Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Klubrally

Uofficielt DM i traditionsrigt klubrally-løb

Klubrally 
14/11/17 

Rutinerede rat-jonglører fra hele landet stævnede til Herregårdsløbet - Yokohama Klubrallyfinalen 2017.
Motorsport Nordjylland (MNJ) afsluttede rallysæsonen med himmerlændingenes traditionsrige arrangement, som har været afviklet uafbrudt gennem mere end 50 år.
 


Niels og Inger Bjerre vandt deres klasse med et forspring på 15 sekunder.
(Foto: Allan Post)

- Arrangementet var et uofficielt DM, oplyser løbsleder Bjarne Sørensen. - De skrappeste deltagere fra de to landsdels-turneringer fra Sjælland og Jylland/Fyn fik mulighed for at dyste mod hinanden. Deltagerne gik friskt til udfordringerne på de 6 prøve-arealer i Himmerland, som blev kørt 2 gange.


Ud over klassesejren blev Niels og Inger Bjerre også hædret med vandrepokalen for bedste MNJ-mandskab.
(Foto: Allan Post)

For det nordjyske rallypar: Niels og Inger Bjerre gik det virkelig godt, som vandt deres klasse for Yokohama-dæk over 1600 ccm.: - Vi fandt specielt god fart på det våde underlag, som vi blev udfordret af på Rally Cross-rundbanen i Nysum. Her var vi andenhurtigst generelt blandt startfeltet på 52 mandskaber. Samtidig vandt vi den udsatte Herregårdspokal for bedst placerede MNJ-team.


Kim & Maike Naujokat Jensen sluttede 2017-sæson flot af med DM-bronze
(Foto: Allan Post)

MNJ-parret: Kim og Maike Naujokat Jensen har oplevet en spændende sæson i deres nyetablerede klubrally-fællesskab. Som nykårede klasse-sølvvindere i det jysk/fynske mesterskab skulle succesen følges op på hjemmebane i deres Peugeot 208: - Midtvejs i Herregårdsløbet lå vi på andenpladsen, men fangede ikke helt den forbedrede speed, da prøveunderlaget tørrede op ved anden gennemkørsel. Vi er dog godt tilfredse med den tredjeplads, som vi hjemkørte i det skrappe selskab.


Johnni Bragenholdt Christensen og Thomas Hjorth Østergaard er i fuld gang med at lære deres VW Polo 6R at kende i rally-sammenhæng
(Foto: Allan Post)

I standardbil-klassen blev der udkæmpet en spændende intern MNJ-fight.Johnni Bragenholdt Christensen og Thomas Hjorth Østergaard havde debut i deres spændende VW Polo 6R. De fik tæt konkurrence af den rutinerede rally/rally cross-chauffør: Jan Petersen og co-driver: Anne Mette Pedersen i VW Golf GTI. Johnni B. Christensen konstaterede: - Fighten bølgede frem og tilbage gennem løbet, og det var først på allersidste prøve (Nysum Banen), at vi scorede den afgørende føring på et enkelt sekund.


Jan Petersen og Anne Mette Pedersen gav fuld gas i deres VW Golf GTI
(Foto: Allan Post)

Bragenholdt senior (John) stillede til start i en Peugeot 206 i MNJ-klassen sammen med Anja Pedersen. Dette bevirkede en sejr foran klubkammeraterne: Thomas Jensen og Torben Ruseng i Peugeot 106.


John Bragenholdt Christensen og Anja Pedersen hjemkørte kontrolleret en klassesejr
(Foto: Allan Post)

- Vi fik positive tilbagemeldinger fra deltagerne i Herregårdsløbet, fortsætter Bjarne Sørensen. - Traditionen tro var prøverne tilrettelagt således på asfalt, beton og grus, at deltagerne både fik mulighed for at rive i rattet samt få grundigt rørt rundt i benzinen.


Det blev en god debut for Thomas Jensen og Torben Ruseng i Peugeot 106
(Foto: Allan Post)

Christian André Lykke Falck Christensen og Per Jørgensen fik for første gang mulighed for at køre det traditionsrige motorløb i deres Peugeot 106: - Vi scorede en fornuftig premiere-tredjeplads, selv om Rally Cross-rundbanen drillede os begge gange.


Christian André Lykke Falck Christensen og Per Jørgensen lærte meget omkring klubrally i Herregårdsløbet 2017.
(Foto: Allan Post)

MNJ’erne: Peter og Knud Jørgen Larsen var pænt på vej til en tredjeplads i 1,6 liters-klassen med deres Peugeot 106 MAXI: - Vi scorede desværre en fejl bane, hvilket gav et minuts tidstillæg. Men vi fightede videre, og sluttede Herregårdsløbet med at køre tredjehurtigst generelt på Rally Cross-rundbanen.


Peter og Knud Jørgen Larsen gav fuld gas i deres Peugeot 106 MAXI
(Foto: Allan Post)

MOTORSPORT NORDJYLLAND

Åge Keseler Kirketerp
 
 

Klubrally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: