Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

ELMS

Anders Fjordbach er fortrøstningsfuld forud for sæsonåbning

ELMS 
12/04/18 

Løbet i den sydfranske by Le Castellet åbner sæsonen 2018 for den professionelle racerkører Anders Fjordbach og sin medkører, Dennis Andersen, i den Europæiske Le Mans Serie.
For Anders Fjordbach og Dennis Andersen blev det i sidste sæson til en samlet sjetteplads i LMP2-klassen, hvor de to racerkøreres team, High Class Racing, kørte to podiepladser i hus.
 

I sidste sæsons løb i Le Castellet blev det til en niendeplads. På trods af et meget stærkere felt i dette års udgave, så går Anders Fjordbach efter den samme placering i år.

- Det er en sindssyg svær og teknisk bane. Vi håber på en top-5-placering, men med så mange gode kørere i feltet bliver det svært at spå om. Det er hårde odds, men hvis vi kører et fejlfrit løb, så er jeg fortrøstningsfuld og tror realistisk set på en niendeplads, siger Anders Fjordbach.


Dennis Andersen og Anders Fjordbach
(Foto: High Class Racing)

Både mandag og tirsdag har teamet kørt test på banen i Le Castellet, hvor Fjordbach i et par af træningerne kørte femtebedste tid. Det indikerer dog ikke en top-5 placering, selvom træningerne gik godt.

Også for Dennis Andersen er ugens test gået godt.

- Dennis har haft en virkelig god test og er langt bedre, end han var sidste år, siger Fjordbach.

- Generelt er vi markant bedre end sidste år på samme tidspunkt. Vores samlede pakke er hurtigere, og vi er noget mere erfarne.

Mange af de teams, der kører i den Europæiske Serie i år plejer at køre VM-serie, og derfor bliver det sværere at få gode resultater for High Class Racing.

Fjordbach håber og tror dog på, at teamet får succes i sæsonåbningen i Le Castellet. Det kan nemlig give fremtidige muligheder for ham og teamet.

- Personligt kan jeg på baggrund af et godt resultat få tilbud om job og sponsorater, siger Fjordbach.

- Jo bedre en samlet placering vi får som team, jo tættere kan vi komme på en plads ved Le Mans i 2019.

Fjordbach håber desuden på, at teamet med en god placering i år kan bejle til en plads ved VM-serien, FIA World Endurance Championship.


(Foto: High Class Racing)

High Class Racing skal på lørdag køre kvalifikation på banen Paul Ricard i Le Castellet. Selve løbet sættes i gang på søndag klokken 12.

Asbjørn Højris Schmidt


Læs mere om:
  • Anders Fjordbach
  • Dennis Andersen
  • High Class Racing
  • Paul Ricard
  • 10/04/18 - Paul Ricard - ELMS
  •