Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Bil nyt

Nissan e-NV200 varebilen kører nu længere end nogensinde før på en enkelt opladning

Bil nyt 
09/02/18 

Nissans 100 % eldrevne varebil e-NV200 kombinerer funktionerne fra den prisbelønnede varebil Nissan NV200 med egenskaberne fra den markedsførende nye Nissan LEAF elbil med nytænkende teknologier og funktioner.
 

Med salgstart nu og levering fra juni 2018 i Danmark introducerer Nissan sin nul-emissions-varebil med 60% længere rækkevidde takket være et nyt 40 kWh-batteri. Den længere rækkevidde klares med uændret varerumskapacitet og en 1-trins gearkasse, som gør kørslen nemmere og mere sikker.


(Foto: Nissan)

Med over 15.000 biler på vejene siden introduktionen i Europa i 2014 tager denne nye generation af den 100 % eldrevne Nissan e-NV200, som er et udtryk for koncernens Nissan Intelligent Mobility-vision, endnu et skridt fremad. Den længere rækkevidde med det større batteri og en komplet ny række af opkoblingsfunktioner gør den 100 % eldrevne e-NV200 til en stor nyhed på varebilsmarkedet.

Varebilen styrker erhvervskundernes grønne profil, og den repræsenterer en vigtig søjle i Nissans overordnede tiltag til at reducere de emissioner, der skyldes erhvervschaufførers leveringer og afhentninger i centrum af byerne – og det gælder alt fra CO2-emissioner til støjforurening. Det kan bidrage til, at virksomheder og erhvervschauffører kan levere varer 100 % elektrisk på længere afstande, nu hvor de kan køre over 100 km længere på en enkelt opladning i forhold til den tidligere generation af e-NV200 med 24 kWh-batteri.

Gareth Dunsmore, som er Director, Electric Vehicle hos Nissan Europe, udtalte følgende: “Virksomhederne påvirker i høj grad luftkvaliteten og trafiktætheden – især i centrum af byerne, og Nissan e-NV200 bidrager til at reducere CO2-emissionerne fra biler. Som verdens førende producent af elbiler arbejder Nissan dedikeret med at hjælpe virksomheder og forbrugere med at skabe en mere bæredygtig fremtid, og her spiller e-NV200 en vigtig rolle”.

e-NV200 med det opgraderede 40 kWh-batteri kan leveres i Danmark fra juni. Allerede nu er der dog åbnet for de første bestillinger af specialmodellen 2.ZERO, der fås som enten 5-dørs varebil eller 7-personers Evalia-personbil.

Den nye e-NV200 – detaljerne

Nissan e-NV200: spækket med nytænkende teknologi
Med det nye 40 kWh-batteri er rækkevidden for den 100 % eldrevne e-NV200 blevet øget til op til 280 km (NEDC)*, og for at afspejle reelle kørselssituationer mere præcist har den opgraderede Nissan e-NV200 gennemgået WLTP*-tests, der viser, at kunderne på en enkelt opladning kan køre fra op til 200 km ved blandet kørsel og op til 301 km ved bykørsel. Det svarer til en forøgelse af rækkevidden på over 60 % i forhold til den tidligere generation af bilen. Med samme batteriteknologi som den nye Nissan LEAF, der netop er blevet introduceret i Europa, og uden at batteriet er blevet fysisk større, fastholdes varerumsplads og -kapacitet.

Nissan e-NV200 byder på næsten lydløs kørsel uden vibrationer, mekanisk støj og uden gearskift, og leveringer og afhentninger forstyrrer ikke omkringliggende beboerne Elbilsdrivlinjen leverer omgående drejningsmoment og jævn acceleration. 1-trins gearkasse og Hill Start Assist gør kørslen nemmere og mere sikker.


(Foto: Nissan)

Den nye Nissan e-NV200 er også meget mere end blot en 100 % eldrevet bil. Den er en mobil strømforsyning med den unikke to-vejs opladningsteknologi. Det betyder, at den sende overskydende strøm tilbage og dermed stabilisere det lokale elnet takket være Nissans innovative bil-til-elnet-teknologi.

Rummelig, alsidig og med forbedret lasteevne
Virksomhederne kan vælge mellem to karrosserityper – e-NV200 varebil og e-NV200 Evalia. Brugerne kan sel konfigurere hylder, kasser og sæder efter deres behov. Den elektriske varebil e-NV200 er nem at læsse med en læssehøjde på kun 52 cm.

e-NV200 varebilen har en varerumskapacitet på 4,2 m³, og det giver plads til to europaller med en vægt på op til 701 kg. Med bagdøre med stor åbningsvinkel og to skydedøre er det nemt og hurtigt at læsse bilen. Passagersædet foran kan klappes ned som bord, når det er nødvendigt, og der er masser af nyttige opbevaringsrum inden for førerens rækkevidde.

e-NV200 Evalia er perfekt til kunder, der skal transportere passagerer eller mandskab. Med den modulopbyggede sædeindretning er der stadig masser af plads til bagage eller værktøj. Den er på nuværende tidspunkt den eneste 100 % eldrevne 7-personers bil i Europa og er et godt alternativ til eksempelvis taxafirmaer og transportfirmaer.


(Foto: Nissan)

Forbedrede funktioner og opkoblingsmuligheder til et reelt mobilt kontor
Afhængigt af udstyrsvariant leveres Nissan e-NV200 med mange nyttige hightech-funktioner som eksempelvis bakkamera i farver, som gør manøvrering ved lav hastighed nemmere, Bluetooth-tilslutning, nøglefri betjening og fuldt integreret navigationssystem. Navigationssystemet er blevet forbedret i forhold til den tidligere generation og giver førerne af e-NV200 en bedre brugeroplevelse med overordnet set bedre look and feel.

NissanConnect EV-appen hjælper førerne med at få mest muligt ud af deres Nissan e-NV200, fordi de bedre kan organisere deres dag og deres ture. Med betjening via smartphone, tablet eller computer kan ejerne intuitivt følge og logge chaufførrapporterne digitalt. De kan tjekke oplysninger om batteriets opladningstilstand, starte opladning af batteriet og indstille bilens klimaanlæg fra deres apparat (via appen eller You+Nissan-internetportalen). Alle de informationer, kunderne har brug for – inkl. opladningsstatus og energiforbrug – vises også tydeligt i bilens instrumentpanel.

*NEDC/WLTP: afventer endelig typegodkendelse

Nissan Nordic Danmark