Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Dansk Motorsport Award

De nominerede - Dansk Motorsport Awards 2018

Dansk
Motorsport
Award 

17/01/18 

En lang række navne, profiler, klubber mm. er indstillet til Dansk Motorsport Award. Her finder de kandidater der er sluppet gennem nomineringsfiltret.
Vinderne afsløres på Dansk Motorsport Award 2018, der afvikles i København den 23. februar 2018
 

Årets Banesportkører Præsenteres i samarbejde med RENAULT // HESSEL:

Jan Magnussen
Jan Magnussen beviste i 2017 at alder kun er et nummer ved at vinde det højeste mesterskab i amerikansk GT-racing. Big-Mag vandt sammen med Antonio Garcia klassen GT LM for Corvette Racing med tre sejre undervejs, og sluttede samtidig på tredjepladsen på Le Mans efter en af de mest nervepirrende afslutninger i mands minde. Hvordan Jan også fandt tid til at slutte på andenpladsen i årets DTC-mesterskab må stå hen i det uvisse.

Christian Lundgaard
Normalt siger man det tager et års tid at skifte fra gokart til formelbiler. Det havde man åbenbart glemt at fortælle Christian Lundgaard, der i sin debutsæson vandt hele to Formel 4-mesterskaber. Først blev det til en sikker sejr i NEZ Formula 4 Championship, efterfulgt af endnu en sejr i Spanish Formula 4 Championship. 16 sejre i alt, og et hav af podieplaceringer, pole-positions og hurtigste omgange. Intet under at østjyden er del af Renault Sport Academy; med direkte sigte mod Formel 1

Michael Christensen
Danmarks Porsche-fabrikskører Michael Christensen leverede atter varen for det tyske racerikon. Michael kørte hele VM-sæsonen i WEC for Porsche, men fandt samtidig tid til også at vinde klassesejr i klassikere Daytona 24 Hours og runner-up i Petit Le Mans. Hertil kommer sejr i en afdeling af det højt estimerede VLN-mesterskab, der køres på den ultrakrævende Nordschleife.
I år satses der fuldt på at vinde VM for Porsche.

Kevin Magnussen
Kevin Magnussen kørte i 2017 sin tredje og hidtil bedste sæson i motorsportens kongeklasse; Formel 1. Det skete for amerikanske Haas F1, hvor Kevin scorede 19 VM-points og imponerede stort ved flere lejligheder i løbet af sæsonen. K-Mag er også sikret deltagelse i den mest eksklusive klub i sportens verden i 2018, og der er al mulig grund til optimisme; Kevin bliver bare bedre og bedre! Roll-on 2018.
 

Årets Kartingkører

Mads Rathke Thomsen
Mads startede i Formel Junior, men stødte hurtigt ind i Rotax systemet, hvor han også har høstet de største resultater, især da han rykkede op i DD2 klassen. Han er blandt de absolut mest vindende danske kørere i denne klasse, og det hele kulminerede i november måned ved Grand Finals i Portugal. Her satte Mads hurtigste til ved tidtagningen og sluttede finalen som en flot 2'er. I tilgift er Mads meget vellidt af blandt de andre kørere og går ikke af vejen for at give gode råd med på vejen.

Malthe Jakobsen
Den unge Thybo slog i indeværende sæson sit navn fast som et af landets største kartingtalenter, da han vandt DM for juniorer i overlegen stil, og sluttede på andenpladsen i Dansk Super Kart.
2017 var også året hvor Malthe fik sin internationale debut, der inkluderede finalekvalifikation og bedste dansker ved VM. Sæsonen sluttede med sidste afdeling af det tyske juniormesterskab, hvor det blev til en podieplacering.
Malthe har det ikke fra fremmede; far Lasse brillerede i sin tid i bl.a. Formel 3.

Alexander Müller
Alexander Müller er atter i år at finde blandt de nominerede i kategorien Årets Kartingkører. Alexander vandt for fjerde gang Dansk Super Kart, denne gang i klassen OK, og var også med helt fremme i kampen om DM indtil mekanisk defekt indtraf.
Som noget nyt kastede han sig i 2017 også over formelsport, hvor det blev til en sæson i Formel 5. Alexander Müller demonstrerede derved igen at han er et multitalent der kan nå langt i sporten.

Lasse Poulsen
Årets vinder af gearklassen i Dansk Super Kart (KZ2) er ikke nogen ubekendt i danske kartingkredse. Lasse Poulsen vandt første gang DSK i 2013, og fulgte op med et Danmarksmesterskab året efter. Fynboen har således præget kategorien i fem år, også internationalt, og derfor er nomineringen til Årets Kartingkører en logisk konsekvens. Næste år skifter Lasse til bilrace og DST; det skal blive spændende at følge.
 

