Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

Yokohama 1600 Challenge

Perfekt sæsonstart for Valentin

Yokohama
1600 Challenge 

24/04/18 
Yokohama

Det blev en perfekt sæsonstart for Mathias Valentin, da den første afdeling af Yokohama 1600 Challenge blev kørt på Padborg Park.
Mathias og resten af Blom Motorsport har ellers ikke været de bedste venner med den sønderjyske bane hidtil, men denne weekend spillede alt bare perfekt.
 

Træningen blev kørt lørdag formiddag, og allerede her viste den sølvgrå Suzuki Swift Sport med nummer 5 på siden, at den var klar på at køre topresultater hjem.

Det blev til den næsthurtigste tid i træningen, hvilket var mere en acceptabelt, da der blev kørt på brugte dæk.


(Foto: JJ Media)

Først på eftermiddagen lørdag skulle kvalifikationen køres. Holdet vidste på forhånd at der skulle gives fuld gas, og da det var sæsonen første løb, blev der selvfølgelig sat nye dæk på bilen.

Bilen kørte bedre end i træningen, og der blev fundet en masse tid ud på banen. Det rakte til 3. startposition, hvilket var et rigtig godt udgangspunkt for heat 1, som allerede skulle køres lørdag eftermiddag.

Det blev til en fantastisk start for Mathias Valentin, der med det samme kunne tage første position, allerede inden første sving.

Herefter stod den på 14 intense omgange, hvor der var maksimalt pres på. To kørere lå helt oppe i nakken på Mathias. En af dem havde lige snuden foran et par sving, inden at denne blev udbremset for enden af langsiden, hvorefter førstepladsen ikke blev afgivet igen.

Så det var et ovenud tilfreds hold, som kunne notere de første 25 point til mesterskabet.

Herefter stod den på næsten 24 timers ventetid, inden at heat 2 skulle køres.


(Foto: JJ Media)

Reglerne siger at top 8 skal vendes rundt, så det betød at Mathias skulle starte på 8. pladsen, og ville have en masse trafik på første omgang.

Det blev til endnu en god start, hvor de første par placeringer allerede var vundet inden første sving. Der var lidt tumult i sving 2, men Mathias slap forbi og kunne herefter sætte jagten ind på førstepladsen.

Der skulle ikke gå ret mange omgange inden at den sølvgrå Suzuki Swift Sport var i front, og herefter forsøgte han at gøre kunsten fra lørdagen efter.

Den plan så også ud til at skulle lykkedes, på trods af de to samme kørere fra gårsdagens løb helt oppe ved kofangeren.

Men på allersidste omgang måtte han desværre afgive førstepladsen, da han var uheldig at blive fanget bag en kører, der skulle overhales med en omgang.


(Foto: JJ Media)

Alligevel kunne en rigtig fin andenplads reddes hjem, og dermed yderligere 22 point til kontoen.

Det betyder at Mathias Valentin fører DIF Danmarksmesterskabet efter den første afdeling, hvilket er en perfekt start på sæsonen.

Weekendens resultater betyder dog også at der skal 80 kg succesballast med i bilen, når den anden afdeling af Yokohama 1600 Challenge skal køres om 14 dage på FDM Jyllandsringen – men heldigvis har den indtil videre værste konkurrent i mesterskabet samme succesballast at slæbe rundt på.

Blom Motorsport

JJ Media


Læs mere om:
 • Mathias Valentin
 • Padborg Park
 • 22/04/18 - Padborg Park - Yokohama 1600 Challenge
 •  
   

  Yokohama 1600 Challenge nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af:
     ASETEK SIMSPORTS