Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

Hyundai i20 R5 får dansk rallydebut med Jacob Madsen bag rattet

DM Rally 
24/03/18 

En helt ny rallybil får dansk rallydebut, når kampen om Danmarksmesterskabet i rally indledes ved Horsens Rally påskelørdag den 31. marts. Det er en ny Hyundai i20 opbygget i såkaldt R5-trim, der skal køres af de tidligere Danmarksmestre Jacob Madsen og Line Lykke Jensen.
 

”Jeg har ikke haft lejlighed til at køre i bilen endnu, men jeg håber da, at jeg får en lille prøvetur i den inden løbet,” fortæller Jacob Madsen om sin nye rallybil, der er lejet hos Friulmotor i Italien.

”Jeg har tidligere prøvet en anden R5-rallybil af et andet mærke, og der er kun en ting at sige til denne type biler – det er fede. Der bliver også tale om en Danmarkspremiere, for det er første gang, at sådan en Hyundai i20 R5 er med i et løb i Danmark, og så bliver det også rart igen at se mærket i et dansk løb.”


Jacob Madsen og Line Lykke Jensen kører i Hyundai i20 R5

Horsens Rally byder på otte hastighedsprøver, og i den hurtige ende af feltet vil der være flere skrappe biler.

”Det er det fineste felt, jeg kan huske i min tid som aktiv i rally, så det bliver ikke svært at sætte sig op til løbet, når der er sådan et fint og godt felt,” siger Jacob Madsen. ”Der er mange firhjulstrækkere i feltet. Jesper Bisted og Ib Kragh er på hjemmebane i deres Ford Fiesta og Citroën DS3, og WRC-bilerne bliver nok ikke så nemme. Det bliver sjovt at kæmpe mod dem.”

”Det bliver jo første gang, at Line og jeg kører i den bil, så hvis vi slutter i top 5 vil vi være lykkelige. En top 3-placering vil være en drøm.”

Jacob Madsen Rallying


Læs mere om:
  • Jacob Madsen
  • Line Lykke Jensen
  • 31/03/18 - Horsens - DM Rally
  •