Den kommende weekend er Christian Lundgaard på Monza, der er dansk deltagelse i Lamborghini Super Trofeo, EM i karting starter, Formel 4 kører på Padborg Park, og Autoplus Dansk Super Rally køres i Tyskland.
Siden sidst har der været masser af succes til danske banekørere.

Det sker

Christian Lundgaard på Monza
Kun en uge efter sin debut i Formel Renault 2.0 Euroseries er Christian Lundgaard og resten af de ca. 30 unge løver i aktion igen; denne gang på højhastighedsbanen Monza i Italien.
Christian debuterede i stil den forgangne weekend på Paul Ricard med podieplads og føring i rookiemesterskabet (se nedenfor). Den 16-årige dansker er optaget i Renault Sport Academy, og blev i februar kåret til Årets Bilsportskører af DASU..

Lamborghini Super Trofeo med dansk deltagelse
Ligeledes på banen i Monza køres første afdeling af Lamborghini Super Trofeo Europe. Danske deltagere inkluderer Dennis Lind, der vandt serien i 2016.
Se squadracorse.lamborghini.com

EM i karting starter
Første tællende afdeling til det officielle CIK/FIA Europamesterskab i karting afvikles den kommende weekend på banen i Sarno ved Napoli.
For Danmark deltager Nicklas Nielsen og Carl-Anton Gerner i klassen OK, mens Sebastian Øgaard, Conrad Laursen og Sebastian Gravlund er til start i juniorklassen OK Junior.
Der køres fire afdelinger.
Følg med live på cikfia.com

Formel 4 på Padborg Park
Den danske asfaltsæson starter den kommende weekend med løb på Padborg Park. Sæsonstarten i Formel 4 imødeses med spænding idet mange talentfulde debutanter tager kampen op mod kørere med erfaring fra sidste sæson, der var klassens første i Danmark. Formel 4 køres atter sammen med Formel 5 (tidligere Formel Ford).
Læs mere på formel4.dk

Spænding knytter sig også til sæsonstart i Danish Supertourisme Turbo (DST), Se supertourismes.dk
Se program på dasu.dk.

Autoplus Dansk Super Rally i Tyskland
Den danske rallyelite gæster Tyskland, når anden afdeling af Autoplus Dansk Super Rally afvikles ved Cimbern Rallye.
Læs mere på dasu.dk.

Siden sidst

Der var igen i weekenden masser af succes til danske banekørere.

Dobbeltsejr til Mikkel Mac i åbningsløb
Den danske Ferrari-kører Mikkel Mac fik en forrygende start på sæsonen da han i første afdeling af løbsserien European GT Open sammen med sin medkører, den italienske GT-verdensmester Alessandro Pier Guidi, vandt begge løb på Estoril i Portugal i deres Ferrari 488 GT3.

Mikkel Mac og Alessandro Pier Guidi

Podieplads til Mikkel Jensen i debut
BMW-fabrikskører Mikkel Jensen fik sammen med sin tyske medkører Timo Scheider en flot start på sæsonen i ADAC GT Master-serien. På banen i Oschersleben kom Schnitzer-parret ind på tredjepladsen i åbningsløbet lørdag. Nicolai Sylvest havde uheld med sit Zakspeed-Mercedes-team og scorede ikke.

Frederik Vesti på podiet
Ligeledes i Oschersleben fik Frederik Vesti en fin sæsonstart, der bl.a. inkluderede en andenplads i det ene af weekendens tre løb i ADAC Formel 4-mesterskabet. Sammenlagt er Frederik på tredjepladsen i mesterskabet efter første runde.

Podie og rookieføring til Christian Lundgaard
På Paul Ricard-banen i Sydfrankrig debuterede Renault-junior Christian Lundgaard i den skrappe Euroserie for Formel Renault 2.0. Det blev til en tredje- og femteplads i de to løb, og en delt førsteplads i rookiemesterskabet.

På samme bane blev det til en 13. plads i LMP 2-klassen for danske High Class Racing med Anders Fjordbach og Dennis Andersen. Det var første runde af European Le Mans Series, hvor Christian Olsen fik en fin debut i LMP 3-klassen med en 8.plads.

Dennis Lind med helt fremme
Podiesuccesen for danske kørere fortsatte i Asien, hvor Dennis Lind og makker Martin Kodric indlede sæsonen i løbsserien BlancPain GT Asia. I deres Lamborghini Huracan kom parret i mål på hhv. anden- og sjettepladsen i de to løb på Sepang-banen i Malaysia.

Point til Kevin i Kina
Kevin Magnussen sikrede sig selv og Haas-teamet et hårdt tilkæmpet point i det kinesiske Grand Prix i Shanghai. Kevins total er nu 11 point efter tre runder. Sejrherre i Kina var Daniel Ricciardo.

Og til Jan i Long Beach
Mens sønnen Kevin kørte et fint løb i Formel 1 kom også Jan Magnussen hjem med vigtige mesterskabspoints i weekenden, efter fjerde afdeling af det amerikanske GT LM mesterskab. I det traditionsrige gadeløb i Long Beach, Californien, blev det til en fjerdeplads for Jan og Antonio Garcia i Corvette.

Flot debut til Linnemann
Danmarks bedste rallycross-kører Ulrik Linnemann fik en flot debut i topklassen Supercar ERX, hvor der køres om det officielle FIA Europamesterskab. I sin VW Polo kom Ulrik i mål på femtepladsen på banen i Barcelona..

Dansk Super Kart i Vojens
Første afdeling af Dansk Super Kart blev i weekenden kørt på banen i Vojens. De fire klasser blev vundet af Noah Meyer Eg (Cadett Mini), Marcus Skjellerup (Cadett Junior), Mickey Magnussen (OK Junior) og Valdemar Risom (KZ2).
Læs mere på dasu.dk

Danskere i Lonato
Mens den hjemlige karting-elite dystede i Vojens var en halv snes unge danskere til start i første afdeling af Deutsche Kart Meisterschaft (DKM), der blev kørt på South Garda-banen i Italien.
Bedst gik det for Mikkel Højgaard Pedersen i OK Junior med en fjerde- og 10. plads i de to finaler, mens også Conrad Laursen, Sebastian Øgaard og Noah Degnbol kvalificerede sig til slutfasen.
I OK-klassen nåede Bastian Buus, Oliver Skjellerup, Mads E. Hansen, Nicolaj Pedersen og Nicklas Nielsen finalerne. Sidstnævnte mistede desværre en finalesejr grundet undervægt, mens det blev til en tredjeplads i den anden.