Årets Talent Præsenteres i samarbejde med DASU og Danmarks Motor Union

Frederik Vesti
Blot 15 år gammel kørte Frederik Vesti sin første internationale sæson i bil, og det tilmed i det skrappe tyske Formel 4-mesterskab. Frederik fik chancen for hollandske Van Amersfoort, og greb den med begge hænder. En sejr og tre podiepladser blev det til undervejs til en samlet syvendeplads. I tilgift blev det til sølv i dansk Formel 4, trods han mistede flere runder grundet datosammenfald. Dermed fuldt fortjent nominering til Årets Talent, og næste år er målet en samlet sejr i mesterskabet.

Mads Fredsøe
Mads Fredsøe har haft et fantastisk år. Han har vist en enorm udvikling henover året, og på resultatsiden har han virkelig imponeret; et europamesterskab i 65cc-klassen, og en andenplads i samme klasse ved VM-cuppen i Estland. Mads var også med til at Danmark vandt Junior VM for hold.

Mikkel O. Pedersen
Porsche Super Cup er en fuldt professionel løbsserie, og normalt levnes kørere fra små privatteams ingen chancer. Ikke desto mindre lykkedes det Mikkel O. Pedersen gang på gang at imponere stort i 2017, og sluttede sæsonen af med to pointgivende placeringer i Mexico. Det blev til en samlet 13. plads blandt fuldtidsprofferne; en flot præstation!
Men her slutter ambitionerne ikke; målet er at blive fabrikskører for Porsche.

Magnus Smith
Magnus Smith har igennem sæson 2017 vist en kæmpe udvikling, som har båret frugt. Magnus vandt den internationale ADAC-serie i 85cc, endte på en samlet 6. plads ved Junior VM samt var med til at Danmark vandt guld ved Junior VM for hold og sølv ved EM for hold.
 

Årets Profil Præsenteres i samarbejde med TOTAL

Christian Lundgaard
Christian er et produkt af den danske kartingskole, og har med sin fantastiske debutsæson i Formel 4 sat dansk talentudvikling på europakortet. I sin kartingkarriere vandt han bl.a. junior europamesterskabet i 2015, og fik inden 2017 en fornem invitation fra Renault om at blive medlem af Renault Sport Academy.
Dermed baner han vejen for andre danske talenter, der ved hans eksempel kan se det kan lade sig gøre at få succes med lige dele hårdt arbejde og talent.

Simon Jespersen
Simon Jespersen har igen i år bevist, at han internationalt hører hjemme blandt de bedst i hans aldersgruppe. Han deltager i FIM’s European Talent Cup i Spanien; en klasse som Dorna står bag. Han har gennem hele sæsonen ligget blandt top 3 i klassen med flere podieplaceringer. At være der i år er en kæmpe præstation i sig selv.

Allan Jørgensen/Formula Racing
Team Formula Racing har de senere år udvikle sig til en magtfaktor i international GT-racing. I 2016 blev teamet således det første rent danske team på Le Mans. I 2017 skiftede teamet fokus til løbsserien Ferrari Challenge, hvor man i år har vundet stort set alt. Manden bag er teamchef Allan Jørgensen, der knytter trådene sammen og koordinerer teamets mange indsatser. I tilgift har Formula Racing ydet støtte til dansk karting, samt en række af dansk bilsports største talenter, i form af Mikkel Jensen, Mikkel Mac og senest Nicklas Nielsen. Også her er Allan manden der får det til at ske.

Thomas Kjer Olsen
Thomas har i sæsonen skrevet dansk motocrosshistorie ved at være den første dansker til at modtage en VM-medalje. Thomas sluttede sin første VM MX2-sæson på en samlet tredjeplads. I løbet af sæsonen havde Thomas flere topplaceringer og vandt blandt andet den samlet sejr ved VM-afdelingen i Letland. Ved årets VM for hold viste han også flot kørsel og blev den tredje bedste MX2-kører. Thomas var den bærende figur på holdet, der gjorde, at Danmark sluttede på en samlet 11. plads.
 

Årets Rally-Team Præsenteres i samarbejde med GARMIN

Lasse Murmann Sørensen / Mette Jensen
Efter at være startet i karting og fortsat i asfaltbanesporten begyndte Lasse Murmann Sørensen på sin rallykarriere, hvor han i sommeren 2016 fik sin debut i DM-rally i en MRC-bil. Hele 2017-sæsonen har han kørt sammen med Mette Jensen i en Opel Adam R2, og på vej mod bronzepladsen i R2 Super Rally Cuppen opnåede parret bl.a. en klassesejr i Juelsminde Rally. Udover fuldt DM-program kørte holdet løb i Sverige og Tyskland.

Jacob Madsen / Line Lykke Jensen
I 2017 indledte Jacob Madsen/Line Lykke Jensen sæsonen med dobbelt program i såvel Tyskland som Danmark, men et alvorligt uheld i Cimbern Rallye betød, at de måtte sidde over i to af årets otte afdelinger i den tyske ADAC Opel Rallye Cup. Selv om de vandt fem af de seks starter, de havde i løbsserien, sluttede de imidlertid på den utaknemmelige andenplads i mesterskabet.

Marco Gersager / Jeannette Kvick
Selv om begge havde kørt rally i mange år, var Marco Gersager/Jeannette Kvick en forholdsvis ny konstellation i sporten. Med en Opel Corsa OPC var holdet så suveræn i klasse 3 for gruppe E-biler op til 1600 cm3-biler, at de til finalerunden kun behøvede få points for at sikre deres første fælles Danmarksmesterskab. Holdet var så stærkt kørende, at de samtidigt sluttede på bronzepladsen blandt 60 hold i Dansk Super Rally-mesterskabet.

Carsten Jensen / Michael Fasterholdt
Det fasttømrede par har flere Danmarksmesterskaber på deres CV, men 2017 skulle blive sæsonen, hvor de vandt deres første internationale titel. I deres Renault Clio R3T lykkedes det nemlig Carsten Jensen/Michael Fasterholdt at vinde det officielle FIA Benelux Rally Trophy i ERT3-klassen.
 

Årets speedway kører Præsenteres i samarbejde med Dansk Metal

Jonas Knudsen
Jonas Knudsen har haft en fantastisk første sæson på 250cc. Han vinder det danske mesterskab suverænt, kører sig til bronze ved EM i Plzen, Tjekkiet, og topper sæsonen ved at vinde verdensmesterskabet i Prag, hvor han vinder med maksimumpoint - en helt unik præstation!

Stian Nielsen
Stian Nielsen har i sæson 2017 gjort kæmpe fremskridt. Stian er et kæmpe talent, som fik sit store gennembrud ved YGT 85cc i Elgane, Norge. Her vandt han helt fortjent og på hans helt egen facon; utrolig rolig og fokuseret gik han til opgaven og blev belønnet med det største, der kan vindes i sin klasse. Det bliver spændende at følge hans videre udvikling.

Niels-Kristian Iversen
Niels-Kristian Iversen har i år vundet det danske mesterskab for 6. år i træk og giver ham dermed mulighed for at komme op på siden af Ole Olsen næste år, som har vundet hele 7 DM-titler. Iversen har de senere år været fast mand i VM Grand Prix-serien, men havde desværre ikke mulighed for at fastholde pladsen i serien til næste år på grund af en skade. Desuden har han været fast mand og kaptajn på det danske landshold de seneste mange år.

Mads Hansen
Mads Hansen har igennem sæson 2017 leveret enestående resultater i ind- og udland. I Metal Ligaen for Outrup samt for Wittstock i Tyskland har han præsteret mere end forventet. Og så genvinder han på fantastisk vis verdensmesterskabet i 250cc langbane i Pardubice, Tjekkiet, hvor han topper med maksimumpoint.
 

Årets Motocrosskører Præsenteres i samarbejde med ELF

Sara Andersen
Sara Andersen vandt i 2017 europamesterskabet for damer for andet år i træk. Et europamesterskab der blev vundet i sikker stil, da der i løbet af sæsonen kun var to heat hun ikke vandt. Sara havde ikke mulighed for at køre en hel VM serie i 2017, men leverede flere top 10-placeringer ved de VM-afdelinger hun deltog i. Til sæson 2018 vil Sara Andersen fokusere 100% på en hel VM-sæson.

Mikkel Haarup
Mikkel Haarup sluttede sæsonen af med en andenplads ved EM i 125cc klassen og en andenplads ved Junior VM i samme klasse. Mikkel var også kaptajn for holdet, der vandt Junior VM for Hold ligesom han var frontfigur på det danske hold, der vandt sølv ved EM for Hold. Mikkel rykker en klasse op til sæson 2018, hvor han skal deltage i EM MX2 og enkelte VM MX2-afdelinger.

Nikolaj Larsen
Nikolaj har været en del af den danske elite i mange år. I sæson 2017 har fokus været på den hjemlige danske serie samt den svenske serie, og Nikolaj vandt guld i begge lande, som den første og foreløbigt eneste kører nogensinde. Med disse sejre satte han samtidig punktum for en lang karriere, hvor højdepunktet har været en EM-sølvmedalje tilbage i 2008.

