Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

SportsCar Championship

Jan Magnussen havde dårlig weekend på Sebring

SportsCar
Championship 

18/03/18 

En lavine af tekniske problemer sendte Jan Magnussen, Antonio Garcia og Mike Rockenfeller ud af årets 12-timersløb på Sebring i Florida. Den danske Corvette-kører har rettet fokus mod et comeback i Long Beach.
Sidste års sejr føltes meget langt væk, da Jan Magnussen, Antonio Garcia og Mike Rockenfeller kørte i mål på en ottendeplads i årets udgave af 12 Hours of Sebring. Tekniske problemer var årsagen til, at Corvette-trioen sluttede adskillige omgange efter den vindende GTLM-bil.
 

– Den her weekend blev et godt eksempel på, hvor frustrerende, Sebring kan være. Når det går godt, er her alt for fedt. Når det går dårligt, er det et virkelig langt løb. Vores problemer begyndte på allerførste omgang med en punktering, men selv om vi havde farten til at kæmpe os tilbage igen, fik vi bare nye problemer, som gjorde det værre, lyder det fra Jan Magnussen.


(Foto: Richard Prince)

Det var Antonio Garcia, som startede det 12 timer lange løb i den gule Corvette C7.R, og spanieren måtte allerede på første omgang fortrække til pitlane med en punktering efter at have haft kontakt med en anden bil. En gulflagsperiode hjalp med indhente det tabte, men så tvang el-problemer pludselig bilen i garagen – og herefter begyndte servostyringen at give udfordringer. Hele tre gange måtte Corvette-kørerne skuffet overvære deres racerbil få førstehjælp på den forkerte side af pitmuren.


(Foto: Richard Prince)

Et team, der aldrig giver op
– Efter punkteringen i starten af løbet så det faktisk ud som om, at vi kunne komme tilbage og være med i kampen. Antonio kunne følge Porscherne, og bilen var god. Men herefter begyndte problemerne nærmest at vælte ind over os. Første gang, vi måtte køre i garagen vidste vi, at løbet var kørt, forklarer Jan Magnussen.

– Det ændrer dog ikke på, at gutterne gjorde et fantastisk stykke arbejde. Dét, der skulle have været teamets fjerde Sebring-sejr i træk, blev i stedet en demonstration af et team, som aldrig giver op.


(Foto: Richard Prince)

Mens Magnussen, Garcia og Rockenfeller sluttede 45 omgange efter den vindende fabriks-Porsche, endte teamkammeraterne Oliver Gavin, Tommy Milner og Marcel Fässler på en sjetteplads i GTLM-klassen. I GTD-klassen sluttede den danske kollega Christina Nielsen på en sjetteplads med sit Porsche-team.


(Foto: Richard Prince)

Næste udfordring for Jan Magnussen, Antonio Garcia og Corvette Racing er gadeløbet i Long Beach syd for Los Angeles den 13.-14. april.

Jan Magnussen Racing


Læs mere om:
  • Jan Magnussen
  • Sebring
  • 17/03/18 - Sebring - SportsCar Championship
  •