Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 3 UK

Danske Nicolai i spidsen for British F3

Formel 3 UK 
04/04/18 

18-årige Nicolai Kjærgaard fra Esbjerg har med 88 point lagt sig i spidsen for det engelske Formel 3-mesterskab. Det danske racersportstalent lukkede årets første løbsweekend med en sejr i det tredje og sidste løb.
 

Det er ikke kun under test- og tidskørsler, at danske Nicolai Kjærgaard smelter sammen med sin mørkeblå Formel 3-racer med nummer 63. Efter weekendens 3 løb har den 18-årige gymnasielev fra Hjerting ved Esbjerg lagt sig solidt i spidsen for British Formula 3.

Det er Nicolai K’s 2 sæson i Formel 3 i England. Fra i år kører han for Carlin, der med sit slogan Tomorrows F1 Stars Today henviser til, at Formel 1-kørere som ex. Nico Rosberg, Sebastian Vettel, Daniel Ricciardo, Daniil Kvyat og danske Kevin Magnussen har startet deres karriere i den mørkeblå racer.


(Foto: British Formula 3 Championship)

Dette års 3 åbningsløb blev afviklet på Oulton Park, hvor Nicolai K. i sit første løb i lørdags gik på podiet med en andenplads. Under det andet løb mandag formiddag skulle han på grund af 2. pladsen starte næstsidst som nummer 16. Nicolai formåede ikke bare at køre sig op på en 4. plads, men holdt samtidig sine nærmeste konkurrenter bag sig.

De gode resultater betød, at han søndag eftermiddag startede i pole position. Nicolai lavede en perfekt start, og den lynhurtige HHX-elev fra Rybners Gymnasium var efter første omgang i spidsen med hele 2 sekunder på den våde og regntunge bane. Gabet blev mindre og mindre, men efter 12 omgang kørte Nicolai over målstregen med et forspring på 0,814 sekund.


(Foto: British Formula 3 Championship)

Med flotte pointscorer fra de første 2 løb og en sejr i weekendens tredje løb er danskeren nu i spidsen med 88 point, hele 18 og 20 point foran sine nærmeste konkurrenter, svenskeren Linus Lundquist og engelske Tom Gamble.

”Det var helt fantastisk, og i hele teamet er der begejstring over, at vi er kommet så godt i gang med sæsonen. Ét er testkørsler, noget andet er løb. Det er først, når starten er gået, at man ved, hvordan man ligger i forhold til de øvrige kørere. To gange på podiet og lige ved i det tredje løb, hvor jeg kørte mig op fra en startposition som nummer 15 og til en 4. plads”, siger Nicolai K og tilføjer:

”Det er klart, at både teamet og jeg selv har nogle forventninger til, at jeg skal ligge helt oppe foran i de kommende løb, men jeg kan ikke se, hvorfor det ikke skulle ske. Bilen kører perfekt på både tør og meget våd bane”.

Han bliver i England hele denne uge, hvor han sammen med teamet skal køre testkørsler på Rockingham, der er vært for anden runde af det engelske Formel 3-mesterskab. Disse 3 løb køres den 28. og 29. april.


(Foto: British Formula 3 Championship)

Nicolai K. Racing


Læs mere om:
  • Nicolai Kjærgaard
  • Oulton Park
  • 02/04/18 - Oulton Park - Formel 3 UK
  •