Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

SportsCar Championship

Jan Magnussen og Corvette jagter et ur mere på Daytona

SportsCar
Championship 

22/01/18 

Endnu et Corvette-år for Jan Magnussen, som traditionen tro skyder gang i sæsonen på Daytona International Speedway den kommende weekend. Det prestigefulde Rolex-ur er præmien for at vinde mesterskabets hårdeste løb.
 

Jan Magnussen, som kort før jul forlængede kontrakten med sin årelange arbejdsgiver, Corvette Racing, efter at have vundet 2017-mesterskabet sammen med Antonio Garcia, er klar til at køre årets første løb den kommende weekend. Det er 14. gang, vi ser danskeren i det berømte 24-timersløb på Daytona International Speedway, og det er tre år siden, han sammen med Antonio Garcia og Ryan Briscoe lykkedes med at vinde det eftertragtede Rolex-ur.


(Foto: Richard Prince)

– Det er fantastisk at starte sæsonen med et 24-timersløb, for du får ikke større kamp om sejren. Især ikke på Daytona, som jo er legendarisk for amerikanerne og vores fans. Det er tre år siden, vi tog sejren i GTLM-klassen, men oplevelsen står tydeligt i erindringen, og det ville være fantastisk at gøre det igen, lyder det fra Jan Magnussen.

Sammen med sin faste Corvette-makker, spanske Antonio Garcia, og den nu Ford-ansatte Ryan Briscoe, snuppede Magnussen sejren i 2015, mens han året efter tabte med blot 0,034 sekund til holdkammeraterne i den anden Corvette. Sidste år var danskeren sølle 4,6 sekunder fra den vindende bil.

– De seneste to år har vi været tætte på, men alligevel for langt fra, selv om det kun har drejet sig om sekunder. Det siger en del om, hvor hård konkurrencen er. Tiden er inde til at gentage sejren og få et nyt ur med hjem til samlingen. Og i år er ekstra særligt, fordi det er 20-året for Corvette Racing. Jeg har været med i bilen de fleste af årene, og det ville være fantastisk at starte så speciel en sæson med at give teamet en sejr.


(Foto: Richard Prince)

Jan Magnussen: Et kæmpe felt af kørere
24 Hours of Daytona, som blev afviklet første gang i 1966, har siden 2014 markeret sæsonstarten for det største amerikanske sportsvognsmesterskab. Det legendariske 24-timersløb er for amerikanerne hvad Le Mans er for europæerne, og særligt de senere år er interessen for Daytona-løbet vokset, hvilket blandt andet har lokket Formel 1-kørerne Fernando Alonso og Lance Stroll til Florida for at deltage i udfordringerne. Men netop tilstrømningen af kørere fra andre motorsportsserier anser Jan Magnussen som en potentiel udfordring.

– Udfordringen i år er de mange nye teams og kørere. Der er flere kørere, som kommer direkte fra eksempelvis Formel 1 og IndyCar, og meget få af dem har erfaring med langdistanceløb. Det kræver enorm respekt at komme gennem løbet uden at blive involveret i uheld, som koster dig en tur i garagen eller værre. Vores test for tre uger siden var vellykket og effektiv, men man fornemmede også en vis mangel på tålmodighed ude på banen. Det er noget, vi skal være ekstra opmærksomme på, forklarer Jan Magnussen.


(Foto: Richard Prince)

Magnussen, Garcia og Rockenfeller
Danskeren stiller for tredje år i træk op til 24-timersløbet sammen Antonio Garcia og tyske Mike Rockenfeller, og bilen er en opdateret version af den kendte Corvette C7.R. Konkurrenterne tæller foruden fabriksteams fra Ford, Porsche og Ferrari også BMW, som stiller med to helt nydesignede racerbiler. Jan Magnussen er ikke den eneste dansker på startgridden, hvor også den mesterskabsforsvarende Christina Nielsen stiller op i GTD-klassen for Wright Motorspot, mens David Heinemeier Hansson udfordrer GTD-feltet med Lexus-teamet 3GT Racing.


(Foto: Richard Prince)

Tidsplan - 24 Hours of Daytona

Torsdag 25. januar
Kl. 09.20 (15.20) – Træning #1 (60 min)
Kl. 13.40 (19.40) – Træning #2 (60 min)
Kl. 16.20 (22.20) – Kvalifikation (15 min)
Kl. 18.30 (00.30) – Træning #3 (60 min)

Fredag 26. januar
Kl. 09.40 (15.40) – Træning #4 (60 min)

Lørdag 27. januar
Kl. 14.40 (20.40) RACE (24 timer)

How to watch!
Livetiming, resultater og anden information uploades løbende på imsa.com. Fans udenfor USA kan desuden følge sæsonens løb LIVE online.


(Foto: Richard Prince)

Jan Magnussen Racing


Læs mere om:
  • Jan Magnussen
  • Daytona
  • 28/01/18 - Daytona - SportsCar Championship
  •