Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

International GT Open

Mikkel Mac skriver kontrakt med AF Corse/Luzich Racing

GT Open 
02/03/18 

Mikkel Mac skal sammen med regerende verdensmester Alessandro Pier Guidi kører for Luzich Racing i GT Open.
 

Efter en overbevisende 2017-sæson i International GT Open, hvor Mikkel Mac tog syv ud af 14 podiepladser for Ferraris fabriksteam, AF Corse, rykker danskeren i 2018 helt op i verdenseliten. AF Corse har nemlig valgt at sætte Mac sammen med den italienske fabrikskører Alessandro Pier Guidi FIA-certificeret Platinum Driver i teamet Luzich Racing, Mikkel Mac er FIA-certificeret Gold Driver.


Mikkel Mac
(Foto: Copenhagen Originals)

Foruden at være regerende mester i World Endurance Championship har Guidi blandt andet har vundet 24-timersløbet på Daytona samt deltaget i to udgaver af 24-timers Le Mans – i alle tilfælde som fabrikskører for Ferrari. Parringen med den erfarne italiener betyder, at Mikkel Mac vil få mulighed for at lære af en af de bedste, og samtidig vil danskeren blive målt op imod en af de hurtigste GT-kørere i verden. Dette er et bevidst valg af Ferrari og AF Corse, som hermed vil vurdere Mikkel Mac som et bud på en kommende fabrikskører. 2018 bliver med andre ord Mikkel Macs største chance nogensinde for at demonstrere sine evner og vise, at han hører til blandt de bedste GT-kørere i verden – et talent, som var med til at sikre Mikkel Mac titlen som European Le Mans-mester i 2015.


Alessandro Pier Guidi
(Foto: Ferrari)

International GT Open er en af de hotteste motorsportsserier lige nu og har deltagelse af de største sportsvognsmærker, blandt andre Ferrari, Porsche, Lamborghini, Bentley og Aston Martin. Serien har dermed også fabrikkernes fulde opmærksomhed. Selve mesterskabet afvikles over syv løbsweekender på nogle af verdens mest berømte racerbaner, og hver weekend består af to kvalifikationer og to løb. International GT Open er kendt for sine spektakulære ræs og tætte kampe, hvor kun få point adskiller de hurtigste teams. Med andre ord et spændende mesterskab, som traditionelt først afgøres til allersidste løb.

Mikkel Mac


Læs mere om:
  • Alessandro Pier Guidi
  • Mikkel Mac
  •