Vellykket første weekend for Dankemi Racing

24/04/18

Det blev til en vellykket første weekend for Lukas Staub i Yokohama 1600 Challenge.
Den første afdeling blev kørt på Padborg Park nær den dansk/tyske grænse, og her skulle Dankemi Racing kæmpe mod 23 andre kørere i feltet.

Bilerne skulle for første gang på banen klokken 9.10 lørdag formiddag, og her blev til fin start for unge Lukas i den sølvgrå og røde Suzuki Swift Sport med nummer 11 i sideruden. Med 8 omgange i træningen blev det til 17. hurtigste tid.

Det var en ok start på weekenden, hvor teamet havde et mål om at skære tid af for hver gang bilen var på banen. Den er stadig forholdsvis ny for holdet, så der er stadig en masse at lære med hensyn til opsætning af bilen, og ikke mindst køreren, der skal vende sig til en helt anden bil end den Citroen Saxo VTS som han debuterede med sidste år.

(Foto: JJ Media)

I kvalifikationen lidt efter middag om lørdagen, havde kørerne 20 minutter til at sætte en tid. Lukas udnyttede størstedelen af tiden, og fik kappet over et sekund af tiden fra træningen, hvilket holdet var yderst tilfreds med. Tiden rakte til 16. startposition hvilket var en god plads, da den var på ydersiden af banen, og selv om det var uden for top 10, var den dog ikke milevidt væk.

Starten på heat 1 forløb rimelig og Lukas lagde masser af pres på de forankørende. Der var masser af dueller både foran og bagved, men blikket var fortrinsvist rettet stift ud af forruden.

Midtvejs i heatet blev en konkurrent lidt for nærgående, hvilket gav et par småskrammer på Suzuki’en, men ellers ikke nogen større dramatik for Lukas.

Det endte med en 17. plads i det første løb, hvilket ikke helt levede op til målet, men til gengæld forbedrede han omgangstiderne med over et halvt sekund. Så hurtig har han aldrig kørt på Padborg Park før, så det var en lille sejr i sig selv.

Et resultat som 17’er i det første løb, betød også en startplads som nummer 17 til det næste løb.

Da starten gik, var der noget tumult længere fremme i feltet. Det udnyttede Lukas til at vinde nogle placeringer, da han fik placeret sig helt rigtigt i forhold til konkurrenterne. Efter de første par omgange var han helt oppe på 14. pladsen, med flere af de forankørende indenfor rækkevidde.

Da der var gået nogle omgange, blev der hængt et skilt ud med Lukas’ startnummer, hvilket indikerede en straf. Den straf kostede omkring 30 sekunder ekstra på omgangstiden, hvilket fik alle drømme om en top 10 i løbet til at fordufte.

Det viste sig at Lukas havde overhalet i en gul flagzone ude på banen. Den forankørende bil bremsede så meget, at Lukas ikke kunne gøre meget andet end at køre forbi, for ikke at brage op bagi ham.

På trods af straffen lykkedes det alligevel at køre point hjem, selvom en 19. plads ikke lige var det som holdet havde håbet på 20 minutter før.

Alt i alt blev det en god weekend for Dankemi Racing, da det blev til en masse omgange uden nogle tekniske problemer, og så med de første point på kontoen i DIF Danmarksmesterskabet.

Næste gang at Lukas Staub skal på banen til et løb, bliver om godt 2 uger på FDM Jyllandsringen, når årets anden afdeling af Yokohama 1600 Challenge skal køres.