Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

Forløsende Danmarksmesterskab til Ib Kragh

DM Rally 
08/11/17 

Søndag kunne Ib Kragh for femte gang i karrieren sikre sig et Danmarksmesterskab i rally. Sammen med sin co-driver Freddy Pedersen gennemførte han årets Int. Rally Denmark på en generel andenplads, og det gjorde, at makkerparret kunne vinde Danmarks Idrætsforbunds guldmedaljer i Dansk Super Rally – mesterskabet, hvor alle kæmper mod alle på tværs af klasserne.
 

”Det var virkelig en forløsning, da vi kunne komme i mål i Kjellerup som Danmarksmestre,” siger Ib Kragh. ”Det skal ikke være nogen hemmelighed, at jeg har været tæt på at blive Danmarksmester i de sidste par sæsoner, men hvor det er mislykkedes i det sidste løb.”

”Det har givet et enormt pres op til årets finale, og siden næstsidste DM-afdeling på Sjælland har det været fem lange uger, hvor jeg har gået og ventet og til tider også har været meget irritabel. Men nu er det heldigvis slut.”


Ib Kragh og Freddy Pedersen sikrede sig Danmarksmesterskabet ved Int. Rally Denmark
(Foto: Morten Alstrup)

Int. Rally Denmark foregik over to dage med base i Kjellerup og med hastighedsprøver indenfor en radius af 30 kilometer fra rallycentrum. De fleste blev kørt om lørdagen. Her lagde Ib Kragh/Freddy Pedersen ud med at være hurtigst, men da mørket faldt på sidst på eftermiddagen, måtte de først overgive førstepladsen til nordmændene Frank Tore Larsen/Torstein Eriksen og siden andenpladsen til Kenneth Madsen/Mette Felthaus.

”Jeg er godt tilfreds med min egen kørsel i mørke,” siger Ib Kragh. ”Nordmændene talte ikke i mesterskabet, så vi målte mig med Kenneth Madsen. Fra at vi var foran ham med 6-7 sekunder før mørket kom, var vi bagefter med 6-7 sekunder. Vi kunne godt have presset mere på, men vi skulle i mål. Det var lidt mærkeligt ikke at køre fuld attack, for vi ville ikke tage nogen chancer.”

Ib Kragh/Freddy Pedersen kom søndag formiddag atter forbi Kenneth Madsen/Mette Felthaus og sluttede på løbets generelle andenplads. ”Det var nogle rigtig gode hastighedsprøver og et fint arrangement,” vurderer Ib Kragh, der glæder sig over, at han atter kan kalde sig Danmarksmester.

”Men det er ikke bare mit Danmarksmesterskab. Det er et Danmarksmesterskab, som rigtig mange har en andel i. Lige fra mine sponsorer over dem, som har sørget for forplejningen til mine servicefolk, som har skruet på bilen. Det er også deres Danmarksmesterskab, og det skylder Freddy og jeg dem en stor tak for.”

IK Rally Racing


Læs mere om:
  • Ib Kragh
  • Ans
  • 05/11/17 - Ans - DM Rally - DM
  •  
     

    DM i Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: