Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Aquila Synergy Cup

Fra Gokart til bilsport

Aquila Synergy Cup 
12/04/18 

Aquila Synergy Cup Aquila Synergy Cup er startet for at hjælpe unge talenter på vej op igennem motorsportens rækker. Bilen vejer tør 400 kg. – er udstyret med en motor på 998 ccm og den yder 95 HK. I forhold til en gokart flere HK og mere drejningsmoment og en større vægt og også større hastighed end en gokart. Selvom der er et ”stykke vej op” til de mest motorstærke og hurtigste biler inden for motorsport så er Aquila Synergy bilen et trin op fra gokart.
 

De unge kørere der kommer fra gokart og over i en Synergy bil får da også ret hurtigt styr på at betjene bilen, nyt er selvfølgelig den manuelle gearkasse, men som det er sagt mange gange før: Øvelse gør mester! Der er 5 fremadgående gear.

Man kan deltage i Aquila Synergy Cup fra det år man fylder 14 år – ældre kan selvfølgelig også køre med i serien. Der er et mesterskab for alle deltagere og et for kører under 18 år. Man kan også deltage som et team = en bil med 2 eller flere kører. Der er et team i år og sidste år var der et team med prominente gæster. Det var Cortina Racing hvor 3 kører der ellers er med fremme inden for historisk motorsport deltog. Navne: Martin Berner, Oscar Davidsen Siesbye og HKH prins Joachim.

Der køres 6 løb i den pointgivende serie og et ”gæsteløb” i Litauen. Løbskalender for 2018:

21. – 22. april 2018 Padborg Park – Danmark
5. – 6. maj 2018 Ring Djursland – Danmark
9. – 10. juni 2018 Sturup Raceway – Sverige
20. – 21. juli 2018 Palanga – Litauen (Ikke pointgivende!)
1. – 2. september 2018 Padborg Park – Danmark
22. – 23. september 2018 Ring Djursland – Danmark
13. – 14. oktober 2018 Padborg Park – Danmark
(Med forbehold for ændringer)

Alle løb afvikles således:
Træning: Minimum 15 minutter
Tidtagning: Minimum 10 minutter
Heat 1: 12 minutter plus en omgang
Heat 2: 12 minutter plus en omgang
Heat 3: 12 minutter plus en omgang

Der bliver også gjort mere for at hjælpe talenterne på vej. Vinderen i Aquila Synergy Cup får en testdag i Formula 4 og en prøvekørsel i en Super Tourismo bil.

For at hjælpe de unge talenter fra gokart videre så giver Aquila Racing Cars en meget stor gave til vinderen af Dansk Super Kart i OK Junior klassen, et års gratis kørsel med en Aquila Synergy Cup bil! Denne præmie har en værdi på over 175 000,00 danske kroner! Så vidt det vides er det den største præmie inden for dansk motorsport.

Køreren med start nummer 99 – Bastian Buus – vandt Dansk Super Karts OK Junior klasse i 2017, og han har mod på at vise hvad han kan med en Aquila Synergy racerbil.

Vinderen af Aquila Synergy Cup i 2017 ligger i forhandlinger med et Porsche team og han har haft en rigtig god testkørsel i en Porsche 991 GT 3 Super Cup bil. Der er flere kørere der har kørt Aquila Synergy Cup som nu er at finde i formelklasser, DTC og Super Tourismo.


Der køres tæt i Dansk Super Kart

Der gøres virkelig noget for at fremme talentudviklingen i dansk motorsport. Det er ikke kun kørerne der får mulighed for at udviklet talentet, der er til Aquila Synergy Cup også tilknyttet unge mennesker der har et ønske om at blive mekanikere og som brænder for racerbiler.

Samarbejdet mellem Dasu Super Kart og Aquila Racing Cars kan betragtes som et livsforløb for mennesker. Man starter i vuggestue / børnehave / dagpleje kommer så i grundskole, fortsætter med gymnasium / handelsskole eller tager en håndværkeruddannelse og ender så ude i det pulserende arbejdsliv. Flertallet af de store stjerner på 4 hjul er startet tidligt med gokart og har arbejdet sig op i rækkerne. Det vil vel næppe være forkert at sammenligne gokart klasser for de yngre kører med starten på livet i vuggestue / børnehave og Aquila Synergy Cup som start på grundskolen. Der er ganske mange tidligere Aquila Synergy Cup kører der er kommet videre i større klasser inden for bilsporten, og det kan man sammenligne med videregående uddannelser.

Både Dansk Super Kart og Aquila Racing Cars finder det meget vigtigt at de unge mennesker der har talentet og viljen til at køre motorsport med biler også får den støtte de kan til at komme i gang med det. Dansk motorsport har et behov for at pleje de potentielle stjerner inden for sporten.


Aquila Synergy Cup er en naturlig fortsættelse af at køre gokart


Vinderen af Dansk Super Kart OK Junior får et gratis sæde i en Aquila Synergy Cup bil

Dansk Super Kart har 6 løbsweekender i 2018 og det første løb er den kommende weekend 14. – 15. april 2018 på Vojens gokartbane adresse: Tingvejen 27 – 6500 Vojens. Sidste løb i Dansk Super Kart bliver den 6. – 7. oktober og når pointene er gjort op så ved vi hvem der skal have et gratis sæde i en Aquila Synergy racerbil.

Aquila Synergy Cup