Thomas Kjer Olsen
Thomas har i sæsonen skrevet dansk motocrosshistorie ved at være den første dansker til at modtage en VM-medalje. Thomas sluttede sin første VM MX2-sæson på en samlet tredjeplads. I løbet af sæsonen havde Thomas flere topplaceringer og vandt blandt andet den samlet sejr ved VM-afdelingen i Letland. Ved årets VM for hold viste han også flot kørsel og blev den tredje bedste MX2-kører. Thomas var den bærende figur på holdet, der gjorde, at Danmark sluttede på en samlet 11. plads.
 

Årets Road Racingkører Præsenteres i samarbejde med Ducati

Valdemar Dons
Danskmester i NSF 100. Valdemar Dons har på kun seks måneder udviklet sig enormt. Fra aldrig at have kørt road racing før, har han trænet målrettet og med en vilje til at nå sine mål, man ikke har set længe blandt de helt unge, formået at blive dansk mester i sin klasse.

Alex Schacht
Alex Schacht er igen vendt tilbage på den internationale scene og har overrasket i Super Stock 1000 FIM Cup, som er en klasse, der køres sammen med World Super Bike. Schacht har leveret resultater i top 10, som er en kæmpe præstation.

Simon Jespersen
Simon Jespersen har igen i år bevist, at han internationalt hører hjemme blandt de bedst i hans aldersgruppe. Han deltager i FIM’s European Talent Cup i Spanien; en klasse som Dorna står bag. Han har gennem hele sæsonen ligget blandt top 3 i klassen med flere podieplaceringer.

Lukas Falk
Dansk mester i Moto3 2017. Lukas Falck har haft en flot sæson med DM-guld og kunne i slutningen af sæsonen blande sig i den internationale klasse blandt de allerbedste i NEC Moto3. En fantastisk præstation af det unge talent.
 

Årets MC-sportskører Præsenteres i samarbejde med 24MX og Danmarks Motor Union

VM Junior for hold
Junior VM blev kørt i Estland og her viste de tre drenge: Mads Fredsøe 65cc, Magnus Smith 85cc og Mikkel Haarup 125cc de danske farver frem på fornemmeste vis. De vandt guld foran blandt andre Italien og Holland, og dermed vandt Danmark for første gang VM for hold ved et Junior VM.

Simon Vilhelmsen
23-årige Simon Vilhelmsen har været forrygende i 2017. I august blev han samlet nr. 4 i VM-serien, og i december vandt han finale-afdelingen i FIM’s Asia Championship, som blev kørt i Malaysia. Simon Vilhelmsen har bevist, at han hører til i den absolutte supermoto-elite, og det bliver spændende at følge den unge fynbo i 2018.

Sebastian Haugaard
Sebastian Haugaard indstilles til ”MC Sportskører”-prisen for at have været sin egen énmandshær. Han har hele sæsonen været Danmarks eneste udøver i powerboat F4-klassen. Han startede sæsonen med at følge F1-teamet, ”Team Sweden”, til Portugal, hvor han skulle sejle deres F4-båd. Her fik han en flot andenplads og vandt dermed sin første internationale podieplacering. For at få den nødvendige træning, har Sebastian rejst flere gange til Sverige, ligesom han rejser rundt i Europa for at deltage i internationale løb.

Thomas Kjer Olsen
Thomas har i sæsonen skrevet dansk motocrosshistorie ved at være den første dansker til at modtage en VM-medalje. Thomas sluttede sin første VM MX2-sæson på en samlet tredjeplads. I løbet af sæsonen havde Thomas flere topplaceringer og vandt blandt andet den samlet sejr ved VM-afdelingen i Letland. Ved årets VM for hold viste han også flot kørsel og blev den tredje bedste MX2-kører. Thomas var den bærende figur på holdet, der gjorde, at Danmark sluttede på en samlet 11. plads.
 

Årets Motorsport Event Præsenteres i samarbejde med FTZ

Rally X i Nysum
Motorsport Nordjylland lagde mandskab og bane til da offroad-sportens svar på Formel 1, RX Nordic, i august lagde vejen forbi Nysum. De firehjulstrukne fartmaskiner boltrede sig på Nysumbanens velforberedte underlag som topklassen i banens traditionelle runde af NEZ Rallycross Championship. Forventningerne til løbsleder Carsten Storgaard var intet mindre end en perfekt overholdt tidsplan, da løbet blev sendt direkte på svensk TV. På trods af mildest talt vanskelige vejrforhold lykkedes det til UG med kryds og slange.

