Danish Thundersport Championship

2. og 5. plads til DTC Djurslænding

DTC
20/11/17

DTC - Danish Thundersport ChampionshipDet blev til en flot 5. plads for Frederik Schandorff i dette års Danish Thundersport Championhip.
Den 20 årige racerkører fra Rønde kørte sin 3. sæson i DTC serien, og det blev hans mest pointrige til dato.

Til denne sæson var han skiftet til LM Racing, hvor målet inden sæsonen var en topplacering i det generelle mesterskab, og derudover forsvare U21 titlen, som han sikrede sig i 2016.

Sæsonen startede på FDM Jyllandsringen, og allerede fra første weekend viste Frederik flaget allerforrest i feltet. Med en podieplads plads generelt og to sejre blandt U21 kørerne, kunne sæsonen ikke været startet ret meget bedre.

Ved Classic Race Aarhus fortsatte de gode takter, og her blev der kæmpet med om den generelle sejr, helt indtil den sidste meter. Det sluttede med en generel andenplads i finalen, lige foran den flerdobbelte Le Mans vinder Jan Magnussen, og ligeledes overtog Frederik andenpladsen i det generelle mesterskab.

(Foto: JJ Media)

Årets 3. afdeling blev kørt på hjemmebanen Ring Djursland, og her var den blå bil med nummer 99 på døren blandt de hurtigste. Desværre glippede det lidt i kvalifikationen, hvor det blot blev til 8. startplacering. Med de nærmeste mesterskabskonkurrenter både generelt og i U21 i forreste række, skulle der for alvor kæmpes i søndagens to løb. Men en fantastisk opkørsel i heat 1 til 6. pladsen, og en fin 3. plads i heat 2, gav en 5. startposition i finalen – en position der blev holdt til målflaget 16 omgange senere. Banen er ikke den nemmeste at overhale på, når det kommer til de bredde DTC biler.

Efter næsten to måneders sommerpause skulle sæsonen genoptages i København til Copenhagen Historic Grand Prix. Endnu engang var den V8 drevne bil med Mercedes-look med i forreste ende af feltet. Den smalle beton omsluttede bane gav ikke de store muligheder for overhalinger, men alligevel avancerede Frederik 3 placeringer i det første heat, og han beviste derved at sine kørerevner hører til helt oppe i toppen af den danske elite.

Heat 2 forløb også godt med en generel 3. plads og en sejr i U21 mesterskabet. Uheldigvis blev Finaleheatet forholdsvis kort, efter en kontakt med en konkurrent gav så store skader på Frederiks bil, at han ikke kunne gennemføre løbet.

Herefter var det lidt som om en sort sky hang over LM Racing teamet, og især bil nummer 99 med Frederik Schandorff bag rattet. Kvalifikationen ved Grand Prix Danmark på FDM Jyllandsringen gav en flot 4. plads, men en optørrende regnvåd bane i Heat 1 gjorde at teamet satsede på slicks, i forhåbning om at banen ville nå at tørre op i løbet af heatet. Det sats kostede dyrt, og Frederik faldt helt tilbage på 12. pladsen.

Til gengæld leverede han en forrygende opkørsel i Heat 2, og kørte sig 6 pladser frem. Startplaceringerne til Finaleheatet er løbsresultaterne fra Heat 1 + Heat 2, hvilket resulterede i en 8. startposition. Igen ville vejrguderne lege med, med en byge kort inden heatet. Det gjorde at halvdelen af feltet startede på regndæk, mens Frederik var en af de få der satsede på tørvejrsdæk.

Det var et kæmpe sats, men teamet havde ikke så meget et miste efter 12. pladsen tidligere på dagen. I starten af heatet så det ud til at være det helt rigtige, hvor det bare gjaldt om at holde bilen på banen og ikke mindst ude af sandkassen. Det mestrede Frederik til UG, og på trods af at han tabte et placeringer midt i heatet, betalte satset sig flerfoldigt tilbage. Mod slutningen af løbet kørte Frederik over 6 sekunder hurtigere end de foranliggende - per omgang! Havde Finaleheatet været på blot en omgang mere, ville han med stor sandsynlighed have snuppet den generelle sejr, da han sluttede på andenpladsen, blot 2 sekunder fra vinderen, som var en af de kørere på meget overophedede regndæk.

Den 6. afdeling af DTC mesterskabet 2017 blev kørt på norske Rudskogen. Det skulle blive sæsonens første løb, hvor den unge kører fra Djursland ikke fik nogen pokal med hjem i det generelle klassement. Det blev dog stadig til tre andenpladser i U21 mesterskabet, og han beholdt derfor gode kort på hånden inden at finalen skulle køres på FDM Jyllandsringen.

Inden finaleweekenden lå Frederik Schandorff stadig til at kunne snuppe en medalje i det generelle mesterskab. Vejret skulle igen stikke en kæp i 18 tommer hjulene på bil nummer 99. En regnvåd bane gav blot 16. startposition til Heat 1, og det skulle blive skæbnesvangert. I midterfeltet er der altid ekstra hårde kampe, og her blev Frederik involveret i et sammenstød, der knækkede forhjulsophænget på raceren. Dermed var der nul point til mesterskaberne, og dette skulle vise sig at blive udslagsgivende i pointstillingerne.

LM Racing teamet holdt dog hovedet højt og fik bilen køreklar igen til Heat 2, hvor det fra 23. startposition blev til en super flot 8. plads. I Finaleheatet blev en 15. startposition vekslet til 4. plads, hvilket føltes som en sejr, efter den glasfiber splintrede og metalbøjede start på dagen i Heat 1.

Da mesterskabsstillingerne skulle opgøres, blev det til en 5. plads i det generelle mesterskab, mens titelforsvaret af U21 mesterskabet glippede med få point.

Frederik Schandorff vil gerne sende en stor tak til LM Racing, der har stået for servicen af bilen gennem 2017 sæsonen. Derudover skal der lyde en kæmpe tak til alle samarbejdspartnerne gennem 2017 sæsonen, og håber at de vil med på toget igen i 2018. Der er stadig forhandlinger i gang omkring programmet for 2018, men mon ikke at målet er at gå efter de helt store pokaler i det generelle mesterskab…?