Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 4 DK

Formel 5 Danmarksmester Aske Nygaard Bramming skifter til Formel 4

Formel 4 DK 
11/11/17 

Formula 4 DKAske Nygaard Bramming, som i 2017-sæsonen blev DASU Danmarksmester i Formel 5 hos Team FSP, skifter til Formel 4 i 2018-sæsonen.
"Jeg er super glad for at kunne fortælle, at jeg i næste sæson skal køre Formel 4 hos Alex Stubberup Frederichsen og Team FSP. Det er et naturligt skridt i min udvikling som racerkører, at gå fra Formel 5 til Formel 4. "
 

"Og jeg har ikke været i tvivl om, at min karriere skulle fortsætte hos Alex. Hans setup og store viden om formelbiler og de resultater han har skabt med sine kørere gennem tiden betyder meget. Og det var ham, der coachede mig til DASU Danmarksmesterskabet i Formel 5 i år", siger Aske på sin Facebook side.


Aske Nygaard Bramming i Formel 4 racer, ved testdagen på Padborg Park
(Foto: Claus Nygaard)

Aske stiller til sæsonen i en fabriksny Mygale Formel 4 Renault racer. Han og bilen har allerede været i aktion til en testdag på Padborg Park, hvor det gik rigtigt godt. Efter en formiddag med tilkørsel af gearkassen, kunne Aske for alvor prøve kræfter med bilen om eftermiddagen. Det blev til en tid på 59.308 sekunder, som blot er 55/1000-dele fra banerekorden.


(Foto: Claus Nygaard)

"Det var en rigtig god oplevelse at køre i Formel 4-raceren", siger Aske til Motorsporten. "Den har bredere dæk. Så den står bedre fast i svingene. Derfor kan den presses mere hele vejen rundt f.eks. i BigMac. Den bremser på en lidt anden måde. Og gearne sidder i rattet som paddle-shift. Jeg føler mig rigtigt godt tilpas i bilen og jeg glæder mig til at få mange flere testdage i den."


(Foto: Claus Nygaard)

Askes store arbejde med at skaffe sponsorer er gået igang. Og han arbejder også på at udvide sin erhvervsklub. Her mødes erhvervsfolk med interesse i motorsport og ledelse. Det er Askes far og nogle af hans forretningsforbindelser, der driver erhvervsklubben. Konceptet hedder Fast Lane Business Club. At være med som sponsor hos Aske giver nogle fordele, fordi sponsorvirksomhederne får mulighed for at kompetenceudvikle deres medarbejdere, mens de samtidig støtter Aske. Og så får de selvfølgelig set noget ræs og får markedsføringsværdien oveni. Men det primære er den menneskelige udvikling - af både medarbejdere, ledere og Aske som racerkører.


(Foto: Claus Nygaard)

Når man kommer som DASU Danmarksmester i Formel 5 er det naturligt at få spørgsmålet, om du så også skal vinde Formel 4-klassen i 2018? Til det svarer Aske med et smil på læben: "Jeg ved ikke om jeg skal - men jeg kører, fordi jeg vil vinde Formel 4-mesterskabet. Og jeg glæder mig rigtigt meget til 2018-sæsonen".


(Foto: Claus Nygaard)

AskeNygaardBramming.com
facebook.com/AskeNygaardBramming/


Læs mere om:
  • Aske Nygaard Bramming
  •