DM-serien i jetski
For andet år i træk, og tredje gang i alt, har Herning Jetski Klub været vært for hele tre afdelinger af det danske mesterskab i jetski. Op mod 50 deltagere har sluppet hestekræfterne løs på søen ved DONG's kraftvarmeværk, hvor tilskuere har kunne opleve et intensivt ræs fra den opsatte storskærm til at følge omgangstider og bevare overblikket over placeringerne i løbet. Powerboat/aquabikesporten er voksende og giver virkelig mulighed for at opleve motorsporten på vand med fart, spænding og et fedt event-set-up til det danske mesterskab i Herning.

DM-serien i motocross
I 2017 blev der taget et kæmpe skridt fremad i den forrygende udvikling, der længe har været kendetegnende for DM motocross-serien. Det lykkedes at få en aftale i hus med Danmarks Radio, som live streamede samtlige DM-afdelinger, og dermed skabte endnu mere interesse for flagskibet i dansk motocross. Derudover er den professionelle styring med til at skabe grobund for en stadig stigende professionalisme i motocrosssporten, både når det gælder kørere og teams.

Munkebjerg Hillclimb
Søndag den 13. august afviklede klubben Historisk Motor Sport for 19. år i træk det legendariske Munkebjerg Hillclimb på Munkebjergbakken ved Vejle.
Løbet er en hastighedskonkurrence for klassiske biler årgang 1930-1986, og i 2017 satte løbet ny rekord med over 100 tilmeldte biler. Ruten er blevet kaldt Danmarks bedste til Hillclimb. De skarpe hårnålesving, der snor sig op gennem Munkebjergskoven, giver hvert år deltagere sved på panden. Mere end 5000 tilskuere nød det fantastiske sommervejr, og et perfekt afviklet arrangement.
 

FAIR-PLAY Prisen Præsenteres i samarbejde med STENHØJ

Team Flexlease
Ved DTC-løbet på Ring Djursland udlånte Team Flexlease i pausen mellem andet og tredje heat deres reservegearkasse til Michelle Gattings team, da hendes var gået i stykker i det andet heat, så hun ikke kunne fortsætte. Michelles mekanikere fik den skiftet i pitten i den halve times pause, der var mellem løbene, og hun kunne komme til start i finalen.
En flot sportslig gestus, da der stod vigtige DM-points på spil.

Søren Overby
Det er i 2017 lykkedes Søren Overby at skabe en kultur i Midtjysk Trialsport (MTS), der har været en afgørende faktor til at MTS, som den eneste trialklub i landet, ikke har mistet licenser, men derimod næsten fordoblet antallet af licenser. Søren er et typisk eksempel på en bestyrelse, hvor alt ansvar stort set hænger på én person. Søren sørger for at området i Hårup bliver udbygget, men også ved at være aktiv på de sociale medier omkring træning. Så er han selvfølgelig også stævneleder ved alle klubbens stævner, deltager i klublederseminar og er ikke bleg for at hjælpe andre klubber. Ved siden af alt dette arbejde, finder søren også tid til at være far, mekaniker og chauffør for hans 13-årige søn, Alex Overby, der blev dansk mester i både Kadet- og B-klassen i 2017.

Awareness Racing
Awareness Racing arbejder sammen med Julemærkefonden omkring deres fremragende arbejde med udsatte børn og unge. Teamet støtter bl.a. med oplevelses-gaver hvor børnene selv er ude og køre gokart, eller får high-speed ture i en racerbil på Padborg Park, og ønsker gennem race og events at skabe yderligere opmærksomhed om denne gode sag.
Bag teamet står Peter Klingenberg, der dermed udviser stor fairplay overfor børn med særlige behov.

Morten Løvenhardt Madsen
Mette Andersen kørte i maj måned 2. DM-afdeling for damer. I dette løb deltog også oldboys- og mini-kørere. Mette brænder sin kobling af i første heat, så maskinen ikke kan køre videre. Hun var derefter i ryttergården for at spørge om en kobling, men ingen havde en ekstra, så Mette går derfor i gang med at pakke sammen for at tage hjem. Det ser Morten Løvenhardt Madsen, der er oldboys-kører og far til én af Mette Andersens konkurrenter. Morten synes ikke, at hun skal hjem før andet heat er færdigt og tilbyder derfor Mette sin cykel. En fantastisk fairplay-gestus, som man ikke ser mange gøre. Mette Andersen takker ja og får kørt andet heat - og dermed henter nogle værdifulde point hjem.
 

Stem på dine favoritter

 MOTOmania ”Så er den gal igen…!”