Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

SportsCar Championship

Jan Magnussen fortsætter karrieren hos Corvette Racing

SportsCar
Championship 

21/12/17 

Efter at have vundet mesterskabet for Corvette Racing for tredje gang gør Jan Magnussen sig nu klar til karrierens 12. fulde sæson hos det berømte amerikanske team. Danskeren skal i 2018 forsvare mesterskab og kæmpe for sin femte sejr i 24-timers Le Mans.
 


(Foto: Richard Prince)

Mens julefreden sænker sig, har Jan Magnussen fået travlt med at gøre sig klar til endnu en sæson med et af de mest berømte amerikanske motorsportsteams. Danskeren har indgået en ny kontrakt, som sikrer ham sin 12. fulde sæson som fabrikskører hos Corvette Racing i den amerikanske IMSA-serie samt 2018-udgaven af 24-timers Le Mans.


(Foto: Richard Prince)

– Det er et vanvittigt privilegium at være en del af Corvette Racing. Jeg er stolt over at have repræsenteret teamet i næsten halvdelen af min karriere, og jeg er lykkelig over at kunne fortsætte arbejdet i 2018. En af vores største og mest værdfulde styrker er den stabilitet, vi har været i stand til at fastholde. Flere af teamets ansatte er de samme, som da jeg kørte mit første løb for teamet for mange år siden. Det gør arbejdet så meget nemmere, når vi kender vores indbyrdes styrker og svagheder og kan arbejde ud fra det. Det er et fantastisk hold, og jeg glæder mig til at komme ud og kæmpe om sejrene igen, lyder det fra Jan Magnussen.


(Foto: Richard Prince)

Jan Magnussens første opgave for Corvette Racing var 12-timersløbet på Sebring i 2004. Samme år vandt danskeren sit første 24-timers Le Mans, hvilket gentog sig de følgende to år samt i 2009. Hvor han de første tre år var tredjekører i sæsonens lange løb, har Jan Magnussen siden 2007 været ansat som fast kører hos det amerikanske team. Hele tre gange er det lykkedes at vinde kørernes mesterskab i den amerikanske langdistanceserie, som før kaldtes American Le Mans Series og i dag hedder WeatherTech Sportscar Championship.


(Foto: Richard Prince)

20-året for Corvette Racing
Jan Magnussen har været en fast del af Corvette Racing i størstedelen af teamets levetid. 2018 vil nemlig markere 20-året for det General Motors-ejede team, som ubetinget er et af de mest succesfulde i amerikansk motorsportshistorie. Corvette Racing er noteret for hele 106 løbssejre, 12 konstruktørmesterskaber og 12 teammesterskaber. Det er samtidig syvende sæson i træk, Corvette Racing stiller med det samme lineup af kørere. Jan Magnussen vil igen dele racerbil med spanske Antonio Garcia, mens teamkammeraterne er engelske Oliver Gavin og amerikanske Tommy Milner.


(Foto: Richard Prince)

– Tiden har ikke ligefrem stået stille. Teamet og bilerne udvikler sig hele tiden, og det gør serien også. Vi har aldrig haft hårdere konkurrence fra de andre mærker end nu, og selv om vores sæson starter i januar og slutter i oktober, er der kamp om mesterskabet helt frem til sidste løb. Netop derfor kunne jeg ikke forestille mig noget bedre sted at være lige nu. 2018 bliver en lang liste af løb på fantastiske racerbaner i Amerika og Canada, og så byder den igen på to fantastiske 24-timersløb på Daytona og Le Mans, 12-timersløbet på Sebring samt finalen, 10-timersløbet på Road Atlanta. Det er store, fede, legendariske events hele vejen fra start til slut, forklarer Jan Magnussen.


(Foto: Richard Prince)

– Nu skal jeg lige holde jul med familien, og så går det ellers løs. Og jeg glæder mig!

Jan Magnussens første opgave finder sted den 5.-7. januar til det traditionsrige 'Roar Before The Rolex 24', som både er årets første test og samtidig forberedelsen til det berømte 24-timersløb, som afvikles den 25.-28. januar.

Jan Magnussen Racing


Læs mere om:
  • Jan Magnussen
  • Corvette Racing
  •