Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

Sejr og føring i DM til Jan Jacobsen

DM Rally 
03/04/18 

En vestjyde som Jan Jacobsen/Holstebro løber ikke servicepladsen rundt med hænderne strakt op over hovedet når han sejrer, men følelsen var der nok indvendigt, for en sejr i Klasse 2 og i Opel Corsa Cuppen var de nøgne facts efter DM rallyet i Horsens, for her sejrede Jan og hans codriver Kaj Mikkelsen/Sporup i ganske sikker stil.
 

Fantastisk rally målt på prøvernes kvalitet og niveau, og selve stemingen i og omkring løbet var til en guld medalje, en fantastisk sæson start for dansk rallysport, 65 startende biler, i bidende kulde, men humøret blandt alle omkring løbet gav smil på læben.

Opel Corsaen var klar til sæsonstarten, og de manglede 20 heste som motoren havde ’mistet’ var tilbage i folden, og bilen kørte bare fantastisk.

Jan Jacobsen beretter
’bilen kører bare super godt, og har ren rå trækkraft både i de lave, men så sandelig også i sjette gear, og følelsen af at gå igennem hurtige svingkombinationer med omkring 180 km/t, det skal opleves inden i bilen, det kan jeg ikke forklare med en ord, det er bare den fedeste følelse’.

Pauseføringen efter de første 4 prøver var på 10 sekunder, ned til Gert Marboe i en hurtig Citroën DS3, og på de første to prøver gik det bare over stok og sten (=fantastisk), men på industriprøven kneb det lidt, da det ikke er en Corsa OPC’s livret, på de først prøver blev der monteret bløde slicks til den kolde asfalt. På SS6 så Jan at Gert Marboe holdte stille, det kostede Gert tre minutter, og derefter kunne Jan lette trykket lidt, på både speederen og på sig selv, nu skulle de bare i mål.

Fantastisk sæsonstart og lige modsat sidste år, her gik det også godt, lige indtil en grøft sagde stop, men i år kom Jan og Kaj helskindet igennem alle prøver, og dermed hele løbet, det gav god lune point på denne kolde dag i Horsens, men et fantastisk rally, og ikke kun fordi at holdet vandt, nej ærligt, et fantastisk rally, lavet af rallyentusiaster, af hjertet, TAK for det.

Allan POST


Læs mere om:
  • 31/03/18 - Horsens - DM Rally
  •  
     

    DM i Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: