Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Youngtimer Challenge

Nyt fra Team Classic BMW - også kaldet "Team Bedstefar"

Youngtimer 
23/04/18 

YoungtimerTeam Classic BMW, er jo vores navn på Teamet. Nogen ynder dog at kalde os ”Team Bedstefar”
Dette navn skulle dog gøres lidt til skamme i den forgangne Weekend på Padborg Parks åbningsløb for 2018 sæsonen i Asfaltbanerace.
 

Efter et par hektiske uge med at få en ny bil helt klar til dette løb, hvor vi deltager i Youngtimer serien, klasse 2. Den klasse hvor man skal veje 6+,4 kg pr HK som motoren yder. Dette gør at alle biler der deltager, 33 i alt, i denne weekends løb, alle har de samme chancer for at vinde løbene.

Vi havde ugen forinden testet bilen, og kunne efter 10 omgange konstatere at gearkassen og koblingen ikke fungerede efter hensigten. Vi tog derfor hjem for at skifte gearkasse og svinghjul med kobling. Derefter kørte vi ud for at teste bilen 4 timer senere. Her viste det sig at der stadig var lidt knas med koblingen, men dette kunne dog ændres i ugen før løbet. En slavecylinder og en koblings pedal cylinder blev skiftet og alt spillede.

Vi mødet op lørdag morgen på Padborg Park, og fik kørt tidtagningen lørdag formiddag. Jeg konstaterede her at mit 1. gear slet ikke virkede. Men de 4 andre gear var i orden, så vi besluttede at køre løbene alligevel. Tidtagningen førte til en startpladsering som no.3.

I det første løb fik jeg en dårlig start, som følge af at jeg skulle starte i 2. gear, og tabte lidt ved dette. Jeg fik mig hurtigt kørt op til en 2. plads, men fik et skub af en bagvedkørende, så jeg næsten var havnet i sandkassen. Jeg reddede dog situationen og fik bilen på banen igen. Herefter gik jagten ind på de to førende Ole Sondrup og Søren Anker, begge i en nyere BMW. Heldigt var det så at der kom Safety car, så jeg kunne komme helt op bagi disse to. Hurtigt efter safety car fik jeg Søren, og i allersidste omgang kunne jeg så avancere til 1. pladsen.

2. Heat, var også spændende, fordi jeg her også i sidste omgang, lige efter gul flagzone, kunne overtage 1. pladsen.

Nu gjaldt det så sidste heat, Igen en dårlig start fordi det manglende 1. gear. Faldt tilbage på en 3. plads, men kørte igen forbi Søren Anker, ret hurtigt, Men Ole Sondrup var hele tiden lige foran mig, gjorte sig bred, så han holdt heatet ud.

Altså en samlet 1. plads for Weekenden, og en pointtavle med 70 point, som tages med til DM mesterskabet. Noget mere end vi havde turdet håbe på før løbet. Bilen var helt nyopbygget af vort ”TEAM BEDSTEFAR”

Team Classic BMW


Læs mere om:
  • Padborg Park
  • 22/04/18 - Padborg Park - Youngtimer
  •