Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Le Mans

Christina Nielsen lander ny aftale:
Stiller til start i 24-timers Le Mans

Le Mans 
06/03/18 

Le MansNår det berømte 24-timersløb skydes i gang til juni, bliver det igen med Christina Nielsen på startlisten. Den dobbelte IMSA-mester vil sammen med det italienske Porsche-team Ebimotors udfordre 2018-udgaven af den franske klassiker.
 

Den dobbelte amerikanske mester og Porsche Selected Driver Christina Nielsen vil for tredje gang i karrieren figurere på deltagerlisten til Le Mans, når hun sammen med det italienske Porsche-team Ebimotors stiller op i GT Am-klassen i 24-timersløbet den 16.-17. juni.


(Foto: Ignite Media)

– Jeg er naturligvis vildt glad for at skulle tilbage til Le Mans! Det bliver min tredje gang, hvilket er fantastisk at kunne sige, når man kun er 26 år gammel. Jeg har fået en rigtig god mulighed med Ebimotors, hvilket passer optimalt med mit Porsche-program i år. Det er et stærkt og erfarent team, som har vundet deres Le Mans-entry ved at tage mesterskabet i den europæiske Le Mans Cup, så jeg er dybt taknemmelig over at kunne teame op med holdet, lyder det fra Christina Nielsen.

Ebimotors er et italiensk motorsportsteam, som siden 1998 har arbejdet tæt sammen med Porsche og vundet flere store sejre og mesterskaber på nationalt og internationalt plan. Teamet har blandt andet være urørlige i den italienske Carrera Cup og har med den suveræne sejr i Le Mans-mesterskabet altså nu sikret sig en plads på deltagerlisten i verdens største racerløb.


(Foto: Ignite Media)

– Jeg er enormt glad for, at Christina har teamet op med os til 24-timers Le Mans. Christina er trods sin unge alder en meget erfaren kører, hvilket hendes resultater i USA og hendes status som Porsche Selected Driver er tydelige beviser på, lyder det fra teamejer hos Ebimotors, Enrico Borghi.

Le Mans-vinder som makker
Christina Nielsen skal dele Ebimotors' Porsche 911 RSR #80 med den erfarne italiener Fabio Babini, som syv gange tidligere har deltaget i 24-timersløbet, og som i 2001 vandt GT-klassen i en Porsche. Teamets tredje kører er endnu ikke bekræftet. Bilen bliver en GT2-version af sidste års fabriksbil fra Porsche, som til forskel fra Nielsens racerbil i IMSA-serien har boxermotoren placeret længere fremme i bilen.


(Foto: Ignite Media)

– Det bliver spændende at prøve RSR-udgaven af 911'eren og samtidigt at skulle arbejde sammen med et nyt team. Jeg er jo vant til at arbejde sammen med italienere, og desuden er teamet stærkt supporteret af Porsche i Stuttgart. Det virker som en rigtig god kombination. Når det er sagt, så glæder jeg mig utroligt meget til at komme tilbage til Le Mans. Det er og bliver bare det mest legendariske løb!

CHRISTINA NIELSEN RACING


Læs mere om:
  • Christina Nielsen
  •