Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

ELMS

Anders Fjordbach ser frem mod ny sæson

ELMS 
06/03/18 

Efter en godkendt debutsæson i 2017 kigger den professionelle racerkører Anders Fjordbach nu frem til en ny og spændende sæson i den Europæiske Le Mans Serie.
Anders Fjordbach kunne i fjor med sin medkører Dennis Andersen køre sig igennem den Europæiske Le Mans Serie på en samlet sjetteplads. De to danskere kører for High Class Racing i LMP2-klassen, og det gode resultat kom blandt andet i hus med to podiepladser i løbet af sæsonen.
 

Nu er det tid til en ny sæson, og Anders Fjordbach mener, at teamet er meget bedre stillet forud for denne sæson end sidste. Siden han kørte i Danmark, har han ikke kørt den samme serie to år i streg. Det er noget, der kan få positiv betydning ifølge Anders Fjordbach.


Dennis Andersen til venstre og Anders Fjordbach
(Foto: High Class Racing)

”I år kender vi banerne, og de forventninger, vi har til løbene. Det er en helt anderledes og langt mere afslappet opstart, vi har i år,” siger Anders Fjordbach. Alle bilerne i LMP2-klassen har fået en opgradering forud for sæsonen, som har gjort bilerne væsentlig hurtigere. Det er derfor også svært for Anders Fjordbach at komme med et reelt bud på, hvordan det kommer til at gå i den kommende sæson.

”Det er sindssygt svært at spå om en placering. Feltet er hårdere i år, da nogle af de teams, der plejer at køre VM-serie, er med. På trods af det, er vores mål at slutte i top-5. Men det ville til gengæld også være en super placering.”

Mange af High Class Racings konkurrenter har over vinteren kørt på den populære testbane i Barcelona, og herfra har Anders Fjordbach hørt rygter om meget hurtige tider. Det er dog først i næste uge, at de to danskere skal prøve kræfter med testbanen.

Anders Fjordbach kørte dog i weekenden test for Dunlop og er på baggrund af dette meget fortrøstningsfuld forud for næste uges tests.

”Det gik personligt rigtig godt. Det er stadig svært at sige, hvordan jeg ligger i forhold til de andre kørere, men jeg har bestemt en god fornemmelse.” Anders Fjordbach håber på, at teamet med en rigtig god placering i år forhåbentligt kan begynde at kigge efter deltagelse ved VM-serien, FIA World Endurance Championship.

High Class Racings første opgave i den Europæiske Le Mans Serie er 4-timers løbet i Le Castellet i det sydlige Frankrig. Løbet køres d. 15. april.

Asbjørn Højris Schmidt


Læs mere om:
  • Anders Fjordbach
  • Dennis Andersen
  • High Class Racing
  •