Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

Diverse Motorsport

Christian Lundgaard blev fejret blandt verdensstjernerne

Diverse 
15/12/17 

Afslutter i dag intensivt testprogram i Formel Renault
Christian Lundgaard har i år haft en imponerende entre på den internationale motorsportsscene, der har gjort ham til en af de mest omtalte og lovende unge motorsportstalenter. Sæsonen 2017 var hans første i racerbiler efter skiftet fra gokart, men trods en alder på kun 15 år startede han i Formel 4 med at vinde to løb ved første afdeling af det nordeuropæiske mesterskab, SMP Formula 4 NEZ.
 


Christian Lundgaard

I løbet af sæsonen blev Christian også indsat af hans hollandske team MP Motorsport i det spanske Formel 4 mesterskab og da sæsonen var omme, havde Christian i alt 17 sejre, 31 podieplaceringer, 16 pole positions og 17 hurtigste omgange. Og ikke mindst, så havde han vundet begge mesterskaber og var dermed vinder af hele to officielle FIA Formel 4 mesterskaber.


Christian Lundgaard og Lando Norris

Det betød at Christian Lundgaard blev inviteret til FIA’s officielle prisoverrækkelse, hvor han fik mødt de største stjerner indenfor motorsport som eksempelvis den firedobbelte Formel 1 verdensmester Lewis Hamilton. ”Det var en fantastisk aften” fortæller Christian Lundgaard. ”Jeg fik mødt alle mine helte indenfor motorsport, så det var helt uvirkeligt. Nu håber jeg bare, at jeg i fremtiden også kommer til at møde nogle af dem på racerbanen”.


Christian Lundgaard og Lewis Hamilton

Christian Lundgaard er allerede tilknyttet et Formel 1 team, da han er en del af Renault Sport Academy, Renault Formel 1 teamets juniorprogram. Med vejledning fra Renault, hans manager Alessandro Alunni Bravi og DASU har han sat sig Formel Renault 2.0 som næste mål og det har betydet en meget travl periode for Christian, der fredag afslutter årets sidste test på den spanske Grand Prix bane ved Barcelona. Forud for det var, udover fysisk træning med Renault Sport Academy, et testprogram, der har bragt Christian rundt på flere forskellige Grand Prix baner, der udover Barcelona inkluderede Silverstone, Paul Ricard, Monza og Spa. Christian Lundgaaard har i øvrigt fået fornemt selskab i teamet ved testen på Barcelona. Formel 1 stjernen Max Verstappen er til stede, da han hjælper køreren Stan Pex, der tester Formel 4 for teamet.


Petter Solberg, Christian Lundgaard og Tom Kristensen

”Det har været en travl periode, men også rigtig spændende. Det er svært, at vænne sig til den anderledes måde som en Formel Renault 2.0 kører på. Vi vidste inden vi gik i gang, at den bil kræver rigtig, rigtig mange testdage før man er konkurrencedygtig i den. Man skal selvfølgelig vænne sig til, at den har downforce, men samtidig føler man ikke bilen på samme måde som jeg er vant til. Mine omgangstider på race-setup er rigtig gode, men jeg har stadig meget at lære, når man skal få dækkene til at toppe på kun en omgang. Og vi bliver rigtig ofte forstyrret af andre biler og afbrydelser med rødt flag, da i alt 35 biler med en blanding af Formel Renault 2.0 og Formel 4 tester på banen”.


Christian Lundgaard og farmand Henrik Lundgaard

Christian Lundgaards fantastiske sæson betyder også, at han er nomineret til Politikens Årets Fund med en mulighed for at vinde kr. 100.000,- Vinderen offentliggøres den 29. december.

Lundgaard Racing

Jan Kaiser

Læs mere om:
  • Christian Lundgaard
  •      ASETEK SIMSPORTS