Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

SportsCar Championship

Christina Nielsen klar til kampen om Rolex-uret

SportsCar
Championship 

23/01/18 

Den danske racerkører og forsvarende IMSA-mester skyder 2018-sæsonen i gang med nyt Porsche-team den kommende weekend. Christina Nielsen vil sammen Wright Motorsports forsøge at vinde den amerikanske klassiker 24 Hours of Daytona.
 

Det er kampen om sæsonens mest prestigefulde sejr, men også kampen om et kostbart ur, der udspiller sig den kommende weekend på Daytona International Speedway i Florida. Den dobbelte IMSA-mester Christina Nielsen er blandt favoritterne i GTD-klassen, hvor danskeren stiller op til 24-timersløbet i en Porsche 911 GT3 R sammen med sit nye team, Wright Motorsports.


(Foto: Porsche North America)

– Det er klart et af de mere specielle løb, og samtidig er det årets første, og alle vil jo gerne have en god start på sæsonen. Vi havde en god test på Daytona i begyndelsen af januar, og jeg føler, at vi er godt forberedte. Teamet ved, hvad det kræver at være med i toppen i et langdistanceløb, og det gør kørerne også, så der er høje forventninger hele vejen rundt. Vi starter fra scratch og så gælder det ellers om at komme gennem natten, og når dagslyset bryder frem, håber jeg, at vi stadig er med i kampen. Så tager vi den dérfra, lyder det fra Christina Nielsen.

Siden det første løb i 1966 har 24 Hours of Daytona og udviklet sig til en af de helt store amerikanske klassikere. Løbet afvikles på Daytona International Speedway, som er en såkaldt tri-oval med stejle banks, som gør det muligt at opnå ekstreme hastigheder. Til 24-timersløbet indgår også den flade inderbane, hvilket tilsammen giver en meget kompleks bane. Alle klassevindere belønnes, foruden æren, med et Rolex Daytona-ur.


(Foto: Porsche North America)

En af de ekstreme udfordringer
– Som racerkører vil du vinde alle løb, men en sejr på Daytona er klart noget særligt. En stor del af løbet bliver kørt i mørke, og klokken fem om morgenen, når du venter på at komme i racerbilen, kan du godt stå og tænke 'hvad er det egentlig, vi laver'. Det er ekstremt udfordrende og udmattende, både for bilen, crewet og kørerne, men så snart løbet flages af, er du ærgerlig over, at det er overstået, lyder det Christina Nielsen, som også forklarer, hvad der er forskellen på de to 24-timersløb, Daytona og Le Mans:

– Le Mans og Daytona er forskellige rent mentalt for køreren, da en omgang på Le Mans er væsentlig længere end på Daytona. På Daytona kører du derfor flere omgange på et stint, hvilket lægger et højere pres på køreren. Men begge løb er på hver sin måde store klassikere, og på Daytona oplever du også tusinder af fans og en hel fantastisk atmosfære. Det er amerikanernes svar på Le Mans!


(Foto: Porsche North America)

Stiller op til sit femte Daytona-løb
Trods sine kun 26 er år er det allerede femte gang, Christina Nielsen stiller op til 24-timersløbet på Daytona. Med yderligere to deltagelser i 24-timers Le Mans og fire deltagelser (inklusive en sejr og to andenpladser) i 12-timersløbet på Sebring bidrager Nielsen med rig langdistanceerfaring. Danskeren stiller op sammen med sin nye makker, den 36-årige amerikanske Porsche-fabrikskører Patrick Long, og duoen får hjælp af tyskeren Robert Renauer (32) og det unge franske talent, Mathieu Jaminet (23).


(Foto: Porsche North America)

Tidsplan - 24 Hours of Daytona

Torsdag 25. januar
Kl. 09.20 (15.20) – Træning #1 (60 min)
Kl. 13.40 (19.40) – Træning #2 (60 min)
Kl. 15.55 (21.55) – Kvalifikation (15 min)
Kl. 18.30 (00.30) – Træning #3 (60 min)

Fredag 26. januar
Kl. 09.40 (15.40) – Træning #4 (60 min)

Lørdag 27. januar
Kl. 14.40 (20.40) Race (24 timer)

How to watch!
Livetiming, resultater og anden information uploades løbende på imsa.com. Fans udenfor USA kan desuden følge sæsonens løb LIVE online.


(Foto: Porsche North America)

Christina Nielsen Racing


Læs mere om:
  • Christina Nielsen
  • Daytona
  • 28/01/18 - Daytona - SportsCar Championship
  •