Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

SportsCar Championship

Christina Nielsen efter 24 timer på Daytona: En kæmpe skuffelse

SportsCar
Championship 

29/01/18 

Årets udgave af 24 Hours of Daytona blev en skuffelse for den dobbelte IMSA-mester Christina Nielsen, som aldrig nåede at være med i kampen om Rolex-uret. Danskerens Porsche 911 GT3 R blev skadet under starten på løbet, hvilket ødelagde mulighederne for et topresultat.
 

Det var en optimistisk Christina Nielsen, som lørdag aften dansk tid stillede klar til årets første IMSA-løb, 24 Hours of Daytona, på den berømte racerbane i Florida. Ulykkeligvis nåede den forsvarende IMSA-mester aldrig at være med i kampen om den prestigefulde sejr, da teamkammeraten Robert Renauer spandt rundt under starten på løbet. Mødet med betonmuren medførte svære skader på teamets Porsche 911 GT3 R, som måtte køres direkte til garagen.


(Foto: Ignite Media)

– Det er sådan en situation, man ikke tør drømme om. Men det sker, og denne gang skete det for os. Jeg kan slet ikke sætte ord på skuffelsen. Så meget forberedelse, og så var vi ude af kampen, før den overhovedet kom i gang. Det var svært at acceptere, men det blev vi nødt til, for vi skulle jo videre, lyder det fra Christina Nielsen.


(Foto: Ignite Media)

Og videre kom de. Takket være Wright Motorsports' effektive mekanikere lykkedes det efter to timers benhårdt arbejde i garagen at få den rød-hvide Porsche 911 GT3 R på banen igen. Og dét var afgørende. Trods eliminerede muligheder for et topresultat havde Christina Nielsen, Patrick Long, Robert Renauer og Mathieu Jaminet nemlig brug for at sikre sig mesterskabspoint, da 24-timersløbet også er første afdeling af IMSA Weathertech SportsCar Championship.

– Kæmpe tak til crewet, som efter at have arbejdet uafbrudt i flere dage straks kastede sig over bilen for at få den klar igen. De var trætte og udmattede, men præsterede et fantastisk arbejde og gjorde det muligt for at komme på banen igen. Vi ser weekenden som en 666 omgange og 3.817 kilometer lang test, hvor vi blev klogere på bilen og fik kørt i både regn- og tørvejr og gennem en lang nat. Det giver os en masse data, som vi kan tage med videre til næste udfordring.


(Foto: Ignite Media)

Ser frem til comeback på Sebring
Firkløveret sluttede på en 19. plads GTD-klassen, hvor antallet af udgåede var rekordlavt – kun to biler nåede ikke i mål i den amerikanske klassiker. Generelt var årets udgave af 24 Hours of Daytona ikke som andre år præget af mange uheld og lange safetycarperioder, og det resulterede i, at distancerekorden fra 1992 blev slået. Hele 4.629,84 kilometer nåede den generelle vinder af løbet at køre henover de 24 timer.

Næste opgave for Christina Nielsen er en anden amerikansk klassiker, nemlig 12 Hours of Sebring den 14.-17. marts. Nielsen har gode erfaringer med Sebring, hvor hun de seneste tre år har sluttet på podiet. I 2016 tog hun en klassesejr i 12-timersløbet sammen med Scuderia Corsa, og i år håber danskeren at kunne gentage dette resultat med sit nye Porsche-team.

– Det eneste, man som racerkører har lyst til efter en weekend som denne, er at få et comeback. Derfor glæder jeg mig nu endnu mere til Sebring, end jeg gjorde før weekenden, slutter Christina Nielsen.


(Foto: Ignite Media)

Christina Nielsen Racing


Læs mere om:
  • Christina Nielsen
  • Daytona
  • 28/01/18 - Daytona - SportsCar Championship
  •