Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

24H Series

Danskerne i Dubai

24H Series 
12/01/18 

Som altid er Danmark godt repræsenteret på startgridden i 24H Dubai. Ialt 18 kørere fordelt på 7 biler stiller op, når starten går fredag d. 12/1 kl. 11:00 dansk tid.
Vi tager her et lille kig på, hvad de forskellige kører i og begynder med TCR-klassen, hvor der er 3 biler med danskere i.
 

#216 - Seat Leon har Benny Simonsen med på holdet. De har kvalificeret sig på en andenplads i den 15 biler store klasse. En OK placering, men Benny er lidt utryg ved, at der er over 6/10 sekund op til den hurtigste. Lidt et stort spring, synes han.


Kim Holmgaard og Michael Carlsen
(Foto: Henning Smed)

#308 - Peugeot 308 har to danskere ombord. Michael Carlsen og Kim Holmgaard. De er kvalificeret som nummer 8 og det er efter deres mening en passende placering. Bilen er ikke den hurtigste, men den er god på den lange distance og det er jo lige det, som der er brug for.

#908 - Peugeot 308. Og det kan Henrik Sørensen så glæde sig over. Han sidder i en Peugeot 308 identisk med Michael og Kims, så selv om de er havnet på en 14. plads efter kvalifikationen, skulle de også have en bil, som kan stå distancen.

GT 4 klassen har et dansk hold med. Det er #239 - Ginetta G55 som kører med rent dansk besætning. Michael Klostermann, Claus Klostermann, Rene Rasmussen og Tommy Laugesen har kvalificeret den helt nye Ginetta som nummer 9 ud af 11. Men bilerne i klassen ligger meget tæt tidsmæssigt, så teamet ser optimistisk på mulighederne i løbet.

Optimister er også et andet dansk hold i #786 - BMW 335i. Her er Niels Borum, Anders Lund, Sune Marcussen og Michael Nielsen som sidste bil i den 8 biler store klasse SP3. Men det var faktisk slet ikke her, de skulle køre. De var tilmeldt i den mindre A3 klasse, men da der her var for få biler, blev de rykket op i SP3, hvor konkurrenterne simpelthen bare er hurtigere. Til gengæld har danskerne så fået nogle lidt mere lempelige regler omkring tankning, så nu gælder dem om at tænke strategisk under løbet. Det løb skal køres med snilde i stedet for hastighed.

De sidste danskere kører i A2-klassen. Her er #171 - Peugeot RCZ med Søren Jönsson, Lars Mogensen, Niels Nyboe, Christian Hansen og Kasper Bruun hurtigste bil efter kvalifikationen. De har faktisk ikke rørt deres bil i flere måneder, da den blev pakket i container, efter de kørte i USA i oktober og sendt direkte til Dubai. Her har man så brugt de sidste par dage på udpakning og test og efter den veloverståede kvalifikation skal bilen have en frisk gearkasse, så den er klar til 24 timers ræs. Et team med gå-på-mod, må man sige.

Som nummer 2 i A2-klassen finder vi #164 - Renault Clio med Steffan Jusjong blandt kørerne. Det var lidt en overraskelse, da Steffan først fik sin deltagelse på plads for et par dage siden og ankom til Dubai torsdag morgen. Lige tidsnok til en lille smule træning og så er det ellers bare ud i løbet i morgen.

Sådan ser det ud for danskerne inden 24H Dubai starter. Som sædvanligt er der gode chancer for, at nogle af danskerne kommer til at præge løbet i deres respektive klasser. Det bliver spændende at følge.

Henning Smed

Læs mere om:
  • Dubai
  • 13/01/18 - Dubai - 24H Series
  •      ASETEK SIMSPORTS