Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

Formel 4

Renault Formel 1 juniorkører Christian Lundgaard vinder endnu et FIA mesterskab

Formel 4 
12/11/17 

Lykønsket fra Formel 1 gridden i Brasilien
Christian Lundgaard vandt søndag det spanske Formel 4 mesterskab, ved at køre to sejre og en andenplads i mesterskabets sidste afdeling, der blev afviklet på den tidligere grandprix bane Estoril i Portugal.
 

Kun 16-årige Christian Lundgaard kører i år sin første sæson i racerbiler og han fik vist, at Renault Formel 1 teamet valgte rigtigt, da de inden sæsonstarten optog ham i Renault Sport Academy.


(Foto: James Moy)

Allerede i august måned vandt Christian Lundgaard det første mesterskab, da han i næstsidste afdeling vandt det nordeuropæiske FIA mesterskab SMP Formel 4 NEZ efter i alt at have kørt 10 sejre hjem. Sideløbende var han blevet indsat fra løb til løb i det spanske mesterskab, men allerede fra første afdeling tog han føringen i mesterskabet og da han blev ved med at sejre i serien valgte hans rådgivere, Renault Sport Academy, hans manager og DASU, til sidst, at han skulle køre serien til ende. Det gjorde han med så stor succes, at han med syv sejre vandt det spanske FIA Formel 4 mesterskab og dermed er eneste kører, der har sikret sig to Formel 4 mesterskaber.

Det spanske mesterskab blev kørt hjem i stil, da han tog føringen i søndagens sidste løb fra start og hurtigt udbyggede en føring på fire sekunder. Derfra kontrollerede han løbet inden han til stort jubel fra hans hollandske team MP Motorsport kunne passere målstregen som dobbelt mester.

”Jeg er bare så glad” fortalte Christian Lundgaard efterfølgende. ”Det var et kæmpe pres, så at køre titlen hjem med to sejre og en andenplads er bare en fantastisk afslutning på en helt igennem fantastisk sæson. Det var en ubeskrivelig fornemmelse at køre over målstregen og tage titlen med en sejr. Jeg skylder en kæmpe tak til min manager Alessandro – han ringede som en af de første fra Formel 1 gridden i Brasilien og sagde tillykke. Selvfølgelig også en kæmpe tak til Renault Sport Academy, til DASU, Team Danmark, Dansk Metal og mine sponsorer, min familie og alle dem der følger mig. Uden deres hjælp og støtte var jeg aldrig kommet så langt”.


(Foto: James Moy)

Christian Lundgaards videre færd mod målet Formel 1 er endnu ikke fastlagt, men de næste par uger skal Christian teste Formel Renault 2.0 på Monza, Paul Ricard og Silverstone.

Lundgaard Racing

Jan Kaiser

Læs mere om:
  • Christian Lundgaard
  •      ASETEK SIMSPORTS