Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Supertourisme

Velkommen til det fede ræs

Supertourisme 
20/04/18 

OK MOBIL 1 DST har allerede efter tre sæsoner kørt sig op til at være superklassen i dansk motorsport med et felt, der viser noget rigtig godt race til stor begejstring for både tilskuerne på banerne og for tv-seerne.
DET FEDE RÆS er også overskriften over 2018-sæsonen. Det er feltet, der lader dækkene tale.
 

GIVET ER DET, at der skal findes en ny supertourisme-mester i 2018-sæsonen. Sjællænderen Michel Nykjær havde ellers bebudet, at han ville forsøge at kørte sig til tre mesterskaber på stribe, men det bliver ved de to. Det betyder, at de seneste to sæsoners nr. 2, Frederik Nymark fra Hadsten, helt automatisk kører ud til sæsonens første start som favorit til 2018-mesterskabet.

MEGET STÅR PÅ SPIL for netop Frederik Nymark. Han skal ikke alene selv leve op til favoritværdigheden. Den unge Nymark er nu også teamejer i Nymark Racing, der stiller op i en forstærket version med fire kørere - ud over Frederik Nymark selv er det Lasse Poulsen fra Midtfyn, Kristian Thorsen fra Lunderskov og Louise Frost, der deler bopæl med Frederik Nymark.


Kevin Rossel

DST-MESTEREN FRA 2015, Michael Outzen, Ringe, er teamchef og indgår i et tæt samarbejde med Frederik Nymark, og Nymark Racing vil på alle måder udfordre mesterteamet Prego Racing, der vandt både det individuelle- og team-mesterskabet i 2017.

Forberedelserne for Nymark Racing har været både nervøse og opløftende. Louise Frost ligner ikke én, der er i harmoni med sin bil. Kristian Thorsen derimod har fået ny mod på tilværelsen som racerkører efter skiftet til Nymark Racing, og i onsdagens test var han faktisk den hurtigste i teamet. Hele tiden presset af en Lasse Poulsen, der også bare vil fremad, men Frederik Nymark forbereder sig uden at afsløre alt for konkurrenterne.

Jørgen Hansen Biler er et nyt teamnavn og træder i stedet for Prego Racing, og mens sønderjyden Ole Petersen fra Bredebro er en genganger og som 3’er i 2017 ganske givet vil gøre alt for at komme endnu et trin eller to op ad podiet, så er der nye ansigter under hjelmene i teamet.

MICHELLE GATTING fra hovedstadsområdet er ny i klassen. Hun har vist, at hun kan køre lige så hurtigt som mændene. Hun er beundret - men til tider også omstridt, fordi hun ikke kører af vejen for en temperamentsfuld strid med én eller flere af de andre i feltet.

Manges øjne vil givet være rettet mod netop Michelle Gatting og teamkollega Ole Petersen. Det er to kørere, som bare vil frem for stort set enhver pris. Kan de holde skærmene fra hinanden i et tæt race? Det kunne de i hvert fald ikke under en test i Spanien.

KENNETH JENSEN, Randers, - den rutinerede - og yngstemanden Casper Røes fra Odense samt Casper Lorenzen fra Haderslev er de tre øvrige i det Padborg Park-baserede team og fuldender en kvintet, der er udset til at skulle ud i en direkte rivalisering med Team Nymark Racing.

I VÆRTKSTEDET på Padborg Park er der trængsel. Mekanikerne arbejder nemlig også med en femte bil. Den skal Kevin Rossel fra Vejle side i. I løb stiller han så op i sit eget team. Kevin Rossel har hidtil brilleret med de hurtigste omgangstider, men den talentfulde kører har endnu ikke levet op til de forventninger, der stilles til ham over hele distancen og hen over en sæson. Hvis han bliver mere stabil, vil han også køre med om mesterskabet i 2018.

KEVIN VERNER fra Silkeborg var den store positive overraskelse i 2017-sæsonen, hvor den tidligere Legend-kører debuterede i DST. Hvis han kan holde samme form i den kommende sæson, vil han også være med helt fremme i 2018. Og i test har Kevin Verner vist, at han har holdt fast i farten hen over vinterpausen.

Han kan komme i knivskarp konkurrence med to tidligere rivaler fra netop Legend-klassen. Både nr. 1, Jonas Svensson fra Rønde, og nr. 3, Mathias Storbank fra Give, i OK MOBIL 1 LEGEND CAR CUP 2017 er i 2018-sæsonen med i superklassen, og de er begge ved at finde farten i deres nye racere.

FRA TEAM ROSKILDE RACING CENTER bliver det et populært gensyn med Henrik Jansen. Og også for Martin Andersen fra Skals og Aalborgs Mikkel Bang Johnsen bliver der tale om et gensyn for publikum.


Mikkel Johnsen

Det samme gælder for Nicki Kristensen fra Ikast. Han har specialiseret sig i at slutte på en 8. plads i kvalifikationen, der betyder pole position i heat 1. Men kan han også det i en ny kvalifikationsform, hvor det er de 10 hurtigste i kvalifikation 1, der derefter afgør de otte mest attraktive placeringer i kvalifikation 2. Et nyt bekendtskab bliver Nicki Petersen, Aarhus, der i lighed med Michelle Gatting er skiftet fra DTC til DST.

DEN STORE JOKER i Åbningsløbet på Padborg Park i weekenden bliver den tidligere Formel 1-kører, tv-eksperten Nicolas Kiesa. Han vil vise, at han ikke har glemt at køre stærkt, men omvendt er der ikke én blandt de øvrige i feltet, der ikke vil gøre alt for at komme forbi ham.

Danish Supertourisme


Læs mere om:
  • Padborg Park
  • 22/04/18 - Padborg Park - Supertourisme
  •