Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

SportsCar Championship

Jan Magnussen på podiet efter udfordrende 24-timersløb

SportsCar
Championship 

29/01/18 

Et fejlfrit løb var ikke nok til at tage sejren: Jan Magnussen sluttede på en tredjeplads i 24-timersløbet på Daytona International Speedway søndag aften dansk tid. Den danske Corvette Racing-kører fik dermed en solid start på det amerikanske IMSA-mesterskab.
 

Det er Corvette Racings motto aldrig at give op, og det gjorde det amerikanske team heller ikke i årets udgave af 24 Hours of Daytona. Trods en klar dominans fra det rivaliserende Ford-team, som tog en overlegen 1-2-sejr, kæmpede Jan Magnussen, Antonio Garcia og Mike Rockenfeller til allersidste omgang. Trioen, som startede løbet fra en pole position og kørte et løb uden fejl og skrammer, måtte tage til takke med en tredjeplads.


(Foto: Richard Prince)

– Dette års Daytona er et rigtig godt eksempel på, hvad det moderne 24-timersløb har udviklet sig til. Det er blevet et sprintløb. Fuld gas fra start til slut. I år var ekstra udfordrende, fordi der var så få perioder med gule flag og safetycar. Jeg kan ikke huske, at jeg tidligere har kørt et 24-timersløb uden på et eller andet tidspunkt at have kørt bag en safetycar. Det er naturligvis godt for ræset, men det er også et af de mest fysisk udfordrende løb, jeg har kørt, lyder det fra Jan Magnussen.

Det var som sædvanligt svært at sætte en finger på Corvette-teamets indsats i pitlane, hvor crewet udførte samtlige pitstop med den hurtige og knivskarpe effektivitet, som har gjort dem berømte i paddocken. Heller ikke kørerne lavede fejl ude på banen, hvilket tilsammen skabte det, som Magnussen kalder for et fejlfrit løb.


(Foto: Richard Prince)

– Problemet var bare, at vi ikke var hurtige nok. BMW, Ferrari og Porsche var ingen trussel denne weeekend. Men fabriksbilerne fra Ford kørte fra os, og kun når det fungerede optimalt for os, kunne vi komme tæt på og forsøge at lægge pres på dem. Vi håbede, at vi kunne stresse dem til måske at begå en fejl, som kunne lukke os forbi. Men de stak bare af, og samtidig løb vi tør for bremser mod slutningen af løbet, og derfor er deres sejr bestemt fortjent. Vi kan bare ikke så godt lide at tabe, så vi har nogle ting, vi skal hjem og kigge på, inden vi kommer til Sebring.


(Foto: Richard Prince)

Længste Daytona nogensinde
Det var Jan Magnussen, som havde kvalificeret den gule Corvette C7.R på en pole position, og det var også danskeren, som startede i bilen i løbet lørdag aften kl. 20.40 dansk tid. Magnussen var i bilen fem gange undervejs i løbet, som blev afsluttet, da Antonio Garcia kørte i mål på bilens 718. omgang. I alt nåede trioen at køre 4.114,14 kilometer. Løbets generelle vinder nåede dog hele 808 omgange, svarende til 4.629,84 kilometer, hvilket er ny distancerekord for det amerikanske 24-timersløb.

Jan Magnussen vandt 24 Hours of Daytona i 2015 og har nu været på podiet fire gange i den amerikanske klassiker. Med weekendens tredjeplads har Magnussen og Garcia fået en solid start på IMSA-sæsonen og holder en tredjeplads i kørernes mesterskab.

Også Jan Magnussens danske kollega i GTD-klassen, Christina Nielsen, gennemførte 24-timersløbet i Florida. Dette dog ikke uden problemer, da Nielsens teamkammerat, Robert Renauer, spandt rundt og beskadigede teamets Porsche under starten på løbet. Bilen kom senere tilbage på banen og sluttede på en 19. plads i klassen.

Jan Magnussen og Corvette Racings næste opgave er 12 Hours of Sebring, som afvikles den 14.-17. marts.


(Foto: Richard Prince)

Jan Magnussen Racing


Læs mere om:
  • Jan Magnussen
  • Daytona
  • 28/01/18 - Daytona - SportsCar Championship
  •