Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

Danish Supertourisme

Kiesa åbner ballet på Padborg Park

Supertourisme 
16/04/18 

Det er endelig blevet den tid på året, hvor Padborg Park slår dørene op, og bilerne brøler igen. Der er lagt i ovnen til en spændende sæson for både OK Mobil 1 Legend Car Cup og OK Mobil 1 Danish Supertourisme, hvor tidligere racerkører Nicolas Kiesa har meldt sin ankomst til åbningsløbet.
 

Den populære tv-ekspert i Formel 1 Nicolas Kiesa gør et sensationelt comeback og sætter sig bag rattet i en racerbil til årets åbning på Padborg Park. Efter 80 omgange i forrige uge på den sønderjyske racerbane var meldingen klar fra Kiesa: Lad mig komme ud at køre igen. Det fortæller promoter Tom Gaarde Pedersen til Supertourismes.dk.


OK Mobil 1 Legend Car Cup har leveret underholdende racerløb siden klassen kom til Danmark i 2009. Med knap 40 tilmeldte biler bliver i år ingen undtagelse
(Foto: OK)

2018-sæsonen bliver indledt i weekenden den 21.-22. april på Padborg Park, hvor Nicolas Kiesa er blandt de 22 startende kørere i OK Mobil 1 Danish Supertourisme (DST). Danmarks mest underholdende klasse, OK Mobil 1 Legend Car Cup, åbner sæsonen med knap 40 tilmeldte kørere.

"Som hovedsponsor for begge klasser er vi meget spændte på 2018-sæsonen. Der er rekordmange tilmeldte i Legend, og det ser ud til at blive den mest uforudsigelige sæson for DST med mange dygtige kørere, der alle går efter mesterskabet," siger Torben Didia Rasmussen, der er produktchef og en af hovedaktørerne bag OK's engagement i dansk motorsport.


(Foto: OK)

Superklasse lokker unge fartdjævle til
OK Mobil 1 Legend Car Cup-feltet har tidligere været storleverandør af dygtige racerkører til superklassen, og i år er ingen undtagelse. De unge Legend-rivaler Jonas Svensson og Mathias Storbank er begge skiftet til den større og hurtigere supertourisme-racer, hvor de blandt andet skal dyste mod tidligere "legender" som Kevin Verner og Kenneth Jensen.


(Foto: OK)

"OK har været hovedsponsor for DST, siden Tom (ejer af Padborg Park og promoter for DST-klassen, red.) fik klassen til Danmark, og det er helt utroligt, hvad der er sket på så få år. Det er virkelig blevet en superklasse, og alt kan ske i 2018-sæsonen," siger OK's Torben Didia Rasmussen.

Nicolas Kiesa får kamp til stregen af blandt andre den tidligere DTC-kører Michelle Gatting, Frederik Nymark og Nicki Petersen til årets første løbsweekend.


(Foto: OK)

Stort Legend-felt med klar favorit
Når det kommer til årets OK Mobil 1 Legend Car Cup-felt, er der blevet renset ud i toppen, og det giver plads til sidste års nummer fire. Michael S. Christensen er klar favorit, inden sæsonen overhovedet er skudt i gang.

"Der bliver trængsel på banen, når årets mange Legend-biler skal kæmpe om pointene. Klassen er garant for god underholdning, og det vil de uden tvivl leve op til igen i år," siger Torben Didia Rasmussen, og fortsætter:

"Det er et fantastisk 2018-program, hvor legenderne både skal køre på dansk og svensk grund. Jeg glæder mig personligt til at se klassen på bybanen i Aarhus til Classic Race, hvor de har leveret topunderholdende racerløb de andre år."


(Foto: OK)

Det er sjette år, at energiselskabet OK og Mobil 1 har en finger med i motorsport-spillet. Det begyndte med OK Mobil 1 Legend Car Cup tilbage i 2012, men Torben og resten af OK-holdet slog hurtigt til, da Tom Gaarde Pedersen også fik supertourisme-bilen til Danmark.

OK


Læs mere om:
  • Padborg Park
  • 22/04/18 - Padborg Park - Aquila Synergy
  • 22/04/18 - Padborg Park - Formel 4 DK
  • 22/04/18 - Padborg Park - Formel 5
  • 22/04/18 - Padborg Park - Legend Car
  • 22/04/18 - Padborg Park - Supertourisme
  •      ASETEK SIMSPORTS