Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Trafik

DriveNow er nu 100 % ejet datterselskab af BMW

Trafik 
04/02/18 

BMW Group erhverver Sixt SE’s andel i DriveNow og fortsætter dermed sin systematiske udvikling som en mobilitetsvirksomhed med kunderne i fokus. Dagens aftale er underlagt godkendelse af konkurrencemyndighederne.
Dermed tilbyder verdens førende udbyder af mobilitet effektive, bæredygtige mobilitetsløsninger til alle kunder fra ét sted.
 


(Foto: BMW)

Mobilitetsservices er et område i rivende udvikling, og det er en hjørnesten i BMW Group’s strategi; NUMBER ONE > NEXT. Således udvider BMW Group sine tilbud inden for områderne on-demand mobility (DriveNow og ReachNow), parkering (ParkNow) og opladning (ChargeNow) på en bæredygtig måde. Erhvervelsen af Sixt’s andel er det næste, logiske skridt i strategien efter erhvervelsen af Parkmobile LLC i begyndelsen af januar i år, som betød, at BMW Group er verdens førende leverandør af digitale parkeringsløsninger.

“Vi har opnået extraordinær succes med DriveNow i løbet af de sidste syv år - tak til personalet hos DriveNow for den flotte indsats og det gode samarbejde med vores joint venture-partner, Sixt. Sixt forbliver en stærk partner for os i fremtiden,” sagde Peter Schwarzenbauer, som er medlem af bestyrelsen hos BMW AG og ansvarlig for MINI, Rolls-Royce, BMW Motorrad, Customer Engagement og Digital Business Innovation hos BMW Group. “Vores mål er at få 100 millioner kunder på baggrund af vores førsteklasses mobilitetsservices i 2025. Med DriveNow som datterselskab, så har vi alle muligheder for at fortsætte den strategiske udvikling af vores services. Vores erfaringer med mobilitetsservices bakker op om udviklingen af fremtidens uafhængige, elektriske og sammenkoblede flåder,” fortsætter Schwarzenbauer.

Efter erhvervelsen af Sixt’s andel i DriveNow vil BMW Group og Sixt fortsætte det succesfulde partnerskab, som betyder levering af BMW og MINI biler til Sixt’s bilflåde.

"Den fælles udvikling af DriveNow demonstrerer på imponerende vis Sixt og BMW Group’s innovative styrke. Vi vil gerne takke de ansatte hos DriveNow og BMW Group for denne succes, og vi ser frem til at fortsætte vores strategiske partnerskab med BMW Group via leveringerne af køretøjer fra BMW og MINI", sagde Alexander Sixt, medlem af bestyrelsen hos Sixt SE og ansvarlig for Group Strategy.

DriveNow blev grundlagt i 2011 som en bildelingstjeneste og joint venture mellem BMW Group og Sixt SE. Denne service er allerede blevet brugt af mere end en million kunder i 13 europæiske byer. Flåden består af mere end 6.000 BMW og MINI biler over hele Europa. Den elektriske BMW i3 er også til rådighed i alle de områder, hvor DriveNow er til stede.

“I 2017 har vores kunder kørt over otte millioner kilometer via DriveNow’s elektriske bilflåde – det er det samme som at køre rundt om jorden mere end 200 gange på elektricitet. DriveNow reducerer mængden af trafik, og parkeringsmulighederne i byerne bliver forbedret, og samtidig understøtter DriveNow gennembruddet inden for elektromobilitet,” siger Managing Director hos DriveNow, Sebastian Hofelich. “Vi ser frem til at arbejde sammen med vores franchise- og by-partnere for at fortsætte med at forme byernes mobilitet på en bæredygtig måde,” tilføjer han.

BMW Group ønsker at forbedre livskvaliteten i byerne gennem forbedret mobilitet. Virksomheden arbejder med mange partnere og beslutningstagere i byerne for at forme en bæredygtige mobilitet i fremtiden.

I Storkøbenhavn er partneren Arriva, som tilbyder 400 elektriske BMW i3.

BMW Group Danmark