steen og Suna da de kørte de første tre prøver i deres super fede Skoda Fabia Super 2000, prøverne var som sagt krævende, men de havde igen fået lavet nogle gode noter, og der var både rytme og fart i deres kørsel, og vejret var dejligt sommerligt.

Efter pausen skulle de tre samme prøver forceres igen, og de lå samlet som 10’er generelt og 3’er i klassen. Prøverne var skåret mere i svingene anden gang, men asfalten mere ’ren’, så tiderne burde blive bedre, men

Rytmen var der såmænd også, men tiderne blev ringere, og det var ikke game planen, for alle andre gjorde faktisk det stik modsatte, og slutresultatet blev altså – 14 generelt samt 4’er i klassen.

Noget galt i Danmark er der ikke, men det var som om at Skoda’en mistede pusten henad i løbet, en sugemotor som den i den hurtige Skoda kræver at ALT effekt er til rådighed, her er der ikke så meget moment, men den skal køres På omdrejninger og rå effekt. Den nye højere gearing burde ikke have skylden, men Steen skal have undersøgt om Skoda’en effekt mæssigt yder det som den skal, og så skal der et nyt gearkassehus til, da den lækker gearolie.

Overall gik det godt, for der kom igen DM point ind på kontoen, samarbejdet i bilen kørte perfekt, og mekanikerne Uffe og Carsten udførte deres arbejde med bravur, men Steen skal nu have undersøgt motoren i bilen, mangler der bare 15-20 hestekræfter, så skal der rettes op på det, og det er først ting på ’TO DO’ listen, samt gearkassehuset, så tiden inden næste afdeling på Fyn den 12. Maj skal nok blive udfyldt, og der skal arbejdes intens, så teamet står klar til denne afdeling, med en bil som virker 100 procent, noget Steen sætter en ære i, at alt fungerer optimalt.

Allan POST


Læs mere om:
  • Schleswig
  • 21/04/18 - Schleswig - DM Rally
  •  
     

    DM i Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: