Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

Copenhagen Historic Grand Prix

Afsløring af årets CHGP plakat 2018

CHGP 
17/04/18 

CHGPMotivet på plakaten til dette års Copenhagen Historic Grand Prix er en hyldest til den historiske Formel 1-klasse, der for første gang gæster Bellahøj Park og Copenhagen Historic Grand Prix.
 

Sædvanen tro har Copenhagen Historic Grand Prix udarbejdet en flot CHGP-plakat som, indkapsler essensen af den historiske motorsportsweekend i København i ét fortællende billede. Motivet er på én og samme tid både involverende og med til at skabe rammerne og iscenesætte det klassiske motorløb på Bellahøj Park, som per tradition afholdes den første weekend i august.

Siden 1996, hvor de historiske racermotorer for første gang kunne høres i Københavns gader, har ”Årets CHGP-plakat” været en reference til indholdet af sensommerens kommende begivenhed. Fra starten på brostenene foran Christiansborg Slotsplads i 1996, til det nedlagte militærområde på Holmen. Videre gennem Fælledparken og nu til Bellahøj Park, hvor CHGP i 2018 for sjette år i træk, byder entusiaster og publikum velkomne til fartfest for hele familien i weekenden den 4.-5. august.

Igennem årene har den temafyldte CHGP-plakat båret illustrationer af mange forskellige motiver. De historiske racerbiler er et gennemgående tema, og mens enkelte plakater blot har haft en enlig racerbil som bærende motiv, er de fleste plakater konstrueret med et hovedmotiv suppleret af andre tillægsmotiver i baggrunden.

I år er illustrationen igen udført med en enlig racerbil for at markere, at CHGP i sommeren 2018 får besøg af den historiske racerklasse HGPCA, en forkortelse for ”Historic Grand Prix Cars Association”, for kørere og ejere af historiske Grand Prix racerbiler. En klasse, som hylder de vidunderlige racerbiler helt tilbage fra 1920’ernes to-sædes racervogne, og frem til 1960’ernes cigar-formede single-sæde Grand Prix-biler.

Den eventyrlige gule racer på årets CHGP plakat, er en Ferrari 156 fra 1961, hvis historie er en ganske fascinerende fortælling. Den smukke Ferrari-racer blev konstrueret til det ændrede F1-reglement i 1961, hvor motorstørrelsen blev reduceret fra 2,5 til 1,5 liter.

Blandt passionerede racerfans fik Ferrari 156 kælenavnet ”Sharknose” som en henvisning til racerens meget karakteristiske luftindtag i fronten, der har en vis lighed med snuden på en haj. Et lignede design blev anvendt igen i 1961 og 1962 på Ferraris SP-racere og igen over 40 år senere, hvor Ferrari i 1999 lancerede modellen Ferrari 360 Modena til gadebrug.

Ferrari 156 var en succes allerede i sin første sæson. Med amerikaneren Phil Hill bag rattet vandt Ferrari både det belgiske og tyske Grand Prix, hvilket sikrede Hill det individuelle Formel 1 verdensmesterskab for kørere, mens Ferrari vandt konstruktørmesterskabet.

Foruden HGPCA, ”Historic Grand Prix Cars Association”, forventes et større antal historiske racerklasser ligeledes at stille til start i 2018 sammen med den underholdende OK Mobile 1 Legends Car Cup og den moderne MASCOT Danish Thundersport Championship-serie. Dertil kommer også velgørenhedsarrangementet Race for Riget, som er i aktion én time både lørdag og søndag, hvor publikum kan købe sig til en passagertur i en supersportsvogn. Alle indkørte midler gives ubeskåret til BørneUngeProgrammet på Rigshospitalet, der siden 2010 har modtaget over 3 mill. kroner i donationer fra CHGP.

Årets CHGP plakat indeholder også en visuel reference til Jyske Bank, og om det samarbejde udtaler Michael C. Mariegaard, Head of Large Corporates:

"I Jyske Bank er vi stolte over at være en del af den flotte udvikling som Copenhagen Historic Grand Prix leverer - både for tilskuere, kørere og leverandører."

Dette års CHGP plakat kan købes i vores webshop på www.chgp.dk.

Info om kunstner: Martin Nielsen er uddannet illustrator og grafisk designer fra Danmarks designskole. De sidste 18 år har Martin Nielsen, sammen med sin partner Charlotte Lund Nielsen, opbygget egen tegnestue (www.gekkographic.dk).

www.chgp.dk


Læs mere om:
  • Bellahøj (Gadeløb)
  • 05/08/18 - Bellahøj (Gadeløb) - CHGP
  •      ASETEK SIMSPORTS