Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Youngtimer Challenge

9 weekender, 6 baner, 3 lande

Youngtimer 
09/03/18 

Det er lidt af en remse, 9 weekender, 6 baner og 3 lande, men det er hvad deltagerne i mesterskabet for Youngtimere kan vælge fra en varieret buffet i 2018.
Youngtimere er de nyeste biler fra de historiske rækker, det er bilmodeller produceret før 2003 og de indplaceres i tre klasser ud fra vægt/effekt forhold, men her ophører lighederne såmænd også.
 

Der gås ikke på kompromis med sikkerheden, men derudover er det tekniske reglement for Youngtimere relativt frit, man har således vidde muligheder for at konstruere og videreudvikle sin foretrukne bil, det er dog hensigten i reglementet at bilernes identitet bevares.

Feltet af Youngtimere er bredt, både hvad angår alder, ydelse, tekniske og –uden at fornærme nogen-, kosmetiske niveau.
-det er selvfølgelig bilerne der her er tale om.

Der er plads til alt fra hjemmebyggede racerbiler konstrueret på et begrænset budget, til kompromisløse nybyggede racerbiler, samt tidligere DTC standardvogne i gang med et nyt liv som Youngtimere.
4, 5, 6, 8 cylindre, forhjulstræk, baghjulstræk, turbo, kompressor, nye slicks, brugte slicks eller semi-slicks, variationen er stor, men der er altid gode dueller i felterne.
Om end BMW virker som det foretrukne mærke, blev der i 2017 også erobret pokaler med Volvo, Toyota Supra, Polo og Peugeot.

Ud af de ca. 100 mere eller mindre aktive youngtimere i Danmark, er det dog de færreste der deltager i alle af sæsonenes mange weekender, men der er ofte mere end 40 deltagere hver løbsweekend.
Så uanset om weekenderne afvikles sammen med de øvrige historiske klasser, eller med andre klasser så udgør Youngtimerne som regel en pæn del af weekendens samlede deltagere.

I 2018 kan Youngtimerne få følgeskab af deltagere i Classic Car Cup, eller bare kaldet CCC.
CCC er nyt for 2018, og i store træk en slags Classic udgave af Youngtimer, det er for biler fra før 1991, og her er lidt flere tekniske restriktioner end for Youngtimerne. CCC findes indtil videre kun i en division, som forventes afviklet sammen med Youngtimer 2 eller 3.

Sæsonen 2018 starter ultimo april på Padborg Park, maj byder på Jyllandsringen og Classic Race Aarhus, juni måned er tæt pakket med både Ring Knutstorp i Sverige, Ring Djursland og Padborg Park.

Efter sommerferien går turen i august til Rudskogen i Norge, september på Ring Djursland samt afslutningsløb på Ring Knutstorp i Sverige.

Inden sæsonen for alvor går i gang, er der arrangeret coast-down test af data loggere, samt træningsdage i både øst og vest.

Lørdag den 24. marts, Coast-down test og træning på Padborg park

Lørdag den 7. aprils, Coast-down test i Holeby på Lolland.

Søndag den 15. april arrangerer HMS træningsdag på Sturup Raceway.

Thomas Bakke
HMS

 Er din virksomhed klar til robotter?