Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

Yokohama 1600 Challenge

Bronze skal veksles til guld

Yokohama
1600 Challenge 

17/04/18 
Yokohama

Mathias Valentin og Valentin Motorsport har et klart mål for 2018 – DM Bronzen 2017 skal veksles til DM Guld 2018.
Holdet fra Gørlev på Vestsjælland starter deres blot anden sæson i asfaltbanesporten, men det var bestemt ikke til at se på hverken køreren eller holdet.
 

De har mange års erfaring fra gokart, og springet til Yokohama 1600 Challenge skulle vise sig at blive et herligt, hurtigt men også et hundedyrt et af slagsen.

Sæsonen blev startet i en Suzuki Swift Sport fra 2008, og allerede den første weekend kom den første sejr højest uventet i hus. Den næste sejr kom ikke helt så nemt, og der gik faktisk indtil Grand Prix Danmark, inden at Mathias var tilbage på podiet – men så var han det til gengæld også hele to gange ud af to mulige.

En sådan succes betød at han skulle have en masse ekstra ballast med i bilen til det efterfølgende løb. Ballasten skulle dog blive det mindste problem, da en kører spandt rundt foran Mathias på første omgang, og hvorefter han blev ramt af flere biler, inden at al røgen og larmen forsvandt.

En øm Mathias måtte overnatte på hospitalet med bukket ribben og en hjernerystelse, og så måtte teamet ellers tænke hurtigt, for næste løb var blot 14 dage væk.


(Foto: JJ Media)

Derved blev en Suzuki Swift Sport fra 2012 indkøbt, og på trods af den let ømme krop, viste Valentin farten fra første træning i den nye bil.

Da weekenden var omme, havde han allerede været på podiet en gang, og da sæsonen sluttede 14 dage senere, lukkede han af med to generelle heatsejre.

Titlen som Rookiemester var selvfølgelig en stor titel, men inderst inde var det nok DIF Danmarksmesterskabs bronzen der vejede tungest, og som gjorde holdet allermest stolte efter sådan en hård sæson.

2018 sæsonen bliver ikke overraskende startet i samme bil, og ved de første testkørsler tidligere på måneden, viste unge Valentin også at farten bestemt ikke var forduftet henover vinteren.

Det bliver dog ikke noget let job at vinde, da der er lidt over 20 andre kørere som går ligeså intenst efter førstepladsen.


(Foto: JJ Media)

Der bliver også travlhed hos holdet, hvor de skal på banen hele 3 gange lørdag, og kun en gang søndag eftermiddag. Men det kender de såmænd allerede fra gokart tiden, hvor der også var en masse kørsler samme dag.

Der er mulighed for at se live streaming fra Padborg Park søndag eftermiddag på www.tvsyd.dk, hvis man ikke ønsker at tage turen over broerne, og drage helt til Sønderjylland.

Tidsplanen for weekenden lyder som følger (ret til ændringer forbeholdes):

Lørdag
Træning 9.10
Kvalifikation 13.10
Løb 1 16.45

Søndag
Løb 2 14.30

Valentin Motorsport

JJ Media


Læs mere om:
 • Mathias Valentin
 • 22/04/18 - Padborg Park - Yokohama 1600 Challenge
 •  
   

  Yokohama 1600 Challenge nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af:
     ASETEK SIMSPORTS