Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

SportsCar Championship

Tangerer rekord: Jan Magnussen til start på Sebring for 20. år i træk

SportsCar
Championship 

14/03/18 

Jan Magnussen runder en historisk milepæl den kommende weekend, når han for 20. gang i træk stiller op til 12-timersløbet på Sebring. Fem gange har danskeren vundet det prestigefulde langdistanceløb i Florida.
I 1999 kickstartede Jan Magnussen en ny karriere i USA, og siden har danskeren været et fast indslag til de helt store amerikanske sportsvognsløb. Når Magnussen den kommende weekend stiller op til klassikeren 12 Hours of Sebring, er det intet mindre end 20. gang i træk.
 

– Jeg er naturligvis stolt over at kunne fejre min tyvende start til et af Amerikas største racerløb, men mest af alt er jeg glad for at være med. Mit første løb på Sebring var mit første møde med langdistanceløb overhovedet, så banen og omgivelserne betyder utroligt meget for mig, lyder det fra Jan Magnussen.


(Foto: Richard Prince)

Danskerens debut på Sebring var dog ikke videre succesfuld, eftersom John Nielsen, der var Magnussens første teamkammerat sammen med amerikanske Johnny O'Connell, punkterede og parkerede den berygtede Panoz GT1-R i den hårde mur. Siden har Magnussen dog vundet fem klassesejre i 12-timersløbet – alle for Corvette Racing. Når Magnussen den kommende weekend stiller til start vil han tangere netop Johnny O'Connells rekord for tyve Sebring-starter i træk.

– Løbet har ændret sig meget gennem tiden. Banen er den samme rå og ujævne kombination af asfalt, beton og cement, men bilerne har udviklet sig enormt. Vi kører stadig hurtigere år for år, hvilket kun har gjort løbet endnu hårdere for både kørere og materiel.


(Foto: Richard Prince)

En stærk kørerkombination
– Noget af det, jeg husker mest fra de første år er den ulidelige varme i cockpittet. Efter mit første stint i den stegende hede Panoz, hvor man hele tiden bankede hovedet mod loftet, smed jeg kørerdragten og lignede en kogt reje. Teamchefen troede, jeg var blevet skoldet af solen. Til sammenligning er vores Corvette C7.R topmoderne og langt mere komfortabel med aircondition, radar og kamera. Men det er stadigvæk et barskt løb, som alle vil vinde, forklarer Jan Magnussen.


(Foto: Richard Prince)

Corvette Racing testede senest den ene af de to fabriksbiler på Sebring i februar, hvor teamet indsamlede data som forberedelse til årets 12-timersløb. For tredje år i træk stiller Jan Magnussen og hans faste makker i IMSA-serien, Antonio Garcia, op sammen med tyske Mike Rockenfeller.

– Antonio, Mike og jeg er en stærk kombination, ikke mindst fordi vi efterhånden har kørt en del løb sammen. Vi vandt på Sebring sidste år, og to gange har vi været på podiet på Daytona. Jeg kunne ikke ønske mig to bedre medkørere, og weekendens løb bliver samtidig en forberedelse til 24-timers Le Mans, hvor vi stiller med samme kørerkonfiguration, forklarer Jan Magnussen.


(Foto: Richard Prince)

Tidsplan – 12 Hours of Sebring

Torsdag 15. marts
Kl. 11.20 (17.20) – Træning #1 (60 min)
Kl. 15.10 (21.10) – Træning #2 (60 min)
Kl. 19.35 (01.35) – Træning #3 (60 min)

Fredag 16. marts
Kl. 08.00 (14.00) – Træning #4 (60 min)
Kl. 12.55 (18.55) – Kvalifikation (15 min)

Lørdag 17. marts
Kl. 08.00 (14.00) Warm-up (20 min)
Kl. 10.40 (16.40) RACE (12 timer)

How to watch!
Livetiming, resultater og anden information uploades løbende på imsa.com. Fans udenfor USA kan desuden følge sæsonens løb LIVE online.

Jan Magnussen Racing


Læs mere om:
  • Jan Magnussen
  • Sebring
  • 17/03/18 - Sebring - SportsCar Championship
  •