Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Supertourisme

Sensationelt comeback i dansk motorsport

Supertourisme 
12/04/18 

Nu vil han ikke længere bare snakke sig fra det.
Nicolas Kiesa er en populær tv-ekspert i Formel 1. Det foregår i et studie. Men nu trækker et af de helt store navne i dansk motorsport igen hjelmen over hovedet og sætter sig bag rattet i en racerbil. Når den endnu nye klasse, Danish Supertourisme, indleder 2018-sæsonen i weekenden 21.-22. april på Padborg Park, er det med Nicolas Kiesa blandt de 22 startende kørere.
 

”Lad mig komme ud at køre igen”. Det var beskeden i mandags, da Nicolas Kiesa ringede til manden bag superserien i dansk motorsport, Padborg Park-ejeren Tom Gaarde Pedersen.

- En fantastisk opringning at få, og så gjaldt det ellers om i en fart at finde en ledig bil til Kiesa, fortæller Tom Gaarde Petersen.


Formel 1 tv-eksperten Nicolas Kiesa sidder igen i en racerbil. Han stiller op i OK MOBIL 1 DST på Padborg Park 21.-22. april

Det lykkedes. Den supertourisme-racer, som Molly Pettit fra Norge kørte i 2017-sæsonen, var ledig.

Nicolas Kiesa, der tilbage i begyndelsen af 2000-tallet vandt det prestigefyldte Formel 3000-løb i Monacos Grand Prix og efterfølgende gennemførte fem løb i selveste Formel 1, kørte 80 omgange på Padborg Park i onsdags.

- For Nicolas Kiesa var den en betingelse for at stille op i sæsonåbningen, at han stadig kunne være hurtig i en racerbil. Og det viste han, at han stadig kan, fortæller Tom Gaarde Petersen, der betegner Nicolas Kiesas deltagelse i Åbningsløbet på Padborg Park som et vellykket kup.

Formel 1-eksperten kommer i et stærkt selskab i OK MOBIL 1 DST. Når det gælder om at komme hurtigst rundt på den sønderjyske bane, så er den tidligere DTC-kører Michelle Gatting én af dem, der ikke bare uden videre lader en konkurrent komme forbi sig. Heller ikke selv om det er en Nicolas Kiesa, der sidder bag rattet.

Promotor Tom Gaarde Pedersen vil ikke udelukke, at Nicolas Kiesa stiller op i flere løb i 2018-sæsonen, der ud over Padborg Park køres på Ring Djursland, Rudskogen i Norge og Hockenheim i Tyskland.

Pressechef Poul-Erik Thomsen, DST


Læs mere om:
  • Nicolas Kiesa
  • Padborg Park
  • 22/04/18 - Padborg Park - Supertourisme
  •