Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

Yokohama 1600 Challenge

Team Eilertsen Racing vil til tops

Yokohama
1600 Challenge 

17/04/18 
Yokohama

Henrik Eilertsen og resten af Team Eilertsen Racing drager denne weekend den lange tur mod Jylland, hvor Åbningsløbet i Yokohama 1600 Challenge skal køres på Padborg Park.
Efter adskillige sæsoner i gokartsporten, ønskede holdet at prøve noget nyt hen imod slutningen af 2017. Her faldt valget så på asfaltbanesporten, der skulle angribes i en hvid Peugeot 207 med nummer 20 på sideruden.
 

Forhjulstræk, 1050 kg og tag over hovedet er en noget anderledes udfordring end at sidde i en baghjulstrukken gokart, få centimeter over asfalten, med benzin os og dækrester flyvende direkte ind i hovedet på køreren. Men den overgang gik nu ret smertefrit, og i stedet var det elektronikken på bilen der gav lidt hovedpine.

Derfor er hele ledningsnettet også blevet skiftet henover vinteren, og ved den første testkørsel for to uger siden på Padborg Park, virkede alting perfekt på bilen. Tilmed var han den hurtigste kører på regnvåd bane, så de mange tusinde omgange i gennem årene i regnvejr, var en klar medvirkende årsag til dette.


(Foto: JJ Media)

Eilertsen deltager faktisk i hele tre mesterskaber på en gang i Yokohama 1600 Challenge. Udover det generelle DIF Danmarksmesterskab, bliver der også kørt et Rookiemesterskab for helt nye kørere i asfaltbanesporten. Der kan Henrik stadig komme med, da man må have kørt op til to weekender før – præcis hvad han gjorde i 2017. Her bliver der 6 andre kørere at kæmpe i mod ved Åbningsløbet.

Dertil kommer også Oldboysmesterskabet, som er for kørere på 45 år eller ældre. Her stiller 11 andre kørere op, så her bliver der endnu mere kamp om pladserne. Der er ikke plads til en eneste fejltagelse, hverken kørefejl eller mekanisk fejl på bilen.

Der har været rimelig stor udskiftning i toppen af klassen forud for denne sæson, så det er svært at spå om noget slutresultat i det generelle mesterskab, men der vil blive gået efter at vinde mesterskabet i både Rookies og Oldboys, og en så god placering som muligt i DIF Danmarksmesterskabet.

Så forhåbentlig kommer der til at stå en masse pokaler hjemme på hylden i Espergærde, når sæsonen er omme.


(Foto: JJ Media)

Det er en lidt atypisk tidsplan denne weekend, hvor Henrik skal på banen hele tre gange lørdag, og kun en enkelt søndag.

Hvis man ikke lige har muligheden for at tage til Padborg Park, er det faktisk muligt at følge søndagen via livestream på www.tvsyd.dk – forhåbentlig dukker der en hvid Peugeot 207 op på skærmen, allerforrest i feltet.

Tidsplanen for weekenden lyder som følger (ret til ændringer forbeholdes):

Lørdag
Træning 9.10
Kvalifikation 13.10
Løb 1 16.45

Søndag
Løb 2 14.30

Team Eilertsen Racing

JJ Media


Læs mere om:
 • Henrik Eilertsen
 • Padborg Park
 • 22/04/18 - Padborg Park - Yokohama 1600 Challenge
 •  
   

  Yokohama 1600 Challenge nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af:
     ASETEK SIMSPORTS