Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Historisk Rally

24 biler til start i Struer i natløb for klassiske biler

Historisk Rally 
10/11/17 

- Midnight Run - Dahl Biler jubilæumsløbet
Vejene omkring Struer og Holstebro kommer til at summe af klassiske biler lørdag aften. Deltagerne kommer fra hele landet samt Norge og Tyskland.
Struer & Omegns Motor Sport står på lørdag som arrangør af Midnight Run - Dahl Biler jubilæumsløbet. Løbet er et såkaldt pålidelighedsrally for klassiske biler. Det vil sige at bilerne som udgangspunkt er mindst 25 år gamle. Løbet er som navnet siger en jubilæums markering.
 

3 jubilæer i Struer
Midnight Run - Dahl Biler jubilæumsløbet er en markering af ikke mindre end 3 forskellige jubilæer. Det er en kendt sag i det nordvestjyske, at Struer fejrer 100 års købstadsjubilæum i år. Men også den arrangerende klub, Struer & Omegns Motor Sport (SOMS) har jubilæum i år. Klubben markerer at det er 60 år siden, at SOMS blev stiftet. Endelig er der også et jubilæum at fejre for sponsor for løbet: Dahl Biler, der kan markere, at det er 40 år siden firmaet blev etableret i Struer under navnet Brdr. Dahl Biler.


Skoven stod i fuldt flor, da SOMS sidst arrangerede historisk billøb. Her er det Niels Oluf Jessen i Ford Escort, der sammen med Aage Keseler Kirketerp er et godt bud på en topplacering i Midnight Run - Dahl Biler jubilæumsløbet.

Borgmester Mads Jakobsen starter de første biler
Det bliver et spændende syn med så mange biler, der er kendetegnet ved at være over 25 år gamle. Det bliver Struers borgmester, Mads Jakobsen, der løfter startflaget for første deltager lørdag kl. 17.00 foran Dahl Biler på Fælledvej i Struer. Inden da er bilerne gennemgået i en teknisk kontrol hos Midtvest Bilsyn på Fælledvej i Struer.

De første biler forventes til teknisk kontrol og start allerede fra kl. 15.00, så der bliver mange fine historiske biler at se på tæt hold inden bilerne bliver sendt af sted med 1 minuts mellemrum fra kl. 17.00. Sidste bil forlader således Dahl Biler i Struer kl. 17.23.

Første bil til start bliver en af arrangørklubbens egne deltagere. Poul Bo Madsen, læser kort for Grindsted kører Lars Palle der stiller op i en 4 hjulstrukket Subaru Justy fra 1990.

Selv om ruten er hemmeligholdt for deltagerne i Midnight Run - Dahl Biler jubilæumsløbet indtil 45 minutter før start, så kan områderne man kommer forbi under løbet godt offentliggøres inden løbsdagen.


Hilmar Andersen og Henning Friborg i en Volvo, har blandt andet tidligere vundet et stort hollandsk historisk løb og er også blandt favoritterne i Midnight Run - Dahl Biler jubilæumsløbet.

Rute er 191 km
Deltagerne skal inden kaffepausen gennemkøre en rute på 104 km der går fra Struer og bl.a. over Vejrum, Hjerm, Ølby, Klosterheden, Fousing, og Linde inden pausen ved Bækmarksbro.

Efter pausen skal deltagerne køre 87 km hvor de bl.a. kommer forbi Ulfborg, Stråsø, Vind, Tvis, Mejrup og til mål i Borbjerg.

Klassisk rally er løb, der køres udelukkende på gode veje, og hvor der gives strafpoint efter om man kører rigtigt og på den angivne ideale køretid. Der afvikles også sekundetaper, hvor deltagerne med en bestemt gennemsnitshastighed, der ikke overstiger 50 km/t, skal forsøge at ramme de skjulte tidskontroller lige på sekundet. Der gives strafpoint efter hvor mange sekunder man rammer ved siden af idealkøretiden. Der ud over kan der gives strafpoint hvis deltagerne kører forkert på ruten og evt. mangler rutekontroller eller har rutekontroller der gælder for andre klasser..

Det er næsten udelukkende offentlige veje, der køres på i pålidelighedsrally. Derfor er der også alt andet trafik, at tage hensyn til for deltagerne, ligesom færdselslovens regler naturligvis også gælder for deltagerne.

Det er SOMS formand Jørn Mørup, der er løbsleder for arrangementet og med i løbsledelsen er Niels Holst og Jan Kuipers. Trekløveret forventede op til 40 biler til start. Med 24 startende er der et pænt stykke op til forventningerne. Det er især de tre mindste klasser hvor deltagelsen svigter.

Hård kamp om sejren i Expert klassen
Til gengæld bliver konkurrencen i Expert klassen rigtig hård. 14 deltagende mandskaber stiller op i den skarpeste klasse, og der er mange bud på en mulig vinder i løbet. Fra Norge er det bedste bud på en topplacering den legendariske Monty Karlan, der er opkaldt efter Monte Carlo Rallyet. Monty Karlan, der bl.a. har vundet det legendariske historiske Monte Carlo Rally i 2004 foran 300 deltagende mandskaber, stiller til start i en Volvo 142 fra 1973..

Kun et dansk par har gjort det kunststykke efter. Den ene halvdel af det danske mandskab der vandt det historisk Monte Carlo Rally i 2002, Sjællandske Otto Kristensen er til start i Midnight Run - Dahl Biler jubilæumsløbet i en Lancia Fulva Coupé fra 1968.

Også andre af de danske mandskaber der kører med helt fremme i kampen om sejren i det historiske Monte Carlo Rally er til start i Struer. Et godt bud på en topplacering på lørdag er far og søn mandskabet Henrik og Martin Møller-Nielsen i Ford Cortina fra 1969 samt Lars Bækkelund og Jan Østergaard i Porsche 924 Turbo fra 1979.

De største favoritter til sejren i Midnight Run - Dahl Biler jubilæumsløbet er dog nok Rene og Jørgen Skjøt. Farmand Jørgen læser kort i holdets Honda CRX fra 1986 og ud over nyligt vundne DM bronze medaljer har holdet lige vundet et løb i Tyskland.


Per Vilslev og Erik Andersen har taget turen helt fra Sjælland i deres flotte Opel Kadett GT/E og har start nr. 3 i Midnight Run - Dahl Biler jubilæumsløbet

28 tidskontroller
Det er kun anden gang SOMS står som arrangør af et løb for klassiske biler, så der har været mange ting, der skal falde på plads. Blandt andet har det været et stort arbejde at finde de mange frivillige, der skal bemande de 28 tidskontroller under løbet. Løbsledelsen er klar til at tage imod de 24 deltagende vogne på lørdag. Som det fremgår kommer flere af deltagerne langvejs fra til Struer. Således er 4 biler fra Sjælland, 3 biler fra Norge og 1 fra Tyskland. Deltagerlisten rummer mange spændende biler, blandt dem bl.a. Porsche, Lancia og Honda, så der bliver i den grad også noget at se på, med de mange spændende biler på de små veje i Struer og Holstebros omegn.

Struer & Omegns Motor Sport

Jørn Mørup

 
 

Historisk Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: