Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

Kom, kørte og sejrede

DM Rally 
22/04/18 

DM-debutant tager overraskende føringen i Gruppe E og Opel Corsa OPC Cup.
Kan man danne et helt nyt rallyteam bestående af en 22-årig debutant bag rattet og en 48-årig erfaren co-driver og begynde med en tredjeplads og andenplads i det allerførste løb i en Opel Corsa OPC og køre hjem med en ”dobbeltsejr“ i teamets andet DM-rally?
 

Sune Vallentin, Holbæk, og Peter Egholm, Kirke Hyllinge, kan, og de blev dermed en af dagens store overraskelser i årets anden runde af DM-turneringen, Cimbern Rallye, som lørdag blev kørt omkring Satrup i Nordslesvig.
- I store træk gik dagen, som vi havde forventet, men selv for os var det overraskende, at vi sluttede som vinder i Gruppe E og som feltets hurtigste Opel Corsa OPC-team. Og selvfølgelig er jeg glad for resultatet, selv om det var ærgerligt, at vinderne af den første runde ikke kom med i lørdagens opgør, fastslog Sune Vallentin efterfølgende og tilføjede:
- Jeg havde set frem til at måle mig mod den rutinerede Jan Jacobsen, og er ked af, at det glippede for ham i dag.
Jan Jacobsen, Holstebro, og Kaj Mikkelsen, Sporup, kom ikke til start, da sidstnævnte havde glem at få sin styrthjelm med til løbet.


Sune Vallentin og Peter Egholm kørte effektivt og meget hurtigt og uden dramatik i det Slesvigske rally med henved 82 kilometer hastighedsprøver.
(Foto: MD/autoMOTIV)


Kun støvhvirvlerne afslørede, at bilen kørte med topfart, da Vallentin og Egholm drønede forbi.
(Foto: MD/autoMOTIV)

OPMUNTRENDE DM-DEBUT
Med lørdagens sejr har Vallentin og Egholm taget føringen i DM-klasse 2 for Gruppe E-biler, og er tillige på en samlet andenplads i Opel Corsa OPC Cup efter Jan Jan Jacobsen. En usædvanlig og meget opmuntrende DM-debut for det unge sjællandske talent.
Samtidigt var det Sune Vallentins første løb nogensinde i Tyskland.
- Jeg har hverken som co-driver eller som kører tidligere oplevet de mange smalle, snoede, toppede og stedvis ujævne tyske veje, så det blev noget af en udfordring at indstille sig på at drøne for fuld fart ind i hurtige sving uden at kunne se, om de var åbne eller lukkede af, men det gik over al forventning, og jeg fik lært meget i dag, fortsatte Sune Vallentin, der som co-driver i 2016 både vandt DM i Gruppe E og Opel Corsa OPC Cup sammen med storebroderen Simon Vallentin.


Sune Vallentin, Holbæk.
(Foto: MD/autoMOTIV)


Peter Egholm, Kirke Hyllinge.
(Foto: MD/autoMOTIV)

PERFEKT SAMARBEJDE
- Samarbejdet i bilen forløb perfekt fra start til mål, og resultatet får mig til at tro på, at vi er på rette vej. Selv om vi pressede på, undlod vi at oversatse. På løbets næstsidste hastighedsprøve, som gav ekstra point til de hurtigste, var Gert Marboe, Tølløse og Michael Gammelgaard, et halvt sekund hurtigere i deres Citroën DS3, og de sagde efterfølgende, at de ikke kunne presse tiden yderligere. Vi kørte ikke maksimalt, så derfor tror jeg, at vi har plads til yderligere udvikling og forbedring, sluttede en glad og tilfreds Sune Vallentin efter dagens præmiefest i Satrup.
For det sjællandske hold er der nu pause til den 12. maj, når sæsonens tredje DM-runde køres på Vestfyn.


Sune Vallentin og Peter Egholm, forrest/knælende, med deres sejrstrofæer ved præmiefesten efter rallyet omkring Satrup.
(Foto: MD/autoMOTIV)

Vallentin Motorsport

Morten Dam - autoMOTIV/specialpress

Læs mere om:
  • Schleswig
  • 21/04/18 - Schleswig - DM Rally
  •  
     

    DM i Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: