Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Endurance Championship

RoLa Racing nyt dansk DEC hold

Danish Endurance
Championship 

16/01/18 

DEC - Danish Endurance ChampionshipNår Danish Endurance Championship sæsonen starter den 5.-6. maj på Padborg Park, er der et nyt hold på banen.
RoLa Racing er et nydannet hold, men med to velkendte ansigter bag viserne.
Den tidligere DTC kører, og dobbelte Youngtimer mester, Brian Mikkelsen danner par med Kenneth Løndal, som også tidligere har kørt Youngtimer. Løndal hører til blandt topkørerne i YTCC klassen, og har tidligere vundet Classic Race Aarhus.
 

Begge kørere er blevet lidt kendt som BMW specialister gennem de seneste sæsoner, hvor det har været det fortrukne bilvalg for begge kørere.

I 2018 bliver det Brian Mikkelsens BMW E46 M3, som teamet skal køre med. Bilen har allerede vist sin hurtighed gennem de seneste to sæsoner, hvor den har blandet sig i toppen af Special Saloon Car mesterskabet.

RoLa Biler bliver holdets titelsponsor i 2018 sæsonen. RoLa Biler er en bilforhandler placeret i Skanderborg, hvor de sælger eksklusive biler.

Ved FTZ Supertourisme Finale 2017 på Padborg Park blev et nyt DEC løbsformat afprøvet, og her var Brian Mikkelsen til start i bilen sammen med Nicolai Sylvest, og her viste kørerkombinationen sig som de allerhurtigste af deltagerne, og vandt søndagens heat.

Det nye DEC format består af 2 separate løb på en time hver, hvor der køres en kvalifikation til lørdagsløbet og en kvalifikation til søndagsløbet. Midtvejs i løbet skal bilen køre i pit, og skifte over til den anden kører. Så der skal gives gas fart start til slut, og det er vigtigt at teamet har to ligeværdige kørere, og det har de i form af Mikkelsen og Løndal.

Siden finalen 2017 er bilen blevet opdateret med en Drent 400 sekventiel gearkasse, som forhåbentlig gør den endnu mere driftsikker og letkørt, og ikke mindst hurtigere end den allerede var. Den sekventielle gearkasse gør at køreren blot kan trække i en stang, og så skifter bilen et gear op eller ned, uden at der skal trædes på koblingen.

Teamet bliver en god blanding af Kenneth Løndal og Brian Mikkelsens mekanikere, som sammen skal være med til at køre bilen helt i front af DEC mesterskabet.

Udover årets DEC mesterskab, kommer Brian Mikkelsen også til start ved Classic Race Aarhus, udvalgte Special Saloon Car løb i GT-B klassen og lidt kørsel i DMV BMW Challenge i Tyskland.

Så 2018 sæsonen kommer til at bestå af en masse kilometer bag rattet.

Sæsonen starter som tidligere nævnt den 5. maj på Padborg Park, men allerede i forbindelse med Motorshow i Herning fra den 2.-4. februar, kan bilen og det nye design på bilen ses.

RoLa Racing

JJ Media


Læs mere om:
  • Brian Mikkelsen
  •