Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Rally

Marcus Grönholm har hyret Tim Svanholt som rallyinstruktør

Rally 
13/03/18 

Skal assistere den finske eks-verdensmesters rallyskole MG Winter Experience
Tim Svanholt er navnet på dansk rallysports første vinder af et FIA-trofæ og en guldvinder med flere Top-3 podieplaceringer i DM-rally. Marcus Grönholm, er navnet på den flerdobbelte finske rallymester og dobbelte verdensmester med 30 sejre, 61 podiepladser og 542 toptider på hastighedsprøver. Men hvad får man, når de to navne kædes sammen?
 

En rallyskole med professionel, men også kostbar undervisning!


Tim Svanholt skal assistere den finske eks-verdensmesters rallyskole MG Winter Experience

Rallyinstruktør ”på glatis“
Marcus Grönholm var aktiv i årene 1989 til 2007 og igen i 2009 til 2010. Han dominerede og vand VM i 2000 og 2002 i Peugeot 206 WTC efter en succesrig årrække i Toyota Celica GT-Four og Turbo 4WD samt Toyota Corolla WRC.

I 2008 søgte Ford uden held at lokke ham med en fabrikskontrakt. Det samme gjorde angiveligt Citroën og Subaru, men han afslog alle tilbuddene. Hans sidste VM-starter var i Subaru Impreza WRC og Ford Focus RS WRC. Efter at have trukket sig fra aktiv deltagelse i VM-rally etablerede han rallyskolen MG Winter Experience, der med 12 testbaner holder til i det 110 hektar store samiske område Area X med skov, marsk og frosne søer ved Levi, 150 kilometer nordvest for Rovaniemi og polarcirklen.


(Foto: MG Winter Experience)

Og han har knyttet rutinerede fagfolk til undervisningen. En af dem er Tim Svanholt, som blev kontaktet i fjor med henblik på at bistå som instruktør og observatør.

- Opgaven består i både at instruere og observere, og give kursusdeltagerne feed back med det samme, så de kan rette og forbedre sig, fortalte Tim Svanholt, før han fløj til Kittilä i Finland for at bistå som rallyinstruktør.


(Foto: MG Winter Experience)

”Kalmar Unionen“
Marcus Grönholm og Tim Svanholt blev koblet sammen via en mellemmand, nemlig danske Jan Kalmar, der tidligere har organiseret kurser for Porsche og i øvrigt er kendt for at ”cruise“ langs klodens bredde- og længdegrader og præstere ekstraordinære langdistancerekorder.

Jan Kalmar har været involveret i etableringen af MG Winter Experience og kender Tim Svanholt fra tiden, mens han i Roskilde uddannede sig som biløkonom og tillige assisterede som servicemand for Svanholt, mens denne var aktiv med sin VW Golf Kit Car i rally. Da der skulle hyres kyndige folk til den finske rallyskole, blev Tim Svanholt bragt i spil, og han tog imod udfordringen.

- Foreløbig er aftalen, at jeg assisterer her i 2018, men jeg håber da, at det kan føre til flere opgaver, tilføjede Tim Svanholt.


(Foto: MG Winter Experience)

Avanceret undervisning
MG Winter Experience er et eksklusivt og avanceret kursus. Ikke kun for rallykørere og co-drivere; der undervises også i notekørsel og teamwork i bilerne, men for enhver, som ønsker at forbedre sine kørefærdigheder på vådt og glat underlag.


(Foto: MG Winter Experience)

Christina Nielsen, dansk fabrikskører i sportsvognsracing, er blandt de kørere, som har benyttet MG Winter Experience til at udvikle og forbedre sig til regnvejrsløb.

Undervisningen er eksklusiv i mere end én forstand, da udgiften til et kursus er omkring 7.500 euro plus rejseomkostninger til og fra kursuscentret.


(Foto: MG Winter Experience)

Morten Dam - autoMOTIV/specialpress

Læs mere om:
  • Tim Svanholt
  •  
     

    Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: