Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

Esben Hegelund: ”Det var et perfekt comeback”

DM Rally 
04/04/18 

Der var gået næsten halvandet år, siden Esben Hegelund sidst havde siddet bag rattet af en rallybil, men det var svært at se, da han sammen med co-driver Karsten Isaksen i påsken deltog i Rally Horsens. Med bedste tid på syv af de otte hastighedsprøver vandt de første afdeling af Danmarksmesterskabet i rally med et forspring på over et minut til nærmeste konkurrent.
 

”Målsætningen for mig var egentlig at komme godt i gang med sæsonen,” siger Esben Hegelund. ”Jeg regnede med, at vi med det felt, løbet bød på, nok skulle bruge et par prøver for at få fart i kroppen. Men når jeg har Karsten med ved siden af i bilen og vi rammer vores momentum, så kører vi stærkt og får det hele til at gå op i en højere enhed.”


Det blev til en sejr i combackløbet for Esben Hegelund og Karsten Isaksen
(Foto: Jokum Tord Larsen)

Da Esben Hegelund sidst startede et DM-rally, skete det også i en Skoda Fabia R5 indsat af hollandske Wevers Sport, men det var et helt nyt eksemplar, han skulle køre med ved Rally Horsens.

”Vi havde lidt problemer med understyring. Normalt kan jeg godt lide lidt understyring, men vi lavede nogle justeringer ved servicepausen, og så var det løst,” fortæller han. ”Vi havde en strategi om fuld attack, men efter de to første nedbremsninger på den første prøve kunne jeg mærke, at rytmen var der. Serviceteamet og Wevers havde skabt de perfekte rammer for et godt comeback.”

Det eneste, som forsinkede duoen i den hvide og blå Skoda, var den tyske kører Jan Becker, som blevet indhentet på en rundbane. ”Becker kunne trække fra os på de lange stræk, men vi indhentede ham, når vejen drejede,” forklarer Esben Hegelund. ”Becker kørte fair og fandt også et godt sted, hvor vi kunne passere ham. Det var ved et stort hop, hvor bilen bogstaveligt talt var flyvende. Det var specielt. Bagefter sagde min søn: Det er derfor, at min far er rallykører og ikke pilot, for det var ikke gået i en lufthavn…”

”Løbet i Horsens var en dejlig start på sæsonen, og Karsten og jeg ser sammen med det øvrige servicemandskab frem til resten af sæsonen, hvor vi om tre uger skal køre anden afdeling. Det er Cimbern Rally, som køres lige syd for den dansk-tyske grænse.”

Hegelund Motorsport


Læs mere om:
  • Esben Hegelund
  • Karsten Isaksen
  • 31/03/18 - Horsens - DM Rally
  •  
     

    DM i Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: