Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Go Kart

FSAS har i vinterpausen holdt gokart træning for sine ungdomskører i samarbejde med Gokart World i Svenstrup.

Go Kart 
05/03/18 

Det hele startede med et arrangement afholdt af ungdomsafdelingen i FSAS, som afholdte et arrangement til FSAS’ kendte motorsportsfestival, som afholdes hvert år i uge 30.
Til arrangementet kom Drifting McDean og venner på besøg. FSAS’ ungdomsafdeling stod for salg af diverse godter til børn og forældre som kom forbi og så de flotte biler.
 

Ideen med dette arrangement var at ungdomsafdelingen kunne tjene penge til at komme ud og køre en omgang gokart. Dette blev så til 6 gange i det hele, hvor de unge kørere har fået kørt en masse og fået en masse god træning ud af det.
Allan fra Gokart World og Mikkel Johnsen har hjulpet og trænet alle kørerne til at opnå rigtige gode tider på gokartbanen i Svenstrup.

Til alle gangene der har været gokart træning har der været fokus på forskellige former for træning. Til første træning var der fokus på at lære alle kørerne at kende og få dem til at kende banen i Svenstrup. Anden træning var der fokus på at kørerne kørte efter de rigtige linjer, så de kunne opnå hurtigere tider. Tredje træning var der fokus på det fysiske, som Mikkel Johnsen stod for, han lavede et træningsprogram for kørerne som de kunne træne der hjemme og derved blive bedre på det fysiske. Fjerde træning var fokusset at finjustere de små fejl, når kørerne kørte rundt på banen. Til femte træning var hyggen i fokus, denne omgang træning var for sjov og fælleskabets skyld. Sjette omgang gokart stod på en omgang Le mans

Allan Berndt fra GoKart World (Indehaver)
Det har været fantastisk at være med og se kørernes niveaus udvikling fra start til slut. Første samling var niveauet meget groft og til de sidste træninger var alle køerne forbedret, ”Racecraft”, overblik og hurtighed. Det vil komme kørerne til gode i deres respektive klasser.

Alt i alt en meget positiv oplevelse at samarbejde med FSAS.
Allen er tideliger racerkører og vinder af flere internationale mesterskaber

Mikkel Johnsen som er DST (Danish Super Turisme) kører
Jeg synes at det har været spændene at følge ungdomskørene. Det har været dejligt at kunne dele ud af min erfaring som jeg har fået igennem årene på internationalt niveau.

Den fysiske træning håber jeg kan give dem syn for hvad det kræver komme op på dansk topniveau.

Jonas Nielsen på 7 år, Crosskart mini, har været med til træning fem ud af seks gange. Jonas ser altid frem til disse træninger og udtaler ”jeg glæder mig specielt til at se alle de andre børn der kører”. Jonas startede med at køre omgangstider på 38 sekunder, men har skåret 6 sekunder af og har nu en omgangstid på 31-32 sek.

Mads G. Larsen, 9 år, Crosskart 85
Jeg har været med til de første 4 træninger og har glædet mig til at komme afsted hver gang. Jeg har lært hvordan jeg skal køre for at sætte gode tider, og til den 3. træning satte jeg dagens bedste omgangstid – det var fedt! Jeg har også lært, at det er en god ide at træne sin krop, når man skal køre ræs.

Magnus M.A.J 16 år, Rallycross
Det har været rigtigt sjovt, en anderledes oplevelse og opfattelse end jeg tidligere har haft at gokart. Denne her gang fik vi mere undervisning og teknik, og det er meget sjovere at køre. Samt den gode træning vi har haft og fællesskabet. Noget jeg meget gerne vil deltage i en anden gang.

Maria Fuglsang Andersen 15 år, Folkerace
Jeg syntes det har været sjovt og spændende og prøve og komme ud hvor man får noget undervisning og få noget teknik, og prøve og køre mod nogen man måske ikke har kørt med før.

Jeg har deltaget i 5/6 træninger og syntes man får meget ud af det. FEDT ARRANGEMENT

Marcus Kristensen: 9 år, Crosskart Mini
Det har været rigtig dejlidt at komme ud og køre i den lange vinter periode. Rigtig godt tiltag. Marcus har deltaget i alle træninger, og glædet sig hver gang. Vi har lært lidt om køreteknik. Men også at det er en god ide at holde sig lidt i form.

Mikkel Brix: 14 år, Folkerace
Det har været fedt at klubben kunne holde dette og håber også de kan det næste år. Jeg syntes det har været fedt og få nogen gode råd om racer linjer selvom man ikke bruger det så meget i folkerace. Det har også været fedt at lære de andre og kende.

Jonathan Byrdal: 13 år, Folkerace
Jeg har været der alle gange, og jeg har virkelig været glad for det.
Det var dejligt at kunne blive bedre og bedre for hver gang der gik.
Jeg har også haft det sjovt, da jeg ELSKER gokart og alt slag ræs.
Allan og Mikkel har været gode til at motivere en, og det er også en af grundene til at jeg har udviklet mig meget.

Kristoffer Byrdal: 20 år, Folkerace
Det har været socialt på en anden måde, på tværs af mange aldersgrupper, har vi lært om racelinjer og taktikker på en helt ny måde. Selv dem, som ikke normalt står forrest i køen, har vist fanen frem. Sjov og spas.

Armin Busuladzic: 21 år, Folkerace
Det har været en god oplevelse, lærerigt og sjovt. Jeg har en masse baggrundsviden som jeg kan tage med mig videre. Allan og Mikkel har været meget dygtige til at hjælpe og forklare hvad man gør godt og ligeledes kan gøre bedre

Tobias Byrdal: 18 år, Folkerace
Det har været fedt og lærerigt at få viden fra nogle ”eksperter”, de har været gode til at hjælpe os, og virker meget engageret i at gøre dette til noget sjovt, men også seriøst. Socialt har det også været fint, hvor vi har snakket og været sammen i vinterhalvåret.

Emilia Jensen: 18 år, Folkerace
Det har været sjovt og man har lært en masse. Jeg personligt er blevet bedre til gokart, da jeg med hjælp fra dem der arbejder her har fået en masse viden om linjer og bremsepunkter. Det er også hyggeligt at være sammen med alle de andre unge.

Helge Schmidt: 15 år, Folkerace
Det har været fedt at være med vi har lært meget. Jeg har personligt selv gjort en forbedring. Da vi har fået masser af træning her ude og fået af vide hvornår man skal bremse og linjer der noget jeg tager med videre.

Simon Pedersen: 15 år, Folkerace
Det har været en fed oplevelse at komme ud og lære noget nyt. Første gang jeg var ude og køre, var jeg ikke så god til at køre, men nu er jeg blevet meget bedre. Nogle af de ting vi har lært vil jeg tage med ud på banen når jeg selv køre.

Natasja Kristensen: 14 år, Folkerace
Det har været en super sjov og hyggelig oplevelse, og jeg har lært en masse nyt, og føler selv at jeg er blevet bedre. Jeg er kommet ud og har snakket med nogle nye mennesker som jeg nok ikke ellers ville have snakket med.

Oliver Christiansen: 12 år
Det har været en super oplevelse at køre gokart, jeg har lært en masse om hvordan man skal køre banen. Jeg har personligt fået bedre tider fra gang til gang. En rigtig god træning om vinteren hvor det ikke er muligt at køre ude.

Laurits Jensen: 13 år, Folkerace
Jeg syntes det har været mega sjovt jeg er blevet meget hurtigere siden jeg startede, jeg vil helt klart tag det her med når jeg skal ud at køre folkerace.

Camilla Fuglsang: 18 år, Folkerace
Jeg synes det har været sjovt, og jeg synes at jeg/vi har fået noget ud af at være herude. Jeg synes det en rigtig god ide til vinter-træning.

Mathilde Laulund: 17 år, Folkerace
Jeg synes at det har været rigtig godt, for jeg har lært at køre den rigtige linje rundt på banen og lært at køre hurtigt. Det har også været super hyggeligt at se de andre kører i vinterhalvåret, hvor vi ikke plejer af ses så tit.

Mathias Laulund: 13 år, Crosskart
Jeg synes at det var fedt, for jeg har lært at køre efter ideallinjen på banen og lært at køre rigtig hurtigt på banen. Det har også været rigtig hyggeligt at være sammen med alle de andre kører fra klubben i vintertiden.

FSAS
Mathilde Laulund